آفتابنیوز : آفتاب: حسین میرمحمدصادقی در نشست نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان با بیان اینکه کار کردن در زمینه حقوق کودک امری سهل و ممتنع است، گفت: در این زمینه ما با قشری سروکار داریم که نمیتوانند از خودشان دفاع کنند. همچنین در اینباره معمولا استقبال از طرف دولتها و نهادهای مردمی و مردم زیاد است.
وی افزود: شما اگر راجع به پیماننامه حقوق کودک (CRC) توجه کنید میبینید که مدت زمانی که طول کشید این پیماننامه اجرا شود، فقط 7 ماه بود و این نشانگر این است که دولتها آمادگی بیشتری برای اقدام در زمینه حقوق کودک دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: البته این امر گاهی باعث سوءاستفادههایی شده است، مثلا زمانی آماری درباره کشور برزیل وجود داشت مبنی بر اینکه تعداد NGO هایی که در زمینه مساله کودکان خیابانی فعال هستند از مجموع خود این کودکان کمتر نیستند که از این امر تحت عنوان صنعت کودکان یاد میکنند و باعث سوءاستفادههایی از کودکان نیز میشود.
وی با بیان اینکه خشونت پدیده قدیمی نیست و از ابتدای خلقت وجود داشته است گفت: گفته میشود که خشونت سالانه جان 1.6 میلیون نفر را در جهان میگیرد. در سال 2010، 1.34 میلیون مرگ ناشی از خشونت بوده است، در حالیکه چند سال پیش از آن یعنی در سال 1990 این رقم یک میلیون بوده است؛ بنابراین مرگهای ناشی از خشونت بسیار فراتر از مرگهای ناشی از حوادث، بیماری و ... است.
این حقوقدان با اشاره به وجود گستردگی در تعریف خشونت گفت: خشونت فراتر از خشونتهای جسمی است؛ بنابراین خشونتهای کلامی و بیتوجهی به کودک نیز میتواند از مصادیق خشونت باشد.
میرمحمدصادقی ادامه داد: اکثر کسانی که دست به خشونت میزنند خود در دورانی قربانی خشونت بودند و حتما شما ماجرای «بیجه» جنایتکاری که به بیش از 20 کودک تجاوز کرد و آنها را میکشت را به خاطر دارید. وقتی با او در حوزه روانکاوی مصاحبه کرده بودند گفته بود که در کودکی علاوه بر خشونتهای جنسی مورد خشونتهای کلامی هم قرار میگرفته و همیشه پدرش به او میگفته «تو هیچی نمیشوی».
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آموزههای دینی مبنی بر تکریم کودکان از دستورات ادیان مختلف است، گفت: منظور ما از خشونت فرهنگی این است که گاه ابعادی از فرهنگ توجیهگر خشونت میشود و در مورد خشونت دینی نیز به همین شکل است که برخی آن را جهل مقدس مینامند هرچند من ترجیح میدهم آن را جهل مضاعف بنامم.
وی با تاکید بر وظیفه علمای دینی در مقابله با تفکرات و آموزش پیروان دینی گفت: چندی پیش از نخست وزیر انگلستان پرسیدند در زمینه حقوق کودک و مبارزه با خشونت علیه کودک چه باید کرد و او سه بار کلمه «آموزش» را تکرار کرد.
وی افزود: آموزشهای درست دینی بسیار اهمیت دارد و من عقیده دارم که وقتی از کانال دین گاهی توسل به خشونت میشود از همان کانال و مجرا باید در مقابل آن ایستاد.