آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، بررسیهای رویترز نشان میدهد که همزمان با تقویت عرضه نفت لیبی، آنگولا و ایران که بیشتر از کاهش تولید نفت عراق بوده است، تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) در ماه اوت نسبت به ژوئیه افزایش یافته است.
این بررسی همچنین نشان میدهد که عربستان و دیگر تولید کنندگان اصلی اوپک در خلیج فارس تولید خود را تا حد زیادی بدون تغییر نگه داشته و برای بالا بردن قیمتها که در ماه اوت به پایینترین سطح چهارده ماه اخیر(حدود 101 دلار در هر بشکه) رسید، تولید خود را کاهش ندادهاند.
بررسیهای انجام شده روی آمار کشتیرانی و اطلاعات شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوره نشان میدهد عرضه نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت در ماه اوت به طور متوسط 30 میلیون و 150 هزار بشکه در روز بوده که نسبت به ژوئیه(30 میلیون و 60 هزار بشکه در روز) افزایش نشان میدهد.
اوپک با 12 کشور عضو یک سوم نفت جهان را تامین میکند. در ماه اوت بیشترین افزایش از جانب لیبی بوده که تولید نفت آن به میزان 100 هزار بشکه در روز افزایش یافته است اما همچنان به دلیل ادامه ناآرامیها یک بهبود قابل توجه در تولید نفت این کشور بعید به نظر میرسد.
کارستن فریچ تحلیلگر اقتصادی در کامرزبانک فرانکفورت گفت: فکر میکنم این روند ادامه خواهد یافت اما با مشکلاتی همراه است و بسیار کند خواهد بود. این روند یک خیابان یک طرفه نخواهد بود.
در حال حاضر افزایش در تولید نفت لیبی، آنگولا و ایران، تولید نفت اوپک را برای دومین ماه متوالی بالاتر از سقف روزانه 30 میلیون بشکه نگه داشته است.
کاهشهای غیرمنتظره نظیر آنچه در لیبی رخ داد در ماههای اولیه سال تولید اوپک را به زیر 30 میلیون بشکه در روز رساند.
همچنین افزایش قابل توجه دیگر از جانب آنگولا بوده است. در آنگولا چهار محموله شرکت CLOV (یکی از شرکتهای تابعه توتال) در ماه اوت بارگیری شده در حالیکه در ژوئیه هیچ محمولهای بارگیری نشده بود.
تولید نفت ایران در ماه اوت پس از چند ماه کاهش افزایش یافته است که به دلیل افزایش صادرات بوده است. تولید و صادرات نفت ایران از شروع امسال پس از کاهش تحریمهای غرب علیه این کشور بالاتر رفته است.
عربستان کویت و امارات عرضه نفت خود به بازار را تا حد زیادی بدون تغییر حفظ کردهاند. در عربستان سطوح بالای مصرف داخلی در نیروگاهها، کاهش صادرات را جبران کرده است.
در میان کشورهایی که بیشترین کاهش تولید را داشتهاند، بیشترین کاهش در تولید عراق با 140 هزار بشکه در روز به دلیل کاهش صادرات از پایانههای جنوبی و به دلیل شرایط جوی نامطلوب بوده است.
مقامات صنعت نفت عراق میگویند میادین جنوبی این کشور تحت تاثیر درگیریها در دیگر بخشهای عراق قرار نگرفته اما خشونتها به عرضه نفت منطقه کرکوک لطمه زده و باعث تعطیلی پالایشگاه بایجی شده است.
اوپک تا نوامبر برای بررسی سیاستهای تولید تشکیل جلسه نخواهد داد و کاهش قیمت نفت برنت که 19 اوت به پایینترین سطح چهارده ماه گذشته(101 دلار و هفت سنت در هر بشکه) رسید، باعث نگرانی این سازمان نشده است.
بیژن زنگنه در روزهای گذشته اعلام کرد که کاهش در قیمتهای نفت ناشی از نوسانات فصلی بوده و ادامه نخواهد داشت.