کد خبر: ۲۴۹۵۸۱
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۶
هاشمی رفسنجانی:

مفاسد اجتماعی حاصل از مواد مخدّر، به مراتب بدتر از مصرف آن است

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار وزیر کشور و جمعي از مديران و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر ؛ با اشاره به سابقه مصرف مواد مخدر در تاريخ بشريت، گفت: سير تحول در توليد و مصرف مواد مخدر و تنوع اين مواد، ضرورت برنامه‌ريزي و مقابله جدّي‌تر با اين مواد خانمان‌سوز را اجتناب‌ناپذير كرده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، توليد مواد مخدر صنعتي را بلاي جان خانواده‌ها در شرايط فعلي دانست و گفت: مفاسد اجتماعي حاصل از مواد مخدّر، به مراتب بدتر از مصرف آن است كه گاهي خانواده‌ها و افراد، ناخودآگاه در دام عنكبوتي مافياي مواد مخدر مي‌افتند.

به گزارش آفتاب، ايشان در اين ديدار كه در آستانه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر برگزار ‌شد، با تشريح مباحث مربوط به مصرف دخانيات و مواد مخدر در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب، گفت: اين موضوع، يك معضل چند بعدي است كه بسياري از خانواده‌ها و به طور كلي جامعه و نظام گرفتار مصائب آن هستند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام برخي سوداگران مواد مخدر را فريب خورده و محصول فقر فرهنگي و اقتصادي و معتادان را بيماران گرفتار ذكر كرد و گفت: در وهله اول بايد با ديد اصلاحي و پيشگيري و درمان به مبتلايان مواد مخدر نگاه كرد و ديدگاه ارشادي داشت.

ايشان با ذكر سوابق بحث مواد مخدّر در جلسات مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: متخصصين و جامعه‌شناسان در جلسات مجمع بودند و به بخش‌هايي از مصوبات مجمع رسيديم كه با توجه به تنوع مواد مخدر، نياز به تجديدنظر و توجه به شرايط روز دارد.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني شهادت جوانان ايراني را نشانه‌اي از مظلوميت و عزم ايران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر دانست و گفت: بايد از كساني كه مخلصانه و با عشق براي رفع اين مشكل كار مي‌كنند، تشكر كرد.

ايشان افزايش زندانيان را از ديگر اثرات مواد مخدر در جامعه خواند و گفت: اين افزايش، كيفيت اداره زندان‌ها را كاهش مي‌دهد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: گسترش امكانات فرهنگي، تربيتي يكي از راه‌هاي مبارزه با مواد مخدر است و بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي كرد كه افراد معتاد فريب‌خورده پس از درمان و ترك مواد بتوانند به آغوش خانواده‌ها و جامعه برگردند و زمينه‌هاي اشتغال و جذب آنان نيز فراهم شود.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني اسلام را ديني برتر براي زندگي انسان‌ها در دنيا و سعادت در آخرت خواند و گفت: از حرف‌هاي شعاري بپرهيزيد و محققانه بحث كنيد كه چگونه مي‌توان ريشه اين معضل را بخشكانيم يا ضعيف كنيم كه عواقب سوء و خانمان‌سوز آن، ابعاد مختلفي از زندگي مردم را گرفته است.

ايشان بي‌آبرويي حاصل از مصرف مواد مخدر را براي هر انساني در خانواده و خانواده‌ها، محل كار و جامعه بسيار غم‌انگيز خواند وگفت: گاهي حتي در خارج از كشور نيز توسط افرادي كه به هر دليل در دام باندهاي مخوف قاچاق مواد مخدر گرفتار و زنداني شده‌اند،  با آبرو و اعتبار ايران بازي مي‌شود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خويش به شعارهاي اشغالگران افغانستان براي مقابله با كشت مواد مخدر اشاره كرد وگفت: نه تنها نتوانستند سطح زير كشت خشخاش را كم كنند، بلكه كشت اين مواد افيوني افزايش يافت و اكنون قاچاق مواد مخدر به منبع درآمد گروه‌هاي تروريسم تبديل شده است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، مظلوميت مردم افغانستان را واقعي توصيف كرد و گفت: علاوه بر اشغالگران شرقي و غربي خارجي، گرفتار جنگ‌هاي داخلي شده‌اند و هم اكنون نيز گرفتار مافياي مواد مخدر هستند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: ظرفيت كشت مواد مخدر در افغانستان، اين كشور را خاستگاه گروه‌هاي تروريستي كرده است.

ايشان اقدامات ضدانساني گروهك‌هاي تروريسم را كه بعضاً به نام دين اسلام انجام مي‌شود، باعث بي‌آبرويي اسلام و مسلمانان خواند و گفت: تمام فعاليت‌هاي تروريستي داعش كه نمونه بارز يك گروه جنايتكار افراطي است، به اسم دين اسلام تمام مي‌شود و اين تهديدي جدي براي حيثيت جهان اسلام است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اضلاع تروريسم، مواد مخدر، استبداد و استكبار را تهديدي عليه منافع همه ملت‌ها برشمرد و افزود: اين زنجيره تسلسل، آنچنان حلقه‌ي بسته‌ي به وجود آورده‌اند كه هيچ‌كس نمي‌تواند از آن خارج شود.

ايشان در پايان خواستار ارائه راه‌حلي به دور از افراط و تفريط و همه‌جانبه از سوي مديران و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر براي حل معضل چند بعدي و خانمان‌سوز مواد مخدر شد و گفت: بايد انضباط جدي در اجراي طرح مبارزه باشد تا افتخاري براي ايران در اين زمينه ثبت شود.

در ابتداي اين ديدار آقاي دكتر رحماني فضلي وزير كشور ضمن ارائه گزارشي از وضعيت مواد مخدر در كشور و اهمّ اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 92 گفت: مسئله مبارزه با مواد مخدر در ايران به واسطه همسايگي با كشور افغانستان متفاوت‌تر از ساير كشورهاست، چرا كه 90 درصد ترياك دنيا در اين كشور توليد مي‌شود.

وي افزود: آنچه كه مهم، قابل توجه و نگران‌كننده است، مواد مخدر نيست، بلكه آثار اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي استفاده از مواد مخدر است.

وزير كشور تأكيد كرد: براي مبارزه با مواد مخدر بايد در چهار حوزه پيشگيري، درمان، مقابله و صيانت با رويكرد اجتماعي عمل و جامعه را نسبت به موضوع حساس كنيم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین