کد خبر: ۲۵۱۲۲۲
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۲
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران:

بنزین با استاندارد جدید می آید

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آغاز واردات بنزین با کیفیت جدید از تیرماه، گفت: از گذشته نیز روال این بوده در صورتی که محموله های بنزین وارداتی مشخصات قراردادی را نداشته باشد، کشتی حامل این محموله ها بازگردانده می شد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سید محسن قمصری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: واردات اولین محموله بنزین با کیفیت جدیدی که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده، آغاز شده است.

وی افزود: بنزین وارداتی را از بازار جهانی و براساس معیارها و استاندارهایی که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام می کند، خریداری می کنیم.

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران خاطرنشان کرد: اداره نظارت بر فرآورده های نفتی نیز بر کیفیت بنزین وارداتی نظارت می کند.

قمصری با بیان اینکه بنزین فاقد استاندارد وارد کشور نشده است، گفت: خرید بنزین وارداتی براساس معیارهایی که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام می کند، صورت می گیرد و در صورتی که محموله های بنزین وارداتی غیراستاندارد باشد، کشتی حامل این محموله ها بازگردانده خواهند شد.

مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در گذشته نیز محموله بنزین غیراستاندارد کشتی ها بازگردانده شده است.



** صرفه اقتصادی واردات بنزین نسبت به دریافت ریفورمیت از پتروشیمی ها

عباس کاظمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز پیش از این در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه قطع دریافت ریفورمیت از پتروشیمی ها و انجام واردات، مزیت زیست محیطی و اقتصادی دارد، تاکید کرده بود: کشتی های حامل بنزین عیراستاندارد از بنادر بازگردانده می شوند.

وی گفت: قطع تولید ریفورمیت به عنوان اکتان افزا در پتروشیمی ها و جایگزینی آن با واردات 150 میلیون دلار در سال صرفه جویی اقتصادی برای کشور دارد.

وی با اشاره به کاهش روند واردات بنزین در خرداد ماه، اظهار داشت: از اواسط تیر ماه محموله های بنزین با استاندارد یورو 4 وارد کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه خرید ریفورمیت از پتروشیمی ها و امتزاج برای تولید بنزین به طور متوسط 90 دلار در هر تن گرانتر از بنزین وارداتی است، گفت: مجموع صرفه جویی ناشی از قطع تولید ریفورمیت در پتروشیمی ها و جایگزینی آن با واردات 150 میلیون دلار در سال خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: همچنین به دلیل اینکه پتروشیمی ها می توانند محصولات خود را که در حلال سازی کاربرد دارد، صادر کنند می توانند درآمد ارزی قابل توجهی را نیز برای کشور کسب کنند.

کاظمی با اشاره به ارایه تفسیرهای نادرست از اسناد منتشره توسط برخی رسانه ها، اظهار داشت: ماده اکتان افزای که در بنزین استفاده می شود MTBE است و نه MMT که تهدیدی برای سلامتی مردم به شمار نرفته و عامل سرطان زا به شمار نمی رود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه مشکل MTBE آن است که در منابع و مخازن آبی پایداری دارد و باعث تغییر طعم و بوی منابع آبی می شود، خاطرنشان کرد: حتی در کشورهای اروپایی به طور گسترده از ام.تی.بی.ای استفاده می شود.

کاظمی در خصوص وجود ماده اکتان افزایMMT در بنزین وارداتی نیز گفت: در بنزین یورو 4 وارداتی این ماده وجود ندارد و در صورت مشاهده محموله بنزین عودت داده می شود.

وی افزود: در بنزینی که در هشت سال گذشته وارد کشور شده بعضا این ماده وجود داشته، اما از اردیبهشت ماه سال جاری و با تأکید بر واردات بنزین یورو 4 دیگر از ماده اکتان افزایMMT خبری نخواهد بود.

کاظمی خاطرنشان کرد: اساسا وجود و مصرف هرگونه ماده اکتان افزا که دارای فلزات سنگین مانند منگنز، سرب، آهن و غیره مانند MMT باشد، در بنزین تولید داخلی و وارداتی ممنوع است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: بنزین وارداتی یورو 4 به طور دقیق مورد ارزیابی قرار می گیرد و محموله های وارداتی باید همه تأییدیه ها و استانداردها را کسب کنند.

کاظمی افزود: حتی از سازمان استاندارد به عنوان یک نهاد بی طرف درخواست کرده ایم که بر روند واردات نظارت کند و کشتی هایی را که بنزین وارداتی آنها فاقد استاندارد یورو 4 است، بازگردانده می شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین