آفتابنیوز : آفتاب: عبدالامیر احمدیزاده ظهر امروز در سمینار مدیریت مصرف برق ویژه صنایع اظهار کرد: نمیتوان گفت که استان خاص در این زمینه با مشکل رو به رو است چرا که شبکه برق یک شبکه سراسری و به هم پیوسته بوده و کاهش مصرف مردم و مشترکان کشاورزی، صنعتی، خدماتی و تجاری ما را در ارائه خدمات کمک میکنند.
وی با بیان اینکه به دلیل پایین بودن آب سدها و خشکسالی رخ داده تولید برق با مشکلاتی رو به رو شده است، گفت: نوع مصرف ما نرمال نیست و وزارت نیرو بیش از این نمیتواند در توسعه نیروگاهها سرمایهگذاری کند و ما چارهای جز مدیریت صحیح منابع، تولید مناسب و فرهنگسازی در به حداقل رساندن میزان مصرف نداریم چرا که اگر مردم در ۲ ماه تیر و مرداد در مصرف خود صرفهجویی نکنند به طور قطع در تامین برق و ظرفیت شبکه با نارساییهایی رو به رو میشویم.
احمدیزاده با تشریح اینکه ۲۳ هزار مگاوات فاصله بین مصارف فصل بهار، پاییز و زمستان با ۳ ماه تابستان وجود دارد، افزود: ما مجبور هستیم برای حل این مشکل ۲۰ نیروگاه ۱۰ هزار مگاواتی خود را فعال کنیم که این امر به صورت موقت اتفاق میافتد.
کارشنان ارشد مدیریت مصرف شرکت توانیر بیان کرد: شکل موج روزانه مصرف را، ما در صدد اصلاح هستیم به طوری که در طول سال تا ۳۰۰ ساعت با پیک مصرفی رو به رو هستیم که تنها راه حل گذر از این مشکل ساخت نیروگاه جدید نیست بلکه مدیریت مصرف است که به شکل واقعی در تلاش هستیم بدون فروپاشی شبکه میزان مصرف بخشهای صنعتی را کاهش دهیم.
احمدیزاده تصریح کرد: برای صنایع ۳ برنامه در قالب طرح ذخیره عملیاتی، تعطیلات و تعمیرات و تغییر روزهای تعطیل پیش بینی کردیم که اگر صنایع با ما همکاری داشته باشند تعرفههای تشویقی برای آنها در نظر گرفته میشود.
وی این تعرفههای تخفیفی و تشویقی را محاسبه بهای انرژی با میان باری و کم باری و عدم قطع برق در صورت نیاز به قطعی واحدهای تولیدی و صنعتی بیان و اظهار کرد: در این طرح تولید کنندگان باید ۲۵ درصد بار مصرفی خود را کاهش دهند و روزانه ۸ ساعت در فاصله زمان ۱۰ صبح تا شب با اعلام قبلی در کاهش مصرف همکاری داشته باشند.
نماینده شرکت توانیر گفت: شرکت توانیر براساس مصوبه مجلس موظف به ارائه برنامه فعالیت برای صنایع است اما از این ابزار قانونی استفاده نکرده و با حالت تشویقی نه تنبیهی سعی میکند از طریق تعامل و همکاری برنامههای خود را به پیش ببرد.
احمدیزاده بیان کرد: ما هرگز به دنبال قطع برق مشترکان نیستیم چرا که ضرر و زیان آن بیشتر از منفعتش است ولی انتظار داریم با توجه به ارزان بودن قیمت هر کیلووات برق مصرفی امر صرفهجویی را لحاظ کنند.
به گزارش تسنیم، وی با اشاره به پایین بودن نرخ برق در کشور افزود: در حالی که هر یک ساعت مکالمه موبایل ۳ هزار و ۵۰۰ تومان برآورد شده است در نقطه مقابل یک ساعت مصرف برق با ظرفیت یک کیلووات، تنها ۱۰۰ تومان نرخ گذاری شده است که با ۱۰۰ تومان نیز در مراجعه به سوپرمارکت حتی به فرد آدامس نمیدهند چه برسد به برق ارزشمندی که ما با هزاران سختی آن را تولید کرده و در انتقال و توزیع آن تلاش میکنیم.