آفتابنیوز : آفتاب- سیرویس سیاسی: «در یک سال گذشته فضای توام با اضطراب و التهابِ حاکم بر دانشگاهها برطرف و به امید بدل شد که این یکی از نقاط مثبت کارنامه وزارت علومِ دولت یازدهم در این مدت است.» این را «سید علی میرموسوی» در گفتوگو با «آفتاب» بیان کرد.
او که عضو هیات علمیِ علوم سیاسیِ دانشگاه مفید قم است، در ادامه از استقلال دانشگاه ها و آماده شدن فضای آن برای فعالیت علمی گفت: «بسیاری از اساتیدی که به هر نحوی از انحا، از تدریس شان جلوگیری شده بود به کار بازگشتند و یا این امید در میان آنان به وجود آمد. همچنین بسیاری از دانشجویانی که به شکل غیر قانونی از تحصیل بازداشته شده بودند، به دانشگاه برگشتند.»
او سپس با اشاره به وضعیت نگران کننده آموزش عالی در سال های اخیر، افزود: «عرصه آموزش عالی از جمله حوزههایی بود که در دولت قبل، به شدت آسیب دید به طوری که هم استقلال و هم آزادی اش سلب شد و بخش زیادی از اختیارات آنها به نهادهايي همچون شورایعالی انقلاب فرهنگی تفویض شد. اکنون هم نمی توان انتظار داشت که در کوتاه مدت آن آسیب ها برطرف شود و به شرایط عادیِ گذشته بازگردد، زیرا در یک سال و یک ماه گذشته، تنها کار وزارت علوم رفع مشکلاتِ مانده از قبل، بوده است هرچند دولت هم برای جبران، تواناییِ محدودی دارد. با این وجود، کارنامه را میتوان خیلی خوب و چشمگیر ارزیابی کرد.»
وی در ادامه سبب اصلی استیضاح وزیر را هم همین فعالیت بسیار خوب و مثبت وزارت علوم تلقی کرد و اظهار داشت: «تصویری كه استیضاح کنندگان که عملكرد وزارت علوم در يك سال گذشته ارائه كردند، چشم پوشي بر اين وجوه مثبت و انداختن همه كاستيها و آسيبهاي دولت قبل بر دوش اين دولت را نشان مي داد و روشن كرد كه جریان افراطی نمی تواند وجود وزيري كارآمد در راس این وزارت و حركت در راستای جبران خسارت گذشته و رو به پیشرفت را قبول کند؛ آن هم وزیری که در عرصه های گوناگون خدمت به نظام و علم کارنامه روشن و قابل دفاعی داشت، ولی گویا این پيشنيه براي آنان اهمیتی نداشت و یا اهداف دیگری را در سر می پروراندند. اين نشان مي دهد كه اصل «هدف، وسیله را توجیه ميکند» كه بنيان ماکیاولیسم است، يكي از اصول مهم حاكم بر رفتار افراطیون است. مروري بر مذاکرات و صحبت های استیضاح کنندگان و بی اخلاقی ها و بد اخلاقی هایی که در جریان رخ داد، به خوبي بر حاکمیت اين اصل بر رفتار آنان گواهي مي دهد. در خوشبینانه ترین تحلیل نیز برکناری وزیرعلوم با این سوابق درخشان، شلیک به خودی از سوی کسانی بود که از قافله در حال پیشرفت نیروهای اصیل انقلاب عقب ماندند و دوستان را به جای دشمنان نشانه گرفتند. افزون بر اين جريان استيضاح از سنگینی سایه سیاست بر آموزش عالی و دانشگاه های کشور حكايت ميكرد، كه استيضاح كنندگان همچنان خواهان تداوم آن بودند.»
او در ادامه با اشاره به موضوع بورسیه های مخدوش در دوره قبل ادعا کرد: « اگرچه وزارت علوم وظیفه صدور مدارک معتبر علمی را دارد اما همین وظیفه هم در دولت قبل، با روند غیر علمی و غیر قانونی، با خدشه مواجه شد که البته هراس از برملا شدن و رسوا شدن آن نیز یکی از انگیزه های مهم استیضاح بود. اکنون با تحمیل هزینه از دست دادن وزیری دانشمند و فرهیخته، انتظار می رود دولت محترم با پیگیری درست موضوع فساد در صدور مدارک علمی و بورسیه ها نه تنها از ادامه تحصیل افراد فاقد صلاحیت جلوگیری کند و امتیازات لازم را از آنان سلب کند بلکه با پیگیری این تخلف دست اندرکاران آن را نیز مجازات و تنبیه کند.»
این استاد دانشگاه سپس به فروریختن سنگرهای برساخته افراطی ها در آستانه انتخابات مجلس دهم اشاره داشت و خاطرنشان ساخت: «به نظر می رسد آنانی که از آشکار شدن این فساد گسترده هراس داشتند، انگیزه مهم تری داشتند و آن، جلوگیری از توفیق بیشتر جریان اعتدال به دلیل نگرانی هایی است که در مورد انتخابات آینده دارند. با وجود این به نظر می رسد اگر همین روند مثبتِ به دور از سیاست زدگی و همراه با ضوابط آکادمیک توسط سرپرست محترم وزارت علوم دنبال شود، چشم انداز آینده مثبت باشد. اگرچه هر نهاد اداری پس از تغییرِ راس آن، دچار ناپایداری می شود اما انتظار می رود در پرتو نیروهای بسیار خوبِ آنجا، این بی ثباتی را چندان شاهد نباشیم و آسیب زننده نباشد.»
بسیار خوش حال شدم که در میان برادران روحانی بدلیل محیط تفکر و عدم امکان اظهار نظر متفاوت چنین افراد روشنفکر و حامع نگر نیز در کار تلاش علمی هستند. بهر حال بسیار از ابراز نظراتتان خوشحال شدم...