کد خبر: ۲۴۶۹۹۵
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴

وزیر اطلاعات: انقلاب امام خمینی(ره) در بین انقلاب‌های دنیا نمونه ندارد

وزیر اطلاعات گفت: هرچند انقلاب امام خمینی(ره) مانند دیگر انقلاب‌های دنیا از مسیر پر فراز و نشیب قربانی دادن‌ها، زخمی شدن‌ها و تبعیدها گذشت؛ ولی حرکت و انقلاب امام در بین سایر انقلاب‌های دنیا نمونه ندارد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی در سالروز بزرگداشت 15 خرداد 42، در حوزه علمیه همدان با گرامیداشت یاد و نام شهدا خاطرنشان کرد: 15خردادماه را که امام راحل برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند، یک عنوان تشریفاتی برای این روز نیست. معنی این نامگذاری آن است که علاقمندان این نظام و تداوم نظام، در چنین روزی دور هم جمع شوند و مروری داشته باشند به همه عواملی که باعث پیروزی نقلاب اسلامی شد.

وزیر اطلاعات، حرکت انقلاب ایران را به دو مرحله زیربنا و روبنا تقسیم کرد و افزود: حرکت امام در سال‌های 40 تا 43 و نهایتا تبعید امام به ترکیه، پی و شالوده و فنداسیون انقلاب امام بود. استحکام یک انقلاب هم به استحکام پی آن است که شهدای 15 خرداد، این پی را با خون خود بنا کردند و مرحله دوم در سال‌های 56 و 57، همان روبنایی است که در مجموع اساس پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تشکیل داد.

ویژگی انقلاب امام خمینی(ره) این است که یک حرکت استثنایی است

علوی تصریح کرد: ویژگی انقلاب امام این است که یک حرکت استثنایی است. هرچند انقلاب امام خمینی(ره) مانند دیگر انقلاب‌های دنیا از مسیر پر فراز و نشیب قربانی دادن‌ها، زخمی شدن‌ها و تبعیدها گذشت؛ ولی حرکت و انقلاب امام خمینی در بین سایر انقلاب‌های دنیا نمونه ندارد، چراکه انقلاب اسلامی ایران در هر دو مرحله، از نقطه یاس و ناامیدی شروع شده است.

وی با اشاره به ساختار سایر انقلاب‌های دنیا گفت: رهبران سایر انقلاب‌های دنیا اگر احتمال موفقیت‌شان کم بود، ریسک نمی‌کردند و دست به قیام نمی‌زدند. در حرکت امام این محاسبات نبود و امام مطمئن بودند که اگر در راه خدا قیام کنند، حتما پیروز می‌شوند. امام دقیقا در شرایطی که تمامی تحلیل‌گران سیاسی زمینه را برای قیام مناسب نمی‌دیدند، دست به قیام زدند.

وزیر اطلاعات با اشاره به دوران حیات آیت الله بروجردی، خاطرنشان کرد: شاه تا زمانی که آیت‌الله بروجردی در قید حیات بود جرات اجرای طرح اصلاحات آمریکایی را نداشت، اما بعد از رحلت آیت الله بروجردی دست به اجرای این طرح زد.

علوی عدم حضور و ظهور یک رهبر واحد برای زمینه سازی قیام در ایران را از دشواری‌های راه دانست و تصریح کرد: در این شرایط آغاز یک حرکت و انقلاب فراگیر مردمی دور از ذهن بود و شاه نیز از این شرایط مطلع بود.

وی با اشاره به دانشگاه‌ها، بازار و حوزه‌های علمیه به عنوان زمینه‌های بروز انقلاب مردمی اظهار کرد: دانشگاه‌ها می‌توانستند در زمینه شروع قیام برای انقلاب نقش موثری داشته باشند، ولی محیط دانشگاه طوری بود که مبارزات مبنای اسلامی نداشت و عموما مبارزات با انگیزه‌های ضد امپریالیستی بود.

وزیر اطلاعات در ادامه با اشاره به این‌که «در زمان مبارزات آیت‌الله کاشانی و دکتر مصدق، بازار روح مبارزه و قیام را از دست داده بود» اظهار کرد: بعد از جریان مبارزات آیت الله کاشانی، عموما بازاری‌ها به دنبال انجام کارها و فعالیت‌های فرهنگی بودند.

سخنرانی‌های پرشور امام شرایط و دل‌ها را برای قیام آماده کرد

وی افزود: امام خمینی(ره) جای خالی رهبری واحد را با تشکیل شورایی از علما در تمام کشور پر کرد و با ایراد سخنرانی‌هایی پر شور در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، توانست جمع عظیمی از دانشجویان و طلاب را برای مبارزات انقلاب اسلامی آماده کند. به نحوی که در جمع طلاب آنها را به این مطلب مهم آگاه کردند که ما مامور به تکلیف هستیم و نه نتیجه و باید در شرایطی که اسلام در خطر است، دست به قیام بزنیم.

علوی، آماده نبودن شرایط داخلی کشور و همچنین عدم همراهی ابرقدرت‌های غرب و شرق با انقلاب را از دیگر شرایط روزهای آغاز انقلاب امام خمینی(ره) دانست و تصریح کرد: دنیا به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود و هر انقلابی در آن زمان حتما می‌بایست به یکی از این قدرت‌ها وابسته بود و همه اینها در حالی بود که امام در آغاز قیام دست رد به سینه این دو قدرت زد و اجازه دخالت در انقلاب را به آنها نداد.

وی با اشاره به این‌که «امام قدرت شاه را در داخل ایران تضعیف کرد» افزود: امام مستقیما شاه ایران را خطاب قرار داد و با پشتوانه مردمی‌ای که در اختیار داشت، ابهت رژیم شاه را زیر سوال برده و مورد حمله قرار داد که این امر از ویژگی‌های رهبری انقلاب ایران بود.

وزیر اطلاعات با تاکید بر احیای دوباره فرهنگ شهادت طلبی توسط امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: با این اقدام، زمینه برای حرکت انقلابی مردم در کشور آماده شد.

علوی، حمله ساواک به مدرسه فیضیه قم را از عوامل قیام دانست و افزود: امام با سخنرانی تاریخی خود در مدرسه فیضیه قم، ترس و اضطراب را از وجود مردم بیرون کردند، بطوریکه با دست خالی در برابر دشمن مسلح، ایستادگی و مقاومت کردند.

وی با اشاره به دستگیری امام بعد از سخنرانی مدرسه فیضیه، تصریح کرد: فردای روز دستگیری امام، مردم قم و اصفهان و تبریز خبردار شدند و مردم ورامین، کفن پوش به حمایت از امام به سمت تهران حرکت کردند. رژیم شاه در این شرایط دست به اسلحه برده و در 15 خرداد 42 بسیاری از مردم را به شهادت رساند.

امام خمینی(ره) هیچ گاه اعتقادی به مبارزه نظامی نداشتند

علوی با تاکید بر این‌که «امام هیچ گاه به فکر مبارزه نظامی نیفتاد» افزود: امام اعتقادی به مبارزه نظامی نداشت، چراکه نیروهای نظامی و ارتش را از خود مردم می‌دانستند.

به گزارش ایسنا، وی در پایان اضافه کرد: 25 سال از رحلت امام خمینی(ره) می‌گذرد و در طول این سال‌ها که مقام معظم رهبری در جایگاه رهبری حضور دارند، ما مدیون صلابت ایشان هستیم. هر زمان هم که احساس شده این نظام و انقلاب از مسیر اصلی خود در حال انحراف است، مقام معظم رهبری با قدرت ورود پیدا کرده‌اند و از انحراف جلوگیری کرده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین