آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه اعتماد در ادامه نوشته است: هستند افرادي هم كه ميگويند دولتمردان آنگونه كه لازم است در مورد اين مشكلات اطلاعرساني نكردهاند. مصوبات سفرهاي استاني، وضعيت خزانه، بدهيهاي كلان به بانكها و معوقات بانكي تنها بخشي از اين مشكلات است كه دولت روحاني را در منگنهيي سفت و سخت قرار داده است. با اين همه يك سال از عمر دولت گذشته است و هنوز مشخص نيست كه چرا دولت تا اين اندازه محتاط رفتار ميكند. با محمود ميرلوحي، معاون وزير كشور در دولت اصلاحات گفتوگويي كرديم تا ارزيابي داشته باشيم از ميراثي كه به روحاني رسيده است و از آن اطلاعرساني لازم و كافي صورت نگرفته است. ميرلوحي معتقد است كه عدم ارائه اطلاعات و آمار از دولت گذشته به مردم به ضرر دولت تمام ميشود و شايد در آينده نزديك موجبات ريزش پايگاه اجتماعي او را منجر شود.
متن گفتوگوي «اعتماد» با ميرلوحي را در ادامه ميخوانيد:
يك سال از آغاز به كار دولت ميگذرد اما هنوز خيليها معتقدند كه مردم از آنچه دولت يازدهم تحويل گرفته باخبر نيستند. صحبتهاي اخير حسن روحاني در سفر اخير استاني نيز به نظر ميرسد در همين راستا بوده است. فكر ميكنيد علت بيخبري مردم از آنچه به ارث رسيده ضعف دولت است يا دلايل ديگري را به همراه دارد؟
در دولت نهم و دهم متاسفانه همه ساختارهاي كارشناسي عملكرد دولت، آمار و برنامهريزيهاي مربوط به آن به هم خورده و بدتر از بر هم زدن ساختارها اين بود كه آمارها به شدت دستكاري شدند و همه اصول و مباني كار آماري را تغيير دادند. اما اين براي دولتي كه يك سال است تشكيل شده و هنوز احياي سازمان مديريت را كه جزو وعدههاي رييسجمهوري بوده به دلايل مختلف حقوقي و قانوني به تاخير افتاده است، قابل توجيه است. بحث بر سر اين است كه كارشناسان برجسته و صادق بايد مستقر شوند كه متاسفانه تحقق اين امر زمانبر است. واقعيت اين است كه دست دولت باز نيست. هرچند نتايج كار براي دولت محسوس است. دولت به خوبي ميداند كه اشتغال در چه وضع بحراني قرار دارد. ميداند همه آمارهايي كه در خصوص منابع انساني داده شده دستكاري شده بود. ميداند همه شاخصهاي توسعه واقعيت نداشته است. حوزههايي كه همه ميدانستند وضعيت مطلوبي ندارد. حتي وضعيت به گونهيي بود كه كشور ما در چند شاخص در رده اول جهاني قرار گرفته بود. اين موارد خيلي ساده نيست. در اين دولت براي اولينبار معلوم شد رشد اقتصادي كشور 8/5- درصد است. اما مگر در دولت قبل چنين چيزي اعلام شد؟ اين موارد بايد مشخص شود و از آنچه به دولت به ارث رسيده بايد گزارش تهيه شود. بايد شاخصهاي قبلي و ابعاد مشكلات كشور مشخص شود.
اما زماني كه آماري هم اعلام ميشود مورد اعتراض واقع ميشود.
بله. انگار باز هم تريبونها دست آنهاست. امروز دولت گزارشي در خصوص نيروي انساني ميدهد و از آثار بسيار منفي آنها خبر ميدهد و بسيار هم اعتراض ميشود يعني همين اعلام خلاف و فساد گذشته يعني كشاندن كشور به ورطه ركود. البته اين گزارشات بايد به داوري افكار عمومي هم گذاشته شود. مگر چند درصد از مردم روزنامه ميخوانند و با نخبگان سر و كار دارند. ساير قوا نيز در اين زمينه بايد همكاري كنند اما هستند كساني كه با همه اين گزارشات خود را دلواپس معرفي ميكنند. اما جامعه ميداند و رايي كه پارسال به روحاني داده شد خود گوياي اين مطلب است. قوه قضاييه و ديوان محاسبات بايد اين پروندهها را بررسي كنند.
اين وضعيتي كه حاكم است ناشي از مصلحتانديشي دولت نيست؟
تصورم اين است كه دولت به عنوان اينكه بيشترين آسيب را از اين امر ميبيند اكنون اين مساله را تحمل ميكند اما بعيد است كه مصلحتانديشي كند. دولت احساس ميكند كه قواي ديگر با وي همكاري ندارند. مگر رفتار مجلس را نميبينيم؟ پس مصلحتانديشي نميتواند باشد.
بنابراين دليل اصلي دولت در استنكاف از ارائه آمار را چه ميدانيد؟
دليل دارد. بعيد ميدانم عمدي وجود داشته باشد. دولت براي جمعبندي و ارائه آمارها اصول دارد و مثل گذشته نيست كه بدون ارائه سند، آمار وارقام ارائه دهند. شاخص اشتغال، تورم و چندين مورد ديگر بايد به دقت رصد شود تا گفته شود. حال كه بايد دولت و شرايط كشور به ريل اصلي برگردد زمان ميبرد. فكر نميكنم كه تعلل و محافظهكاري در اين كار باشد. به دولت توصيه ميكنم كه هرچه تاخير در بيان واقعيتهاي هشت ساله شود اين هزينه را خود دولت و ملت خواهد داد. بايد هرچه زوتر واقعيتها و جفايي كه به كشور شده به طور مستند و رسمي اعلام شود. پيشنهاد كردم كه آمارها به دست استانداريها، نخبگان و انجياوها برسد. چه اشكالي دارد كه دولت گزارش شفاهي دهد تا در تاريخ به ثبت برسد. متاسفانه مشكل ما اين است كه عدهيي با دستكاري شاخصها و انحصار رسانهها، صفر را صد و بد را خوب نشان ميدهند. عوض اينكه افراد عذرخواهي كنند از رفتار خود، باز هم جلوي آمارهاي ارائه شده اعتراض ميكنند و دولت فعلي را مورد اتهام قرار ميدهند. اينها همه عوامفريبي است.
فكر نميكنيد بياطلاعي مردم در آينده نزديك باعث شود پايگاه اجتماعي دولت روحاني ريزش پيدا كند؟ چون مردم همه كاستيها را از دولت روحاني ميبينند؟
هرگونه تاخيري در اين اتفاق باعث لطمه به حيثيت دولت و حتي لطمات بسياري به كشور ميشود. اينها همچنان طلبكارانه با مردم صحبت ميكنند و مزاحم افكار عمومي ميشوند. آنها از هر فرصت براي برگزاري جلسات دلواپسي استفاده ميكنند. من هم ميدانم يك سلسله موانعي وجود دارد كه باعث تاخير ميشود و دولت بايد هرچه زودتر مستند كند و به اطلاع جامعه از طرق مختلف برساند. اگر هم اكنون بخشي از مجلس نخواهد با دولت تعامل كند اما جريان اصلي دولت يعني اصلاحطلبان و اصولگرايان معتدل در فضايي ميتوانند جريان اعتدال را رقم بزنند و همه رسانهها، همه دولتيها و همه قوا نيز بايد در اين مسير طي طريق كنند. نبايد ساكت ماند و بايد از همه حداقل امكانات موجود استفاده و آنچه به مصلحت مردم است به افكار عمومي منتقل كرد.