آفتابنیوز : آفتاب: علیرضا خسروی در گفتوگو با ایسنا، گفت: از این مقدار، 400 هزار میلیارد تومان، معادل 70 درصد کل منابع در تهران و مابقی در سایر استانهای کشور است، چرا باید حدود 70 درصد منابع در تهران باشد؟
وی با بیان اینکه سهم استانها از منابع بانکی کشور بسیار ناچیز است، افزود: به عنوان مثال، سهم استان سمنان از منابع بانکی کشور، نیم درصد است، حدود 2800 میلیارد تومان سرمایه و پول مردم در اختیار بانکهای استان سمنان است.
وی ادامه داد: بنا بر گزارش نمایندگان بانک مرکزی در استان سمنان، منابع بانکی استان سمنان از سپردههای مردمی تا تاریخ 30 آذرماه سالجاری، 2800 میلیارد تومان بوده است که از این مقدار، حدود یک هزار میلیارد تومان، یعنی 35 درصد از سپردههای مردم در اختیار 6 بانکی است که هنوز مجوز ندارند و در شرف تأسیس و اخذ مجوز هستند.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه با بیان اینکه 30 بانک و موسسه در استان سمنان دارای مجوز و مشغول فعالیت هستند، گفت: این تعداد بانک و موسسه، دارای 400 شعبه بانکی در سراسر استان هستند.
خسروی ادامه داد: 6 بانک و موسسه، شامل 2 بانک و 4 موسسه بدون مجوز نیز در استان سمنان با 58 شعبه در حال فعالیت هستند که حدود 35 درصد از سپردههای مردم به مبلغ 1 هزار میلیارد تومان را در اختیار دارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مجلس و تلاش آن، بر این است که ترمز بانکها را بکشد. گفت: مسابقه جمع آوری پول و سپردههای مردم و پرداخت سود زیاد بین بانکها راه افتاده است، شعبات زیادی از بانکها راه اندازی شده است، سپردههای مردم را جمع آوری میکنند.
خسروی تأکید کرد: اگر نظارت خوبی در بانکها وجود داشت، پول و سپردههای مردم در بخش تولید هزینه میشد، اما متأسفانه زیر 21 درصد از منابع بانکها به تولید اختصاص پیدا میکند.
وی با بیان اینکه 15 هزار شعبه بانکی در کل کشور وجود دارد، ادامه داد: بانکها با زایش سرمایه و پول، اقدام به تأسیس و راه اندازی شعبات جدید برای جمع آوری پول و سرمایه مردم میکنند، متأسفانه در کشور، هیچ نُرم مشخصی در تعداد بانکها نسبت به جمعیت کشور وجود ندارد.
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان با بیان اینکه هزار نفر در کشور، بالای 10 میلیارد تومان معوقه بانکی دارند، گفت: بزرگترین اشکال، در بخش هزینهکرد این منابع بانکی است، معوقات بانکی میتواند باعث رونق گرفتن بخش تولید و قطعاً رونق بخش اقتصادی شود.