آفتابنیوز : آفتاب: دکتر نیوشا بهداد با بیان اینکه بزرگی خوش خیم پروستات یا (BPH) شایعترین علت بزرگی پروستات است، افزود: پروستات غدهای است که جزو دستگاه تناسلی مردان محسوب میشود و در یک مرد سالم اندکی بزرگتر از یک گردو است.
وی اظهارکرد: بزرگی خوش خیم پروستات عارضهای است که به سرطان پروستات منجر نمیشود و علت اصلی وقوع آن افزایش سن و هورمونها است، همچنین پژوهشگران وجود سابقه خانوادگی را در افزایش احتمال وقوع این عارضه دخیل میدانند.
کارشناس کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علومپزشکی شیراز در خصوص علایم این بیماری، گفت: نیاز مکرر به ادرارکردن به ویژه هنگام شب، فوریت و منقطع بودن جریان ادرار و دیر شروع شدن جریان ادرار، مهمترین علایم بیماری بزرگی خوش خیم پروستات است.
بهداد انجام تستهای ادراری و معاینههای خاص را در تشخیص این عارضه موثر دانست و ادامهداد: برای درمان این عارضه، دو دسته داروی اصلی وجود دارد و امروزه درمانهای مختلف جراحی نیز میتواند با عارضه بسیار کمتر و سریع تر در درمان این بیماری مؤثر باشند.
او توصیه کرد: بهتر است این بیماران از مصرف داروهای سرماخوردگی و آنتیهیستامین دکونژستانت خودداری کنند، زیرا این داروها علایم BPH را تشدید کرده و میتوانند موجب کاهش میزان ادرار و ناراحتی و تکرر دفع شوند، همچنین لازم است پس از هر بار تخلیه مثانه، چند لحظه دیگر هم صبر کرده و استراحت کنند، سپس دوباره سعی بر ادرار کردن شود تا با این کار مثانه کاملاً تخلیه شده و تعداد دفعات ادرار در طول روز کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، کارشناس کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علومپزشکی شیراز یادآور شد: کاهش استرس با انجام ورزشهای مرتب و پیادهرویهای منظم در محیطهای آرام بخش مثل فضای باز میتواند به کاهش تعداد دفع روزانه ادرار کمک کند.