آفتابنیوز : آفتاب- سرویس فرهنگی: «در هشت سالِ دولتِ گذشته، تنگناهای زیادی نسبت به هنرمندان روا داشته شد که خوشبختانه در یک سال نخست دولت روحانی، این موانع برداشته شده است.» این نکته را «احمد نادعلیان» در گفتوگو با «آفتاب» مطرح کرد.
نادعلیان از هنرمندانِ عرصه تجسمی است که در زمینه هنرهای محیطی و زمینی کار کرده و بیشتر به خاطر کندهکاری و حجاریهای بر سنگهای رودخانهها شناخته میشود و حتی دکترای فلسفه هنر خود را هم در زمینه تخصصی نقاشی و تزئینات دیواری از دانشگاه مرکزی انگلستان دریافت کرده است.
او از رفع تنگناها گفت که در این یک سال اخیر برداشته شده است: «خوشبختانه در این مدت، دیگر در مرتب بالا با موانع چندانی روبرو نیستیم اما هنوز مشکل اصلی ما، کمبود و یا حتی نبود بودجه است. اینکه هنوز زیرساختها و برنامهریزیهای اقتصادی به درستی انجام نشده و اگر هنرمندی بخواهد به این بودجهها، متکی باشد نمیتواند فعالیت جدی داشته باشد. در همه جای دنیا، وظیفه دولتها آن است که از هنرمندان دفاع کنند و حامی شان باشند. اما من گفتهام، دولت برای ما مانع تراشی نکند، کمک و حمایت نمیخواهم و با هزینه شخصی خود، کار میکنم. چراکه اگرچه نیازهای هنرمندان به پیش رفته و بیشتر شده اما بودجهها و هزینه کردها، هنوز طبق روال و منوال گذشته است.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای رسیدن به شرایط مطلوبِ مطمح نظر، باید که روند مثبتِ کنونی، تدریجا ادامه پیدا کند: «در ایران، تنها قوه مجریه متولی نیست. مثلا هنرمند در روزگارِ اکنون، نیازمند رسانه است که به اقتضای کار خود، باید که از شبکههای اینترنتیِ اجتماعی هم استفاده کند تاما وقتی فیلتر است او نمیتواند در این چارچوب بماند. پس قضایای فرهنگی، تنها گالری و کنسرت و سینما و تئاتر رفتن نیست؛ این زیرساخت ها هستند که باید اصلاح شوند که آن هم، تنها در دست دولت _به معنای قوه مجریه_ نیست و سایر قوا هم حضور دارند.»
وی فرهنگِ ایران را چون بیماری دانست که به تازگی (و در یک سال گذشته) است که هشیاریِ نسبی خود را بازیافته و به اصطلاح در حال ریکاوری است. تا پروژه های نیمه کار و صرفا به تصویب رسیده دولت قبل به جایی برسد و بدهی های گذشته، تسویه شود، زمان میطلبد.