آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا به نقل از دیلی استار، این پالایشگاه طی 10 روز گذشته تحت محاصره شبه نظامیان بود و حملات آنها چندین بار دفع شده بود.
پالایشگاه نفت بیجی یک سوم سوخت مورد نیاز در عراق را تامین می کند و تصرف این پالایشگاه توسط شبه نظامیان به سهمیه بندی بنزین در این کشور منجر شده است.
گروهک تروریستی داعش بخشهایی از شمال و غرب بغداد از جمله شهر موصل را تصرف کرده است. شبهنظامیان همچنین در حال پیشروی به سمت یک سد حیاتی در نزدیکی حدیثه هستند.
سخنگوی شبه نظامیان گفت: اداره پالایشگاه بیجی در استان صلاح الدین اکنون به قبایل محلی واگذار شده است.
جیم مویر خبرنگار بی بی سی در اربیل گفت: اگر شبه نظامیان به دنبال کنترل مناطق تصرف شده و عرضه انرژی به موصل باشند، تصرف این پالایشگاه بسیار حائز اهمیت است.
گزارشها از افتادن پالایشگاه بیجی به دست تروریستهای داعش در حالی منتشر میشود که تصرف این پالایشگاه گرچه به دولت عراق آسیبهای جدی میزند اما نفع چندانی برای داعش و همپیمانان آن نیز نخواهد داشت.
گروه تروریستی داعش از شب گذشته حملات خود برای تصرف پالایشگاه بیجی، بزرگترین پالایشگاه نفت عراق را شدت بخشیده و براساس گزارشهای رسیده از عراق توانسته بخش اعظم این پالایشگاه را به دست بگیرد و از کارکنان آن نیز خواسته تا به سر کارهای خود بازگردند.
گرچه این پالایشگاه به دست تروریستهای داعش افتاده اما از آنجا که نفت خام مورد استفاده آن از طریق خط لوله از چاههای نفت جنوب عراق به این پالایشگاه پمپاژ میشود، با قطع انتقال نفت از جنوب به این پالایشگاه عملا این تاسیسات بلا استفاده خواهد بود.
کارشناسان مسائل نفتی معتقدند که با پایان یافتن ذخایر نفت خام موجود در مخزنهای پالایشگاه بیجی، شبهنظامیان داعش توانایی انتقال نفت خام به این پالایشگاه برای تصفیه را نخواهند داشت و عملا این پالایشگاه استفاده چندانی برای داعش و همپیمانان آن ندارد.
اما از سوی دیگر از آنجا که پالایشگاه بیجی بزرگترین پالایشگاه نفت عراق و بزرگترین تولید کننده نیازهای داخلی این کشور به نفت و مشتقات آن محسوب میشود، تعطیلی آن و تصرفش به دست داعش باعث تشدید بحران سوختی در عراق خواهد شد.
کارشناسان مسائل انرژی در عراق معتقدند که از آنجایی که بیشتر چاههای نفت این کشور در کنترل دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق است، تهیه نفت خام برای پالایشگاه بیجی از سوی داعش و همپیمانان آن به مقدار زیاد ممکن نخواهد بود و پالایشگاه بعد از مدتی به مخزنهای خالی و بدون استفاده تبدیل میشود.
پیش از حمله داعش 15 هزار و 800 تن در پالایشگاه بیجی مشغول به فعالیت بودند و 100 کارشناس خارجی نیز آنها را در این امر یاری میکردند که با تعطیلی آن کارشناسان خارجی پالایشگاه را ترک کردند اما داعش از دیگر کارکنان پالایشگاه خواسته تا به سر کار خود بازگردند.