آفتابنیوز : آفتاب: دکتر مهدی تهرانی دوست در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول نظام سلامت در جهت برقراری آرامش میان بیماران و کاهش هزینههای آنها اجرا شده است، افزود: به هر حال این طرح یک سری مشکلات اجرایی دارد که به مرور زمان درصدد رفع آنها هستیم.
وی با بیان این مطلب که در ابتدای شروع این طرح مراجعات بیماران به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه افزایش یافته است، اظهار کرد: از تمام ظرفیتهای بیمارستانهای دانشگاهی برای پذیرش بیماران استفاده میکنیم و در حال حاضر تمام پرداختی بیماران با اجرای این طرح به یک چهارم رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران به مشکلات سیستم ارجاع در طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح، دستورالعملی به تمام بیمارستانهای تحت پوشش وزارت بهداشت ابلاغ شده که هر بیمارستانی از خدمات بیمارستانهای دیگر جهت خدمات تشخیصی و آزمایشگاهی استفاده کند تا بتوانیم این خدمات را داخل مجموعههای دانشگاهی و سیستم دولتی ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه در صورت انتقال بیمار به بخش خصوصی، بیمارستان طرف حساب با بخش خصوصی خواهد بود نه بیمار، افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران از میان بیمارستانهای تحت پوشش خود سه آزمایشگاه را به عنوان مرجع انتخاب کرده است و درصدد تامین تجهیزات آن است تا از بخش خصوصی بینیاز شود.
تهرانیدوست درباره ارتقای کیفیت خدمات هتلینگ در مراکز درمانی تابعه دانشگاه گفت: خوشبختانه بودجه این موضوع از سوی وزارت بهداشت تعیین و در اختیار دانشگاه قرار گرفته است که با اجرای کامل این طرح، تحول بسیار عظیمی را در نظام سلامت کشور بوجود می آورد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی به ویژه پرستار بیشترین دغدغه ما در طرح تحول نظام سلامت است، افزود: مجوز جذب نیروی پرستار از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده است، اما تنها تعداد متقاضیان 25 درصدی نیاز بود که اعلام شد و البته امیدوارم با اطلاع رسانی دوباره در جذب پرستار این مشکل هم مرتفع شود.
وی درباره رفع مشکلات دارویی داخل بیمارستانها نیز گفت: برخی از داروها ممکن است در داروخانه بیمارستان وجود نداشته باشد، اما برای تهیه داروها طوری برنامهریزی کردهایم که بیمار نیازی به خروج از بیمارستان برای تهیه دارو نداشته باشد.
تهرانی دوست در ادامه با بیان اینکه سازمان غذا و دارو برای کنترل بازار تجهیزات و اقلام پزشکی لیست تجهیزات مصرفی رشتههای مختلف پزشکی را مطرح کرده است، اظهارکرد: در زمینه تامین برخی تجهیزات جراحی قلب، جراحی عروق و تشخیص در آنژیوگرافی به علت گران بودن آن، رایانه سلامت تنها بخشی را متقبل و مابقی آن را بیمار پرداخت میکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان همکاری سازمانهای بیمهگر در اجرای این طرح را مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه با اجرای طرح، فاصله پرداختی بیمهها به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه از 9 ماه به یک ماه کاهش یافته است.