آفتابنیوز : آفتاب: وزیر کار با تاکید بر ادامه توزیع سبد کالا، می گوید شناسایی گروه های جدید در حال انجام است و بزودی برنامه مهم دولت در این زمینه اعلام می شود. گفته می شود دستکم 3 میلیون کارگر حداقل بگیر می تواند در لیست جدید دریافت کنندگان سبد کالا قرار بگیرند.
به گزارش مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، 24 خردادماه امسال آغاز توزیع واگذاری سبدهای کالایی جدید را در بین 7 میلیون و 540 هزارنفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ابلاغ کرد.
در بخشی از ابلاغیه دستورالعمل بسته امنیت غذایی آمده بود: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی موظف شد ظرف یکماه برنامه شناسایی افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه کند.
سازمان هدفمندی یارانه ها، مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات ایران هم موظف شدند با هماهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، ظرف یکماه برای شناسایی اقتصادی خانوارها با استفاده از بانک اطلاعاتی موجود (از جمله اطلاعات درآمدی خانوارها در بازه های کمتراز شش میلیون ریال و بین شش تا ده میلیون ریال) اقدام کنند.
در دستورالعمل اجرا شده برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، اعتبار ریالی برای خانوار تکنفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، 300 هزار ریال، خانوار دو نفره 600 هزار ریال و خانوارهای بیش از دو نفر به ازای هر نفر اضافی 100 هزار ریال و در هر خانوار حداکثر یک میلیون و 200 هزار ریال تعیین شده است.
بر پایه این گزارش، در اینباره نمایندگان کارگران عنوان کرده اند از دولت انتظار داشتند به طور مشخص کارگران و مشمولان قانون کار را از لیست دریافت کنندگان سبد کالای رایگان حذف نکند و دستکم از طریق شناسایی گروه های کارگری با درآمد پایین، بخشی از جمعیت 12 میلیون نفری کارگران را مشمول دریافت کمک های دولتی کند.
با این حال، مقامات دولتی از جمله وزیر کار عنوان کرده اند هدف دولت در مرحله جدید توزیع بسته های کالایی صرفا رساندن غذا به گروه هایی است که در بخش تامین غذایی دچار مشکلات شدید هستند و به همین دلیل نیز نام سبد کالا به بسته های امنیت غذایی تغییر یافته است.
دولت اعلام کرد به همین دلیل کارگران در گروه نیازمندان ضروری دریافت بسته های غذایی قرار نمی گیرند و حتی اگر حقوق و دستمزد بسیاری از آنها نیز پایین باشد، اما هستند گروه هایی که هیچگونه توانی برای تامین معیشت خود ندارند دولت موظف است به آنها غذا رسانی کند.
اما در عین حال، در دستورالعمل جدیدی که دولت در خردادماه امسال ابلاغ کرده است ماموریتی را نیز بر عهده وزارت کار در زمینه شناسایی گروه های با درآمد کمتر از 600 هزارتومان و بین 600 هزارتومان تا یک میلیون تومان قرار داده است و آنگونه که در دستورالعمل عنوان شده قرار است در برنامه ریزی های بعدی، لیست افراد جدیدی که از سوی وزارت کار ارائه می شود را مشمول دریافت بسته های امنیت غذایی کند.
کارگران می گویند قطعا طبق این دستورالعمل بخش قابل توجهی از کارگران می توانند مشمول دریافت کمک های غذایی دولت شوند، اما تاکنون لیست جدیدی را سوی وزارت کار ارائه نشده و مشخص نیست این وزارتخانه چگونه و با چه روشی گروه های جدید را شناسایی و معرفی خواهد کرد. البته در دستورالعمل دولت بر استفاده از اطلاعات فازدوم هدفمندی که از سوی مردم ارائه شد، تاکید شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام جدیدترین اقدامات صورت گرفته از سوی وزارتخانه متبوعش برای شناسایی گروه های با درآمد کمتر از 600 هزارتومان و 600 هزارتومان تا یک میلیون تومان جهت برنامه ریزی دولت در ارائه بسته های امنیت غذایی با بیان اینکه ادامه توزیع سبد کالا همچنان در برنامه است و تلاش خواهد شد مشکلات اجرای گام نخست آن برطرف شود گفت: سبد کالا به گونه ای توزیع میشود که مردم بتوانند آزادانه و به شکل کارتی خرید کنند.
علی ربیعی گفت: پس از اینکه آمار افرادی که کمتر از 600 هزار تومان حقوق می گیرند مشخص شود برنامه مهمی برای این افراد خواهیم داشت.
او با تاکید بر اینکه در زمینه اشتغال و تولید وظیفه سنگینی بر عهده مسئولین قرار دارد گفت: برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید سالانه 7 درصد رشد در زمینه اشتغال زایی داشته باشیم. در این زمینه برای هر استان طرح آمایش اشتغال که مراحل نهایی آن در حال انجام است را مدنظر قرار داده ایم.
طبق اعلام نمایندگان کارگری کشور، در حال حاضر دستکم 3 میلیون مشمول قانون کار کشور در پایان هر ماه تنها حداقل دستمزد 609 هزارتومانی مصوب شورای عالی کار در سال 93 را دریافت می کنند که می توان انتظار داشت در لیست دریافت کنندگان مرحله جدید بسته های امنیت غذایی قرار گیرند.