کد خبر: ۲۴۷۷۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۵

فرصتی برای توسعه سازمان های مردم نهاد

با توجه به رویکرد جدید دیپلماسی کشور که گام های تازه ای در راستای تنش زدایی و بهبود روابط با جامعه بین‌الملل برداشته است، زمان آن فرا رسیده است تا سازمان های مردمی با عزمی ملی، دولت تدبیر و امید را در این راه، یاری کنند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرویس اجتماعی - شبنم خلیلی - سازمان‌های مردم نهاد به سازمان‌هایی گفته می‌شود که غیر دولتی، غیر انتفاعی و غیرسیاسی هستند و در اکثر کشورهای پیشرفته جایگاه واقعی خود را پیدا کرده‌اند و گام‌های بلندی را در راستای توسعه همه جانبه روابط داخلی و بین المللی، پیگیری مطالبات شهروندان و در نهایت، کمک به دولت‌ها برداشته‌اند.

در حقیقت سازمان‌های مردم نهاد با نگاه راهبردی به توسعه همه‌جانبه، همسو با خواسته‌ها و مطالبات شهروندان، جهش بزرگی در دستیابی به اهداف کلان ایجاد کرده‌اند و تبدیل به یک بازوی مهم اجرایی برای دولت‌ها شده‌اند.

لذا کارکرد وسیع چنین سازمان‌هایی باعث شده است تا جایگاه تاثیر گذار آن نیز در بین مردم و دولت‌ها پذیرفته شود و دولت‌ها در حوز‌ه‌هایی که فرصت کافی برای فعالیت ندارند یا فعالیت در آن حوزه‌ها مستلزم هزینه‌های زیاد است اداره چنین حوزه‌هایی را برای رفع بخشی از معضلات و مشکلات اجتماعی، برعهده این سازمان‌ها قرار داده‌اند.

 اما در کشور ما هنوز سازمان‌های مرد م نهاد برای رسیدن به چنین جایگاهی، راهی طولانی پیش رو دارند.

بر همین اساس، رئیس جمهور نیز با رصد جایگاه ویژه سازمان های مردم نهاد در جمع کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: دولت به تنهایی قادر به حل مسایل اجتماعی نظیر محیط زیست، اقتصاد و دین نیست، بلکه حل این مسایل نیازمند حضور همه مردم است و دولت وظیفه دارد تسهیلات لازم برای حضور مردم در صحنه را فراهم آورد و از آن‌ها حمایت کند.

اهمیت استفاده از بخش خصوصی تا آنجا اهمیت دارد که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در صد و بیست و دومین نشست نهاد تعامل درباره نحوه تدوین برنامه ششم توسعه گفت: بخشی از بار اجرای برنامه ششم توسعه روی دوش دولت و قسمتی نیز برعهده بخش خصوصی خواهد بود.

به نظر می‌رسد با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، نگرش مسئولان دولتی نسبت به نقش مردم و سازمان های مردم نهاد در حل مشکلات کشور تغییر بنیادین کرده و ورود کنشگران اجتماعی و بسترسازی مناسب دولت و نیز اطلاع‌رسانی در مورد کارکرد مثبت این سازمان‌ها به همراه حمایت رئیس جمهور از ورود مردم جهت حل مشکلات اساسی کشور، همگی نشات گرفته از وجود همین  تفکر در نزد دولتمردان باشد.

 پر واضح است که در دنیای امروزی برای داشتن محیط زیست سالم، حمایت از کودکان و زنان بی‌سرپرست، افزایش مشارکت‌های مردمی، حمایت از آزادی مطبوعات، اشاعه فرهنگ عاری از خشونت، برقراری صلح، حمایت از بیماران خاص، تلاش برای رفع بی‌سوادی... تقویت و تشکیل سازمان‌های مردم نهاد پویا و کارآمد ضروری است زیرا این سازمان ها، همانطور که رئیس جمهور نیز گفت می توانند موتور محرکه دولت برای رسیدن به برنامه های بلند مدت توسعه‌ باشند.

مضاعف بر این، با توجه به اینکه ایران مذاکرات  هسته‌ای سخت و پیچیده ای را با کشورهای 1+5  پیشرو دارد ارتباط نهادهای مدنی داخلی با سازمان های غیر دولتی خارجی می‌تواند افکار عمومی جهانی را در جهت حمایت از مذاکرات هسته‌ای و فشار به دیپلمات های کشورهای گروه 1+5، برای دستیابی به توافق نهایی جامع بسیج کند.

بدین ترتیب انتظار می‌رود با وجود رویکرد جدید دیپلماسی ایران با جامعه جهانی و برقراری روابط گسترده دیپلماتیک با کشورهای مختلف، سازمان‌های مردم نهاد با ورود به عرصه های مختلف، دولت را در جهت برقراری دیپلماسی کارآمدتر بین المللی یاری نموده و نقش تاثیرگذار و مهم خود را در دستیابی به مذاکرات برد- برد تثبیت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین