آفتابنیوز : آفتاب: "آنسومان داس" مدیر عامل شرکت ملی آلومینیوم هند با اشاره به این موضوع گفته است کشورهای اندونزی، ویتنام، مالزی، عمان و امارات متحده عربی دیگر کاندیداهای احتمالی ساخت کارخانه 500 هزار تنی ذوب آهن و یک نیروگاه تولید برق هزار مگاواتی برای هند به شمار می شوند.
وی دلیل اصلی ساخت این پروژه ها در خارج از هند را مشکل سوخت و انرژی در داخل هند و نیز غنی بودن این کشورها از نظر منابع انرژی توصیف کرد.
مدیر عامل شرکت ملی آلومینیوم هند هیچ جدول زمانی برای ساخت این پروژه ها اعلام نکرد و تنها گفت:" ما در هند با مشکل جدی کمبود منابع انرژی مواجه ایم و به خاطر همین به این کشور ها به عنوان کشورهای غنی از نظر منابع انرژی توجه داریم.
وی گفت تامین 23 درصد کمبود منابع زغال سنگ برای ساخت این پروژه ها در داخل هند به صرفه و اقتصادی نیست از این رو دولت هند تصمیم گرفته است این پروژه ها را در خارج از هند و از جمله در ایران بسازد.
نارندرا مودی نخست وزیر جدید هند در شعارهای انتخاباتی خود وعده حل مشکل کمبود انرژی را مطرح کرده است. بخش اعظمی از انرژی مصرفی هند از زغال سنگ تهیه می شود و این کشور سالانه 565 میلیون تن زغال سنگ تولید می کند در حالی که تقاضای مصرف این ماده در هند بیش از 739 میلیون تن است.
طبق اعلام منابع رسمی هند در سال جاری عرضه زغال سنگ به نیروگاه های تولید انرژی به دلیل دیگر مصارف بیش از 30 درصد کاهش یافته است.
به گزارش عصر ایران به نقل از بلومبرگ، دولت هند می گوید اگر بخواهد کارخانه تولید آلومینیوم خود را با زغال سنگ وارداتی در داخل هند بسازد ، برای این کشور بسیار گران تمام می شود. اگر هند با منابع زغال سنگ داخلی خود سوخت مورد نیاز کارخانه آلومینیوم را تامین کند هر تن آلومینیوم تولیدی برای این کشور 1700 دلار تمام می شود در حالی که با زغال سنگ وارداتی این هزینه به بیش از 1950 دلار در هر تن می رسد.