آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأكيد بر نقش لوكزامبورگ در اتحاديه اروپا، گفت: بايد مجموعه شما براي نجات اقتصاد اروپا از ركود و ايجاد اشتغال بيكاران تحصيل كرده برنامهريزي كند كه در همه كشورها فراگير شده است.
به گزارش آفتاب، ايشان با اشاره به گزارش اخير آژانس درباره همكاري صددرصدي ايران، گفت: عليرغم سياسيكاريهايي كه بعضي از كشورها براي اهداف جنجالي خويش دارند، جمهوري اسلامي ذاتاً مخالف گسترش سلاح كشتار جمعي است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با بيان ويژگيهاي جغرافيايي ايران و وجود منابع غني انرژي كه مورد نياز دنياست، گفت: تلاش براي حل مسايل سياسي منطقهاي، بدون همكاري ايران، به بنبست ميرسد و امنيت ايران، ضريب امنيت منطقه و جهان را بالا ميبرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: دنيا مطمئن باشد كه ايران از فعاليتهاي هستهاي جز منافع صلحآميز نميخواهد و عقلاي جهاني نبايد تحت تأثير شيطنتهاي تندروهاي سياسي و رژيمهاي جعلي قرار گيرند.
ايشان با تشريح برنامههاي توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي ايران در مقاطع مختلف پس از 8 سال جنگ تحميلي، گفت: برنامههاي توسعه همگاني كه تاكنون پنج دوره آن انجام شده مصوّب مجلس شوراي اسلامي است و دولت آقاي روحاني هم ميخواهد براي اجراي برنامه پنجم و پيشنهاد لايحه برنامه ششم، ايران را در همه زمينهها به جايگاهي كه استحقاق دارد، برساند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، با اشاره به دستورات صريح قرآن در مكتب اسلام و مذهب تشيّع براي تعامل با پيروان اديان ديگر، گفت: اگر فضاي حاكم بر مذاكرات منطقي باشد، مردم ايران، با سابقة كهن تمدني و فرهنگي خويش، از همكاريهاي بينالمللي استقبال ميكنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، چراغ سبز و همكاريهاي غرب با صدام براي دستيبابي به سلاح شيميايي را داراي اسناد و پروندههاي انكارناپذير در دادگاههاي كشورهاي اروپايي خواند و گفت: مجروحان شيميايي ما هنوز هم وجود دارند و گاهي اخبار شهادت آنها را ميشنويد و مردم ايران با اين روحيات، تلاش براي كشتار جمعي را جنايت بشري ميداند.
ايشان با اشاره به برنامههاي ايران براي گسترش همكاريها با همه كشورها، گفت: تعاملات دو جانبه ايران و لوكزامبورگ و همكاريهاي ايران و اتحاديه اروپا، ظرفيت گسترش را در همه زمينه¬ها دارد.
آقاي ژان اسلبورن نيز در اين ديدار با ارائه گزارشي از اهداف و برنامههاي سفر به ايران، گفت: لوكزامبورگ كشور كوچكي در اروپاست، ولي به خاطر حضور مؤثر در سازمانها و نهادهاي اروپايي، كشوري تأثيرگذار است.
وزير امور خارجه لوكزامبورگ پرونده هستهاي ايران را مهم دانست وگفت: همه 28 كشور عضو اتحاديه اروپا با رويكردي مثبت ميخواهند با رعايت حقوق مردم ايران و جامعه جهاني اين مسئله حل شود.
وي با تحليل نگاه دولتمردان كشور متبوعش نسبت به اتفاقات سياسي در ايران گفت: اين يك اجماع جهاني است كه با مديريت جنابعالي دولتي در ايران زمام امور را در دست گرفت كه با پشتيباني ملت به تعامل با جهانيان ميانديشد.
آقاي ژان اسلبورن در پاسخ به سؤال آيتالله هاشمي رفسنجاني درباره چرايي و چگونگي افزايش آراي مخالفان ادامه فعاليت پارلمان اتحاديه اروپا گفت: اين گروه خواهان اتحاديه بين دولتها هستند و نميخواهند اروپا يكپارچه باشد. البته كشورهاي بزرگ قاره ما ميدانند كه به تنهايي نميتوانند مشكلات عديده سياسي، اقتصادي و اجتماعي را حل كنند.
ايشان افزود: يكي از عوامل رشد آراي آنها وضعيت اقتصادي و بيكاري، و عدم همكاري با ايران هم يكي از عوامل اين وضع بوده و با همكاري اتحاديه با ايران بسياري از مشكلات منطقه خاورميانه قابل حل است.
وزير امورخارجه لوكزامبورگ با اشاره به جايگاه اسلام و جمهوري اسلامي در اروپا، خواستار افزايش تعاملات منطقهاي و بينالمللي با ايران شد و گفت: دولت لوكزامبورگ آماده گسترش همكاريهاي سياسي و اقتصادي براي حل مسايل دو جانبه با ايران است.