آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، علی ربیعی شامگاه جمعه از مرکز خیریه آموزش معلولین جسمی و ذهنی عمل واقع در زعفرانیه بازدید کرد و از نزدیک نحوه نگهداری مددجویان این مرکز را مورد بررسی قرار داد.
مرکز یادشده وابسته به موسسه خیریه عمل با 18سال سابقه فعالیت تاکنون پذیرای هزاران معلول کم توان ذهنی دختر و پسر در کارگاههای آموزش حرفه ای، بخش های نگهداری، واحدهای تخصصی توانبخشی و پزشکی بوده است.
ربیعی در ابتدای این بازدید به بخش ایزوله که از کودکان کم توان ذهنی نگهداری می شود، دیدن کرد.
برخی از این کودکان به ˈسی پیˈ یا فلج مغزی مبتلا هستند و تعداد دیگر دچار معلولیت ذهنی از بدو تولد می باشند.
تعدادی از کودکان در این بخش با دیدن وزیر کار و همراهان ایشان واکنش های مثبتی از خود نشان دادند و زمانی که ربیعی با آنها صحبت می کرد خود را به آغوش او می انداختند.
ربیعی با گرمی پدرانه کودکان را در آغوش می گرفت و تعدادی از آنها که می توانستند با ایشان صحبت کنند، نامشان را می پرسید و گونه هایشان را با بوسه ای صمیمی نوازش می کرد.
کودکان این بخش با اینکه دچار معلولیت ذهنی هستند اما همگی در انتظار آغوشی گرم دستانشان را به سوی دیگران می گشایند.
وضعیت این کودکان آنچنان رنج آور است که همواره آرزو می کنی که ایکاش روزی بیاید که تمام کودکان در سلامت کامل به دنیا بیایند و بتوانند ذهن و قلب ما را تسخیر کنند.
در بخش ایزوله که معلولان ذهنی و جسمی نگهداری می شوند، کمترین نشانه ای از عدم دقت مربیان دیده نمی شود.کودکان همگی بلوز و شلوار صورتی رنگ به تن دارند و با اینکه تمام آنها پوشک بپا دارند کوچکترین نشانه ای از بوی ادرار در اتاق به مشام نمی رسد.
ˈپریوش شیرویهˈ که به عنوان مسئول این بخش انجام وظیفه می کند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: هر شیفت چهار مادریار به همراه یک مسئول بخش از کودکان در بخش ایزوله نگهداری می کنند.
وی که یکی از خیرین این موسسه است، اظهار داشت: حدود 2 سال است که در این مرکز فعالیت می کند و مهمتر از دستمزدی که دریافت می کند، عشق به کار خیر برای این کودکان می باشد که او را به این مسئولیت کشانده است.
شیرویه توضیح داد: کودکان در بخش ایزوله همچون فرزندان خودمان محسوب می شوند و همه مسئولان در این بخش نهایت تلاش خود را برای نگهداری از آنان صرف می کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه این کودکان هیچگاه نمی توانند شکایتی به لحاظ کلامی داشته باشند بنابراین مادر یاران باید مراقب باشند که آب و غذا را به موقع به آنان بدهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بازدید از بخش ایزوله به بخش های دیگر که در آن معلولان ذهنی که قادر به حرکت می باشند و در حال کسب مهارتی هستند، رفت.
ربیعی در یکی از اتاقها با سه دختر نوجوان که در آن به کارهای دستی مشغول بودند، گفت و گو کرد. مددجویان یادشده، قادر به ارتباط کلامی بودند و وزیر کار با مهربانی پدرانه از وضعیت خانوادگی آنها جویا شد. دو نفر از این مددجویان دارای خانواده و خواهر و بردار بودند.
یکی از این دختران که نامش سهیلا بود، گفت: خانواده ای ندارم و در بهزیستی نگهداری می شوم اما ربیعی با لحن پدرانه به سهیلا گفت: ˈپس من کیم؟ منم خانواده تو هستم. از این به بعد هرکس از تو پرسید دختر چه کسی هستی بگو نام پدرم علی استˈ و دختر نوجوان که شادی صورتش را پر کرده بود با گرمی کودکانه ای سرش را به علامت رضایت تکان داد.
ربیعی به مسئول این مرکز اعلام کرد: از این پس سهیلا را تحت حمایت و پوشش خود قرار خواهد داد.
در اتاق دیگری تعدادی از دختران به ساخت گلهای صدفی مشغول بودند. این دسته از مددجویان مهارت آموز برای ساعاتی از روز به این مرکز آورده می شوند و آموزش مهارت کسب می کنند و بعداز ظهرها به خانه های خود بر می گردند.
یکی از دختران در این اتاق که به گفته مربیانش از نعمت صدای خوب برخوردار بود به تقاضای آنان، ترانه ای دلنشین را برای بازدید کنندگان خواند.
در یکی دیگر از اتاقها، تعدادی از معلولان ذهنی که پشت چرخهای خیاطی نشسته بودند، کار دوخت و دوز در دست داشتند. ربیعی با چند نفر از آنها صحبت کرد و از کارهایی که انجام می دادند، جویا شد. زهرا با کاموا گل درست می کرد و راضیه دم کنی و چقدر شادیشان به دل می نشست از اینکه می توانستند بیافرینند.
در یکی از کلاسها که پسران معلول ذهنی در آن به کار قالیبافی مشغول بودند، فضای شاد و خندانی ناشی از گفت و گوی ربیعی با آنها ایجاد شده بود و به نظر می رسید همگی را بر سر ذوق آورده است.
یکی از معلولان ذهنی که ساکن جوادیه بود، جلو آمد و با ربیعی شروع به صحبت کرد.
وزیر کار که خود از محله جوادیه است از حال و هوای محله اش پرسید و گفت: من هم دوران کودکی، نوجوانی و جوانی خود را در آنجا گذرانده ام.
در کلاس توربافی تعدادی دیگر از معلولان پسر به کار مشغول بودند که ربیعی نظیر دیگر کلاسها با آنان به گفت و گو نشست.
علیرضا یکی از مددجویان در این کلاس برای ربیعی و دیگر همراهانش دعایی سراسر از معصومیت خواند.
ربیعی با اظهار خشنودی از تلاش و زحمات همه دست اندرکاران مرکز خیریه عمل که از هیچ کوششی در نگهداری این مددجویان کوتاهی نمی کنند، گفت: باید تلاش کنیم این نوع مراکز را که از کودکان معلول خانواده های کارگری مراقبت می کنند را افزایش دهیم تا بتوان بخشی از رنج خانواده هایی که دارای فرزند معلول هستند را تقبل کنیم. هم اکنون حدود 230 هزار مددجو هستند که در نوبت حمایت سازمان بهزیستی قرار دارند.
وی تاکید کرد: باید تلاش شود تا آزمایشات ژنتیک برای افراد مشکوک اجباری شود. در این مرکز سه فرزند معلول از یک خانواده نگه داری می شوند در حالیکه مسئولان این مرکز اطلاع داده اند مادر این کودکان فرزند چهارم را هم باردار است.
ربیعی اظهار داشت: آزمایشات ژنتیک پرهزینه است اما با توجه به اینکه نگهداری یک فرد معلول پرهزینه تر است باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که حتی اقشار کم درآمد هم بتوانند در صورت مشکوک بودن به ژن معلول، پیش از ازدواج آزمایش ژنتیک بدهند.
وی با اشاره به اینکه این کودکان علاوه بر مراقبت فیزیکی نیاز به مهر و محبت خانواده هم دارند، تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که این کودکان حداقل 2 روز در هفته بتوانند در کنار خانواده های خود باشند و از آغوش گرم پدر و مادر بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه لایحه حمایت از معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی شده، گفت: بزودی پس از تصویب در کمیسیون دولت لایحه، به مجلس ارسال خواهد شد.
ربیعی یادآور شد: براساس این لایحه قرار است که ارائه خدمات دولت به معلولان افزایش یابد.
به گفته وزیر کار، دولت به تنهایی نمی تواند بدون کمک و همیاری مردم تلاشهایی را از این دست انجام دهد. دولت و مردم در کمک به اقشار آسیب پذیر باید در کنار یکدیگر باشند.
وی اظهار امیدواری کرد: به سمت اجباری شدن آزمایشات ژنتیک برویم تا دیگر کودک معلولی به دنیا نیاید.
ربیعی تاکید کرد: موضوع آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج را در شورای عالی بیمه پیگیری خواهم کرد.
وزیر کار سال جاری را سال مهمی در جهت تغییرات اساسی در بهزیستی خواند و گفت: امیدواریم تا سه سال آینده دولت تدبیر و امید گامهای ارزشمندی در جهت کمک به مددجویان بردارد.
وی در خصوص موضوع افزایش جمعیت معتقد است: هم اکنون نیازمند افزایش جمعیت هستیم اما این نیاز باید به همراه جمیعت سالم و با کیفیت باشد و دولت تدبیر و امید تمام تلاش خود را بر روی ارتقا کیفیت جمعیت می گذارد.
پس از بازدید چند ساعته با شنیدن نوای دلنشین اذان، ربیعی به همراه مربیان و مددجویان بر سر سفره افطار نشستند و بیستمین روز از روزه خود را گشودند.
بازدید از مرکز خیریه آموزش معلولان جسمی و ذهنی عمل گرچه مملو از خاطرات غم انگیز است اما یک یادآوری را در ذهن تکرار می کند و آن نیک عملی انسانهایی است که در دشوارترین شرایط شغلی یار و یاور معلولان هستند تا بتوانند اندکی از رنج و آلام خانوار های این مددجویان بکاهند و آغوش خود را ماوای این کودکان کنند.
بی تردید، اگر بخواهیم در رنج فرو رویم هیچگاه نمی توانیم گامی در جهت کمک به دیگران برداریم و مربیان مرکز توانبخشی معلولان ذهنی عمل، این موضوع را درعمل نشان داده اند.