آفتابنیوز : آفتاب: معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی گفت: با قوانین جدید شرایط فرزندخواندگی آسانتر میشود.
آذردخت همتا در گفتوگو با ایسنا، اعلام کرد: با تصویب قانون جدید شرایط فرزندخواندگی تسهیل شده به طوری که طبق قانون فرزندخواندگی، زنان و دختران مجرد و همچنین خانوادههایی که فرزند دارند و متقاضی پذیرش سرپرستی کودک هستند نیز میتوانند تقاضای فرزند به عنوان امین موقت کنند.
وی در ادامه افزود: طبق قانون جدید فرزندانی که فاقد هویت هستند یا به عبارتی بچههای رها شده به مدت دو سال در سازمان نگهداری شده و سپس در صورت وجود متقاضی واجد شرایط به فرزندخواندگی سپرده میشوند، این در حالی است که قبلا به مدت سه سال باید تحت سرپرستی سازمان میماندند.
همتا گفت: بچههایی که وارد بهزیستی میشوند یا توسط دادگستری به سازمان معرفی میشوند و یا توسط اورژانس اجتماعی با توجه به شرایط خانوادههایشان شناسایی میشوند.
وی ادامه داد: این فرزندان یا از خانوادههای فاقد صلاحیت و والدین مشکلدار هستند که تا زمانی که مشکل آنها حل شود، آنها را تحت حمایت قرار میدهیم یا بچههای فاقد هویت یا رها شده هستند که از طریق نیروی انتظامی شناسایی میشوند.
همتا خاطر نشان کرد: برای بچههایی که والدین آنها مشکل دارند تیمهای تخصصی وارد سیکل برنامهریزی شده و با مشاوره و خدمات مددکارانه سعی میکنند مشکل را شناسایی و حل کنند و یا با بررسی که به عمل میآورند اگر بچهها دارای اقوام یا آشنایانی باشند با پرداخت یارانه حمایتی در قبال نگهداری فرزندان آنها را به اقوام میسپارند چرا که اعتقاد داریم حتیالمقدور فرزندان باید کنار اقوام سببی و نسبی خود که دارای شرایط مناسب هستند، زندگی کرده و در بطن خانواده باشند.
وی تصریح کرد: فرایند فرزندخواندگی به این صورت است که پس ازارائهی مشاوره تخصصی به خانوادهها و بررسی شرایط آنها و تشخیص آمادگی آنها برای فرزندخواندگی طی یک دوره آزمایشی شش ماهه کودکان به خانواده فرزندپذیر واگذار میشوند.
طی این دوره مددکاران و کارشناسان بهزیستی از خانواده بازدید به عمل میآورند و در صورت تأیید وضعیت مراقبت از فرزند و توانایی خانواده و حفظ منافع فرزند برای صدور حکم قطعی سرپرستی به دادگستری و سپس برای صدور شناسنامه به ثبت احوال معرفی میشوند.