آفتابنیوز : 
بر اساس آیین نامه اجرایی قانون پسماندها ؛ پسماندهاي عادي در مراكز استانها و همچنين شهرهايي با جمعيت بيش از يک ميليون نفر جمعيت تا پايان سال 1390 و ساير شهرها و روستاها تا پايان سال 1392 به صورت تفكيک شده جمعآوري ميشوند.
همچنين توليدكنندگان مواد پليمري از قبيل پلاستيكها، PET و لاستيك، كالاهاي شيشهاي، كريستال، اشياي ساخته شده از فلزات ساده و آلياژي، اشياي ساخته شده از چوب و نئوپان، كالاهاي ساخته شده از كاغذ و مقوا، انواع روغنهاي روانكار، كالاهايي كه حداقل از دو جزء شيشه، فلز، پليمر، سلولز تشكيل شوند، لوازم برقي و الكترونيكي و انواع مصالح ساختماني از نوع كانيهاي غيرفلزي موظف شدند پسماندهاي توليدات خود را بازيافت كرده و يا 5/0 در هزار ارزش آنها همزمان با فروش و يا ورود، به صندوق ملي محيط زيست پرداخت كند.
بر اين اساس صندوق ملي محيط زيست بايد براي بازيافت پسماند حاصل هر يک از اقلام مزبور، مبالغ دريافتي را در اختيار واحدهاي بازيافت كننده آن قلم پسماند قرار دهد.
متخلفان طبق اين آييننامه به حكم مراجع قضايي به جزاي نقدي در بار اول براي پسماندهاي عادي از 500 هزار ريال تا 100 ميليون ريال و در صورت تكرار، هر بار به 2 برابر مجازات قبلي در اين ماده محكوم ميشوند.