آفتابنیوز : آفتاب: معاون رییس جمهور نوشت: با خودم فکر می کنم آیا این واقعیات تلخ هم موجبات دلواپسی و غیرت دینی برخی را فراهم می کند؟!
به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشته است ، به مناسبت هفته اهدای خون و در آستانه چهل سالگی تأسیس سازمان انتقال خون در کشور یکشنبه فرصتی یافتم تا از این سازمان بازدیدی داشته باشم و از نزدیک در جریان تلاش های مجموعه مدیران که اکثریت آنها در اداره کل استان تهران بانوان توانمند و باانگیزه هستند و کارکنان خدوم آن و نیز بسیاری از واقعیت ها قرار بگیرم.
سازمان جهانی بهداشت شعار «خون سالم برای نجات مادران» را برای سال 2014 انتخاب کرده است. یکشنبه که دومین روز هفته اهدای خون بود تحت عنوان «رسانه و ترویج فرهنگ اهدای خون» نامگذاری شده است و عنوان روز دوشنبه به «بانوان هستی بخش» اختصاص دارد. این موضوع زمانی اهمیت می یابد که در نظر بیاوریم شمار زیادی از زنان در جهان - روزانه حدود 800 نفر و سالیانه 150000 نفر - جان خود را در زمان بارداری و زایمان به دلیل خون ریزی از دست می دهند ودر زمره ی بیشترین استفاده کنندگان از فرآورده های خونی هستند.
با این همه زنان در ایران تنها 4/5 درصد اهداکنندگان خون را تشکیل می دهند، در حالی که 55درصد اهداکنندگان خون در کشورهای توسعه یافته زنان هستند. در این بازدید مطرح شد که زنان به دلیل اینکه کمتر به گروه های پرخطر تعلق دارند و به پرسش های پزشکی قبل از اهدای خون با صداقت بیشتری پاسخ می دهند و از نظم و دقت بیشتری در برنامه ریزی و اجرای آن در اداره امور برخوردارند، لذا از سالم ترین منابع خونی و از سرمایه های ملی به شمار می روند. اما به دلایل و موانع فرهنگی از جمله باورهای غلط رغبت چندانی برای مشارکت در این امر بشردوستانه از خود نشان نمی دهند. طبیعتاً آموزش و آگاهی زنان می تواند در ارتقای این شاخص می تواند منشأ اثر باشد.
ترس از کم خونی و افت فشار یکی از دلایل عمده ای است که مانع از تمایل زنان ایرانی به این عمل خداپسندانه می شود، مسئله ای که بیشتر زنان ایرانی از آن رنج می برند و آنان را به انواع کم توانی ها و ناتوانی های فیزیکی و حتی روحی و روانی در جوانی و میانسالی مبتلا می کند، وضعیتی که در کشورهای توسعه یافته از جمله در فرانسه زنان سالمند و پابه سن گذاشته به آن دچارند! همچنین در این برنامه مطرح شد که 80 درصد زنان و دختران ایرانی از کمبود ویتامین دی رنج می برند که عوارض آن بر سلامتی زنان بسیار نگران کننده است.
با خودم فکر می کنم آیا این واقعیات تلخ هم موجبات دلواپسی و غیرت دینی برخی را فراهم می کند؟!