آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در زادگاهش، اردکان، با حضور در خانه شهید قانعی، اولین شهید انقلاب این شهرستان با جمعی از خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران شهرستان اردکان دیدار کرد.
به گزارش آفتاب، وی تصریح کرد: عرض سلام دارم خدمت مادر و برادر و خواهرهای شهید قانعی که با سعه صدر این داغ را بخاطر اسلام و سربلندی کشور و ملت ایران تحمل کردند. همچنین خانوادههای عزیز شهیدان دیگری که در اینجا هستند و همه بزرگوارانی که قلبشان برای عظمت اسلام و سربلندی ایران میتپد.
وی افزود: حضور در اینجا ما را به فضایی میبرد که در آن فضا درک بکنیم برای انقلاب هزینه زیادی داده شد این شهید؛ شهید قبل از انقلاب است یعنی در هنگامی که حرکت مردم اوج گرفته بود و به رهبری حضرت امام به صحنه آمده بودند و برای تحقق خواست خود که استقرار یک نظام اسلامی مردمی به جای یک نظام وابسته فاسد بود در همه شهرها و نقط کشور قیام کرده بودند، شهید شد. این قیام فراگیر اردکان عزیز را هم با آن سابقه فرهنگی و دینی فراگرفت و امروز اردکان افتخار میکند که پیش از انقلاب هم شهید تقدیم انقلاب کرده و بعد از انقلاب و در 8 سال دفاع مقدس صدها شهید و جانباز آزاده و ... داشته و اینها هزینههایی است که برای انقلاب داده شده است.
رئیس بنیاد باران ادامه داد: انقلاب که قبل از 15 خرداد آغاز شد، 15 خرداد یکی از اوجهای بزرگش را طی کرد و مردم حضور همه جانبه خودشان را با نثار جان نشان دادند و رهبری حضرت امام با خون مردم همراه با عشق آنان تثبیت شد.
وی تاکید کرد: این رهبری برخاسته از جان ملت است، رهبری قراردادی نیست که تصمیم بگیریم فلانی رئیس جمهور باشد یا مثلا مسئول باشد. در آن زمان که پذیرش رهبری امام هزینههای سنگینی داشت و بسیاری از شخصیتهای ما در تبعید و زندان بودند و هر کس از که انقلاب و امام دفاع میکرد هزینه سنگینی می پرداخت، مردم ما رهبری امام را پذیرفتند.
رئیسجمهور اسبق کشورمان افزود: در 12 محرم و 15 خرداد 1342 بعد از دستگیری حضرت امام، قیام عظیم در قم و تهران و ورامین و همه نقاط ایران رخ داد گرچه رژیم آن نهضت و ایستادگی را سرکوب کرد ولی آتشی که روشن شده بود همچنان ماند و امام ایستادند و همواره در آن با نفس گرم خود دمیدند تا اینکه در نیمه دوم سال 56 شعله ور شد و این شعله بزرگتر شد و در 22 بهمن سال 57 به پیروزی رسید.
خاتمی تصریح کرد: این تحول حاصل و نتیجه هزینههایی بود که ملت ما پرداخته بود، از تبعید حضرت امام، زندان و شکنجه شدن نیروهای ارزنده و نیز از عزیزانی که از 15 خراداد تا بهمن 57 شهید شده بودند و حاصل کار عبارت بود از جمهوری اسلامی که هنوز هم در آن بسر میبریم.
رئیس بنیاد باران یادآور شد: امروز هم نقش رهبری امام را میتوانیم در مقایسه با آنچه امروز در دنیای اسلام میگذرد در مصر یا جاهای دیگر که مردم قیام بزرگی کردند ولی رهبری مثل حضرت امام نبود دریابیم و به همین دلیل است که میبینیم حرکتهای صورت گرفته در دنیای اسلام به دلیل فقدان رهبری همچون امام خمینی تا به امروز به زیان خود ملت و به نفع کسانی بوده که با ملت نبودند، گرچه معتقدم در آنجاها هم حضور بیدار مردم کار خودش را خواهد کرد و این انحراف اصلاح خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه انقلاب بعد از پیروزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت، گفت: بعد از انقلاب مشکلاتی چون نگاه تجزیه طلبی، جنگهای مناطق مختلف و جنگ تحمیلی که درست در هنگامهای که انقلاب خیلی نیاز به صبوری و آرامش داشتیم رخ داد، و نیز موج سهمگین ترور و تروریسم به راه افتاد اما رهبری حضرت امام و حضور و آمادگی مردم برای دادن شهید و نگاهبانی از انقلاب آزادیبخش شد تا مشکلات طی شود و جمهوری اسلامی تثبیت گردد.
رئیس دولت اصلاحات با بیان اینکه «جمهوری اسلامی دستاورد انقلاب ماست و باید آن را حفظ و حفاظت بکنیم» اظهار کرد: باید بدانیم که مردم و امام و انقلاب ما چه میخواستند، ما مردمی بودیم که سالها تحت سلطه استبداد بودیم، استبدادی که یک فرد یا یک گروه حکومت میکرد و کسانی از امکانات برخوردار بودند که خودشان را به قله دیکتاتوری نزدیک کنند و در آن شرایط کشور به بیگانه وابسته شده بود و در شرایطی که شاهد حضور بیگانگان در مملکت بودیم میدیدیم منافع این کشور با منافع قدرتهای بزرگ پیوند خورده است که معمولا هم منافع ببگانگان در تضاد با منافع ملی بود.
خاتمی افزود: در آن شرایط که مملکت ما دچار عقب افتادگی بود، مردم ما برای آزادی، استقلال و پیشرفت کشور قیام کردند و اینها را به نام اسلام انجام دادند، اسلامی که پاسدار آزادی است، اسلامی که پاسدار استقلال و پیشرفت و فرا خواننده به آن است.
خاتمی با ابراز تاسف از اینکه امروز در کشورهای اطراف ما کسانی به نام اسلام، جنایت و ترور میکنند و کسانی به نام اسلام خواستار برگرداندن جامعه به قرنها قبل هستند، اظهار کرد: اسلام انقلاب ما، اسلامی بود که خواستار عزت، کرامت و پیشرفت مردم بود، خواستار برخورداری مردم و ایجاد عدالت در جامعه بود و ما باید این اندیشه و دستاورد را پاس بداریم.
رئیس جمهور اسبق کشورمان تصریح کرد: پاسداری از خون شهیدان این است والا با ادعا نمیتوانیم کاری را انجام دهیم. اگر قانعی و صدها هزار جوان ما در جبههها و در کشور شهید شدند برای این بود که این چیزی که برای آن هزینه دادیم و میدهیم آن را حفظ بکنیم.
وی تاکید کرد: امروز وظیفه همه ما حفظ جمهوری اسلامی و تقویت آن است البته اگر احساس کنیم انحرافی در آن ایجاد شده است باید با تذکر دادن، پیشنهاد اصلاحی دادن و جلو رفتن به سوی هدفهایی که در انقلاب ما بود از این میراث ارزشمند دفاع کنیم.
خاتمی با گرامیداشت 15 خرداد و نیز 14 خرداد که سالروز رحلت حضرت امام بود، اظهار کرد: این خیلی مساله مهمی است که بزرگترین پیشواز تاریخی و استقبال تاریخی از امام در 12 بهمن 57 هنگامی بود که امام بعد از 15 سال تبعید به کشور بازگشتند و همچون حادثهای در تاریخ سابقه نداشت و بعد از 11 سال رهبری امام که مردم رنجیده شده بودند، جنگ و ترور و مشکلات را تجربه کرده بودند و در این شرایط دلخوری مردم طبیعی بود اما وقتی امام راحل رحلت کردند همه دیدند که بدرقهای که از امام شد از استقبالی که از ایشان شد با شکوهتر بود. مردم در آن روز عشقشان به رهبری و انقلاب را نشان دادند که فوق العاده عمیق است و آنچه در تهران و سراسر ایران رخ داد حادثه عظیمی بود.
وی یادآور شد: این نشانه علاقه رهبری و باور مردم به آن چیزی است که برای آن خون و شهید دادند همین هم بود که خانواده شهدا داغ و مشکلات را به خاطر انقلاب و راه درستی که انتخاب کرده بودند تحمل کردند.
رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: ما به ارواح همه شهیدان درود میفرستیم و برای همه خانوادههای شهیدان، آرزوی صبر و اجر و سلامتی میکنیم و از خدا میخواهیم همه جانبازان ما را شفا عنایت فرماید و نیز همه آزادگان و ایثارگران ما، کسانی که در جبههها حضور داشتند کسانی که باعث سربلندی کشور شدند کسانی که تا مرز شهادت رفتند و امروز شهید زندهاند برایشان سلامتی آرزو میکنیم.
سید محمدخاتمی در بخش پایانی سخنان خود با آرزوی شفا و سلامت عاجل برای حضرت آیت الله مهدوی کنی، گفت: ایشان از چهرههای انقلاب هستند، قبل از انقلاب رنج کشیدهاند و زندان رفتهاند، بعد از انقلاب در همه صحنهها حضور داشتند، در دولت شهید رجایی بعد از شهادت شهید رجایی و شهید باهنر بودند تا استقرار دولت منتخب که به ریاست رهبر معظم انقلاب به عنوان رئیس جمهور منجر شد، ایشان ریاست دولت را بر عهده داشتند در هر کجا ایشان در خدمت انقلاب و امام بودند.
رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد: حضرت آیت الله مهدوی کنی علاوه بر تمام این سوابق و خدمتها، یک خدمت بزرگ فرهنگی به کشور کردند و آن ایجاد دانشگاه امام صادق(ع) بود که در سال هزاران نفر از جوانان ما را در رشتههای مختلف تربیت میکند، ایشان برای تحقق این امر واقعا همت کردند از اول هم بیش از اینکه به امور سیاسی بپردازند به این کار بزرگ فرهنگی پرداختند، حال نیز به عنوان ریاست مجلس خبرگان مشغول فعالیت هستند و امیدوارم خداوند به ایشان که از چهرههای ارزنده انقلاب هستند و همه مرضای مسلمین شفا عنایت کند.
در این دیدار سید علی خاتمی، محمدرضا تابش نماینده مجلس وعدهای از شخصیتها و مسئولان محلی، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی را همراهی میکردند.
نماینده مردم اردکان با تشکر از حسن توجه سید محمدخاتمی به خانواده معظم شهدا گفت: این توجه نشات گرفته از منش پاک و ایمان راسخ و پایبندی شما به ارزش های والای اسلامی است.
محمدرضا تابش در ادامه با مغتنم شمردن این حضور در جمع خانواده شهید انقلاب اسلامی در اردکان و در میان خانوادههای معزز شهدا و مردم پر افتخار اردکان در ایام سالگرد رحلت حضرت امام (ره) و قیام 15 خرداد به روح پر فتوح امام (ره) درود فرستاد.
وی گفت: امام خمینی(ره) با تکیه بر توانمندیها، خواستها و ایمان مردم، آنها را به خود باوری رساند و نظامی را پی افکند که جغرافیای سیاسی منطقه را متحول کرد و تاثیرات خویش را در ورای مرزها به ظهور رسانید. باید قدردان مردمی باشیم که دعوت حضرت امام (ره) را جانانه لبیک گفتند و از 15 خرداد 42 که بذر انقلاب در بستر جان آنها جای گرفت تا به امروز از هیچ کوششی برای مجد و عظمت انقلاب و تحقق ارزشهایی که شهیدان برای آن خون خویش را تقدیم نمودند فرو گذار نکردند.
وی خاطرنشان کرد: شکرانه نعمت وجود این مردم قدردانی از زحماتشان، خدمتگزاری خالصانه به آنها و تلاش برای تحقق شعارهایی است که برای آن جان دادند یعنی، استقلال، آزادی و حفظ ارزشها، استقرار مردم سالاری و پیشرفت و توسعه و رفاه و...
سید محمد خاتمی در این سفر همچنین با حضور در گلزار شهدای اردکان و ادای احترام به مقام شامخ شهیدان گلگون بر کفن، بر مزار آیت الله سید روح الله خاتمی قرائت فاتحه کرد.