آفتابنیوز : آفتاب: حسن رسولی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی از سفر رئیس جمهور به نیویورک، گفت: اینکه برخلاف دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد که دیدارهای رئیس جمهور ما در نیویورک با مقامات گمنام و کشورهای ناشناخته کره خاکی بود طی این روزها شاهد دیدار نخست وزیر انگلیس، رئیس جمهور فرانسه و سایر مقامات دیگر کشورهای صاحب نفوذ در سطح جهان با رئیس جمهور ایران بودیم که خود گویای نتایج ملموس این سفر است.
وی افزود: از نظر مقیاس سنجش وزن ایران در صحنه بین المللی، امروز میبینیم که خوشبختانه تلاش های دکتر ظریف پاسخ داده و منزلت بین المللی ایران نسبت به دوره احمدی نژاد در حد قابل توجهی ارتقاء یافته است.
این فعال سیاسی گفت: علاوه بر این ارتقاء فکری و ظاهری از نظر محتوایی نیز مقامات این کشورها همواره به این نکته اذعان می کنند که ایران امروز یک قدرت منطقه ای است و حل مناقضات منطقه ای بدون حضور کشور ما میسر نیست.
رسولی از دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان به عنوان یکی دیگر از اتفاقات مهم نیویورک نام برد و افزود: این اتفاق در جهت مبارزه با افراط گرایی اسلام بسیار مهم بود زیرا فصل جدیدی در روابط دو جانبه را باز کرده است.
وی یادآور شد: در صورت برقراری ارتباط مستحکم بین دو قدرت بزرگ ایران و عربستان امکان دفاع از منافع و مصالح اسلام در آینده نسبت به گذشته در سطح وسیعتری فراهم می شود و از این حیث باید به مردان سیاست خارجه ایران خسته نباشید و تبریک بگوییم.
استاندار اسبق خراسان رضوی با اشاره به بحثی که در سال گذشته توسط دکتر روحانی در صحن علنی سازمان ملل با عنوان جهان عاری از خشونت مطرح شد، گفت: این موضوع بحثی مهم و ضروری برای کاهش تعارضات فعلی حوزه بینالملل است که این ایده در طول بحث و گفتوگوی تمدنهای دوره ریاست جمهوری خاتمی مطرح شد و میتواند در سالجاری نیز مورد تاکید مجدد قرار گیرد.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر جهتگیری اصلی رسانههای غربی ارائه یک سیمای خشن از چهره دین مبین اسلام به افکار عمومی جهان بوده، تصریح کرد: پیدایش جریان تکفیری داعش در ادامه بروز و ظهور جریاناتی مثل طالبان و القاعده رسانه های غربی را برای تقویت ارائه چهره خشنی از اسلام و تقویت نگرش اسلام هراسی کمک میکند.
رسولی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر اتفاقات امروز عراق، افغانستان و فلسطین این نکته را به اثبات میرساند که جهان تشیع و نگاه بنیادی جمهوری اسلامی به حوزه روابط و مناسبات منطقهای اقوام و مذاهب، نگاهی مشفقانه و رحمانی بوده و در مقایسه با بدعت های داعش گونه و القائده گونه می تواند در مقام دفاع از حقانیت اسلام و مبارزه با نیات مخرب جریان پر قدرت رسانه ای غرب مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: تا قبل از خشونت های اخیر داعش در عراق و سوریه و قبل از این که دنیا نظارهگر صحنههای فجیع سربریدن و قتل و آزار کودکان و زنان و کهنسالان به دست این جریان مشکوک باشد، فضای کمتری برای شنیدن نظر جمهوری اسلامی در این حوزه مهیا بود.
این عضو بنیاد باران ادامه داد: خوشبختانه امروز با تجربه به دست آمده افکار عمومی جهان و حتی دولت های قدرتمند به این نکته اذعان دارند که نوع نگاه جمهوری اسلامی ایران صرف نظر از مساله مذهب در لبنان و فلسطین و غزه، حامی محرومان و آسیب دیدگان است و نیز در افغانستان و سایر کشورها نگاهی فراگیر و انسجام بخش دارد.
وی اظهار کرد: این تغییر نگرش در افکار دنیا نسبت به نگاه ایرانی ایجاد شده و فرصت مناسبی است که رئیس جمهور با تکیه بر این فرصت ها از موضع جمهوری اسلامی ایران از دیده گفتوگو و تعامل بین فرهنگ ها و تمدن ها و رسیدن به جهان عاری از خشونت به ویژه دنیای اسلام به دور از افراطی گری و خشونت با بیانی رسا در مجامع بین المللی از جمله مجمع عمومی سازمان ملل ظهور کرده و نقش آفرینی کند.
رسولی تاکید کرد: پدیده داعش برای اصلاح نظرات جهانیان نسبت به نگاه و موضع ایران فرصت مناسبی به شمار می رود.