آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از هالو پنجونی، نماینده کردها، اعضای پکک ترکیه و حزب اتحاد دمکراتیک سوریه در ربیعه، واقع در منطقه مرزی عراق و سوریه، و در اطراف سنجار در حال مقابله مسلحانه با نیروهای داعش هستند.
به گزارش ایسنا، به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک نماینده ارشد کردهای عراق روز چهارشنبه اعلام کرد که گروههای کرد سه کشور عراق، ترکیه و سوریه در مورد تشکیل جبهه مشترک علیه داعش به توافق رسیدهاند.
خبرگزاری آلمان نیز گزارش داد که در مبارزه علیه داعش، نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) به کمک کردهای عراق آمدهاند.
خبرگزاری عراقی سومریه به نقل از سخنگوی پکک نوشت که این حزب ممنوع الفعالیت در ترکیه نخستین گروه از نیروهای خود را به عراق فرستاده است. قرار است این گروه در منطقه سنجار واقع در غرب شهر موصل علیه داعش بجنگند.
پایگاه خبری کردی "روداو" روز سهشنبه گزارش داده بود که شبهنظامیان "حزب اتحاد دمکراتیک سوریه" که از متحدان پکک است از سوریه به کردهای عراق که در حال نبرد با داعش هستند، کمک میکنند.
داعش نیروهای پیشمرگ کرد را در روزهای اخیر از بخشهای بزرگی از شمال و غرب موصل بیرون رانده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از هالو پنجونی، نماینده کردها، اعضای پکک ترکیه و حزب اتحاد دمکراتیک سوریه در ربیعه، واقع در منطقه مرزی عراق و سوریه، و در اطراف سنجار در حال مقابله مسلحانه با نیروهای داعش هستند.
این نماینده کردها گفته است که پیشمرگهای کرد کوشیدهاند شهر سومر و نیز مناطق شمالی و شرقی شهر موصل را محاصره کنند. نیروهای حزب اتحاد دمکراتیک سوریه نیز اعلام کردهاند توانستهاند ربیعه را تصرف کنند.
تروریستهای داعش در روزهای اخیر مناطق وسیعی، از جمله چند میدان نفتی بین شهر موصل در شمال عراق و مرز سوریه را تسخیر کردند. آنان پیشمرگهای کرد را از این منطقه بیرون راندند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بهنظر میرسد که در چند روز اخیر توانایی مقابله پیشمرگها در برابر داعش کاهش یافته است.
اعلام تشکیل جبهه مشترک کردها در روز چهارشنبه اقدام کم سابقه به شمار میآید چرا این سه تشکیلات کرد به طور معمول رقیب یکدیگر به حساب میآیند. اما به نظر میرسد که تهدید داعش در روز دوشنبه به اینکه تمام منطقه کردنشین در شمال عراق و سوریه را تصرف خواهد کرد منجر به تصمیم کردهای سه کشور برای ایجاد جبهه مشترک شده است.
وضعیت غیرنظامیانی که از سنجار گریختهاند و بیشترشان کردهای "ایزدی" (یزیدی) هستند "فاجعهبار" توصیف میشود. داعش این اقلیت مذهبی را "شیطانپرست" میخواند. هزاران تن از ایزدیها بدون آب و غذا آواره شده و به شکل سراسیمه به کوهستانها گریختهاند.
یک مقام ارشد اقلیم کردستان عراق گفته است خطر قحطی جان ۵۰ هزار ایزدی شمال عراق را تهدید میکند و باید هر چه زودتر کمکرسانی جدی به آنها صورت گیرد.