آفتابنیوز : آفتاب: برای نخستین بار هواپیمای پهن پیکر ایرباس 380 در 30 سپتامبر برابر با 8 مهرماه امسال در فرودگاه امام خمینی با صدها مسافر به زمین نشست. این هواپیما که متعلق به شرکت هواپیمایی امارات است تاکنون به دو مقصد پروازی جده و کویت پرواز داشته و احتمالا فرودگاه امام خمینی (ره) به دلیل حجم بالای مسافرتها میان دبی و تهران به عنوان سومین مقصد پروازی این هواپیما انتخاب می شود.
البته ایرباس پهن پیکر 380 به دلیل شرایط خاص فنی و ابعاد به تجهیزات خاصی برای نشست و برخاست در فرودگاه ها نیاز داشت که وجود این توان فنی بالا در فرودگاه امام موجب تقاضای این ایرلاین برای پرواز ایرباس 380 به ایران شد و خوشبختانه همه چیز هم به خوبی و با برنامه ریزی درست پیش رفت.
ایرباس 380 بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان است که با گنجایش 555 نفر در سه کلاس و 840 نفر در یک کلاس و با بردی معادل هشت هزار ناتیکال مایل بدون توقف، برای نخستین بار در آوریل ۲۰۰۵ به پرواز در آمد. این هواپیما در سال 2002 وارد مرحله تولید شد و تولید اولین نمونه تجاری هواپیمای ایرباس A380 از ماه مه سال 2004 آغاز شده است.
اما شاید برای آنهایی که تصاویر مربوط به این موضوع را دنبال کردند این سوال پیش بیاید که چرا خلبان این هواپیما، پس از فرود و توقف اقدام به نشان دادن پرچم کشورمان به تصویربرداران کرد و با خوشحالی این اقدام خود را دقایقی تکرار نمود؟
اگرچه در برخی رسانه ها اشاره ای به ایرانی بودن این خلبان شدن بود اما بررسی های صبحانه اطلاعات جدیدی را در این خصوص نشان می دهد. نام خلبان این پرواز مهم، کاپیتان کامبیز پورقناد است که از خلبانان برجسته شرکت هواپیمایی امارات محسوب می شود.
این خلبان 43 ساله ایرانی، 4 سال پیش با هدایت غول پیکر ترین هواپیمای مسافربری حال حاضر جهان از مبدا دوبی به مقصد لندن، نام خود را به عنوان اولین خلبان ایرانی که با هواپیمای ایرباس 380-800 پرواز می کند به ثبت رسانید.
این خلبان ایرانی با دریافت بیش از 30 گواهینامه از هواپیماهای مختلف و پرواز با هواپیماهای غول پیکری همچون بوئینگ 747-400 و ایرباس 340-500 و پس از انجام امتحانات و کسب بالاترین نمره به عنوان اولین خلبان ایرانی بر روی هواپیمای ایرباس A380 در حال فعالیت می باشند که باعث افتخار ایرانیان فعال در صنعت هوانوردی است.
به گزارش صبحانه، اگرچه شرکتهای هواپیمایی منطقه مانند ترکیش ایرلاین یا فلای امارات در تلاش برای جذب هرچه بیشتر خلبانان مجرب و با استعداد ایرانی برای تکمیل و ارتقاء کادر پروازی خود هستند و باید مراقب اینگونه اقدامات و نتایج آن در تضعیف صنعت هوانوردی کشورمان بود اما از سوی دیگر چنین حضور درخشانی از سوی خلبانان ایرانی در صنعت هوانوردی جهان کمک خواهد کرد در سالهای آینده تجارب این افراد در جهت رشد صنعت هوانوردی کشورمان نقش مهمی ایفا کند.