کد خبر: ۲۵۶۶۰۰
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
عده‌ای موسیقی را فرزند نامشروع می‌دانند

کاکایی: موسیقی و مسائل فرهنگی محلی برای زورآزمایی سیاسی شده است

عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرا و زبان شناس مسائلی نظیر تفکیک جنسیتی در کنسرت ها را ناشی از تفکر نادرست و متحجرانه به موسیقی کشور می داند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب-سرویس فرهنگی: کاکایی در گفت‌و‌گو با آفتاب تاکید بر طرح های اینچنینی را عامل مسمومشدن فرهنگ و بی‌احترامی به مخاطبان آثار هنری می‌داند و می‌گوید: «کسانی که می‌خواهند محیط‌های فرهنگی مانند کنسرت موسیقی را با این تفکرات اداره کنند، ذهن محدودی دارند.  طرح‌های اینگونه هرگز نتوانسته آسیب اجتماعی را حل کند و همیشه هم  شکست خورده دستاوردی جز بی‌احترامی به مردم به بار نیاورده است.»

کاکایی  اهداف انجام این طرح‌ها را  ناشی از تصفیه حساب‌های سیاسی دانسته و می گوید: «موسیقی و مسائل فرهنگی محلی برای زورآزمایی سیاسی شده است. موسیقی مظلوم ترین عرصه ای است که افراد غیر متخصص برای چگونگی برگزاری اش تصمیم می گیرند. امروز در همه محیط های اجتماعی زنان ومردان در کنار یکدیگر کار و فعالیت می کنند اما انگشت اتهام فقط به سوی موسیقی نشانه می رود زیرا عده ای موسیقی را به چشم دشمن فرهنگ نگاه می کنند و فکر می کنند موسیقی فرزند نامشروعی است که باید آن را نابود کرد.

کاکایی فضای کنسرت ها را متاتر از فضای کلی اجتماع دانست و تاکید کرد:« تا زمانی که به فرهنگ به مثابه ابزار سیاسی بنگریم ،اوضاع همین می شود.  کنسرت موسیقی هم متاتر از فضای کلی اجتماع است و تنها به موسیقی ربطی ندارد .باید به آدم ها قدرت انتخاب و فضا آزادانه بدهیم تا هنجارهای اجتماعی به شکل سیستماتیک رشد کرده و فرهنگ به سوی متعالی شدن پیش رود. با رفتارهای طالبانی و سرکوب و بی احترامی به مخاطبان موسیقی نمی توانیم برای رشد و بالندگی فرهنگ کاری انجام دهیم.»

 عبدالجبار کاکایی مدرس و مدیر خانه شعر بنیاد نویسندگان و هنرمندان  به مدت نه ماه عضوشورای ترانه وزارت ارشاد بوده است .

وی به علت اعتراض به عملکرد شورا در ممیزی آثار اجتماعی همراه با اهورا ایمان استعفا داد. کاکایی در ادامه به  برخوردهای دوگانه با موسیقی توسط برخی مدیران فرهنگی اشاره کرده و گفت :«کسانی که هرگز دغدغه تعالی و رشد موسیقی را نداشتند ،گاهی بر عرصه مدیریت فرهنگ تکیه زدند . این افراد بنا به میل و سلیقه شخصی خود از موسیقی فاخر حمایت نکردند .همین موضوع نیز سبب شد بسیاری از موسیقی های مبتذل  بیشتر جلوه پیدا کنند.

کاکایی تعامل مدیران فرهنگی با هنرمندان را عامل ارتقای موسیقی دانست و گفت :« تنها خانواده موسیقی هستند که می توانند این هنر والا را رشد داده و جایگاه و سطح موسیقی های متفاوت را  مشخص کنند.»

 علی جنتی وزیر ارشاد نیز در هفته گذشته به طرح تفکیک جنسیتی واکنش نشان داد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم دیدار با مدیران ارشاد استان ها  با نام بردن از مصداق طرح تفکیک جنسیتی در کنسرت‌ها  مخالفت کرد و با صراحت اعلام کرد دولت با هر گونه تفکیک جنسیتی مخالف است و با ارزش‌های دینی هم سازگار نیست به عنوان مثال ما نمی‌توانیم در کنسرت‌ها تفکیک جنیستی کنیم یعنی یک روز خانم‌ها بروند و یک روز آقایان چرا که موجب جدایی بین خانواده‌ها می‌شویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین