کد خبر: ۲۶۲۶۹۸
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
رسانه‌های عربی مدعی شدند:

تلاش مشترک ایران و آمریکا در پیشرفت صلح در یمن/ باز هم پای سلطان قابوس در میان است!

برخی رسانه‌های عربی مدعی هستند همکاری که ایران و آمریکا در پیشرفت مذاکرات صلح بین حوثی‌ها و دولت یمن تاثیر زیادی داشته است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: برخی رسانه‌های عربی مدعی شدند که روز سه شنبه عبد هادی رئیس جمهور یمن فرستاده ویژه ای را به عمان فرستاد تا از سلطان قابوس بخواهد با استفاده از روابط نزدیکی که با ایران دارد از این کشور بخواهد که جلوی پیشروی حوثی‌ها را بگیرد. سلطان قابوس ضمن قول مساعد برای همکاری با یمن از آنها می خواهد به او مهلت دهد. پس از دو ساعت سلطان عمان به صورت تلفنی با عبد هادی از موافقت ایران برای میانجگیری خبر می‌دهد و می‌افزاید هیات ایرانی روز پنجشنبه در مسقط خواهد بود. شما نیز نماینده ویژه خود را برای مذاکرات بفرستید.

 به گفته این منابع خبری بعد از مذاکره هیات ایرانی با سفیران آمریکا و انگلیس در صنعا و نماینده رئیس جمهور یمن این هیات به صعده مرکز حوثی‌ها سفر می‌کند و طی مذاکراتی با سران قبایل به توافق با انجام شروطی دست پیدا می‌کنند. یکی از این شروط برکناری محمد سالم باسونده نخست وزیر دولت فعلی است و دادن نقش بیشتر به حوثی‌ها در پارلمان و اداره دولت است. به گفته منابع خبری توافق نهایی بین عبدالمالک حوثی و هیات ایرانی در صعده حاصل شده است. در همین محمد عبدالسلام سخنگوی این گروه در صفحه فیس بوک خود ضمن تائید نتایج مذاکرات و دست یافتن به توافق نهایی نوشت این گروه تا اجرا شدن تمام فصول توافق نامه از صنعا خارج نخواهد شد. بازگشت یارانه بنزین، تشکیل دولت ملی با مشارکت تمامی قبایل و تعیین کار گروهی برای مبارزه با فساد اداری و اقتصادی از فصول این توافق بوده است اما هنوز دولت یمن به تعهدات خود عمل نکرده است و نیروهای انصار الله در صنعا همچنان حضور دارند.

یمن در چند روز گذشته دستخوش درگیریهای قومی شده است و در راس این درگیری‌ها احزاب حوثی هستند که تا این لحظه نیمی از صنعا پایتخت یمن را تحت کنترل گرفته اند. حوثی ها یا همان زیدی‌ها از شاخه‌های شیعه هستند.از آن جهت به آنها زیدیه می‌گویند. که فرزند امام سجاد زید به خونخواهی پدر بزرگ خود امام حسین در آن منطقه شروع به فعالیت و جمع کردن نیرو برای جنگ با خلیفه اموی کرد.

در حال حاضر حوثی جمعیتی بالغ بر ۳٫۵ میلیون نفر را تشکیل می دهند و در منطقه صعده در شمال یمن در نزدیکی مرز عربستان زندگی می‌کنند. در سال  ۲۰۰۴ در پی اختلاف این گروه با دولت علی عبد الله صالح درگیری‌هایی بین این گروه و دولت در گرفت که نیروهای دولتی با پشتیبانی نیروهای عربستان توانستند ضربات زیادی را به این گروه بزنند. سرانجام دولت یمن و حوثی‌ها موافقت نامه صلحی را در قطر به امضا رساندند.

اما در هفته های گذشته تظاهرات سراسری دوباره یمن را در بر گرفت.دولت یمن تصمیم گرفت یارانه سوخت را به طور کامل حذف کند.همین امر سبب شد بحران سراسر یمن را در برگیرد. عبدالمالک حوثی رهبر حوثی‌های یمن با اعلام مخالفت با این طرح از فساد گسترده اداری در دولت یمن نیز انتقاد کرد و به پایبند نبودن دولت به وعده های خود در خصوص مشارکت حوثی‌ها در تصمیمات کشوری اعتراض کرد. وی از طرفداران خود خواست که تظاهرات مسالمت‌آمیزی در صنعا برگزار کنند. اما این تظاهرات به خشونت گرائید. نیروهای انصارالله یا شباب‌المومنین خیلی زود مناطق زیادی از استان صنعا را تحت کنترل خود در آوردند و تاکنون قسمت‌هایی از پایتخت نیز تحت کنترل حوثی‌ها است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین