آفتابنیوز : آفتاب: مراسم بزرگداشت روز جهانی حافظ در شرایطی شامگاه یکشنبه 19 مهر 93 در جوار آرامگاهش برگزار شد که شهرام ناظری نقدهای جدی را نسبت به نوع مواجهه مسئولان با عرصه فرهنگ مطرح کرد و از هراس برخی مسئولان از حضور در برنامه های فرهنگی و همچنین عدم تخصیص بودجه برای پروژه هایی که عنوان «حافظ» داشته باشند و فضای اینچنینی شکل گرفته پیرامون فرهنگ انتقاد کرد.
به گزارش «تابناک»، در این مراسم معاون اول رییس جمهور، امام جمعه و استاندار فارس و جمعی از حافظ شناسان و حافظ پژوهان داخلی و خارجی و همچنین جمعی از مردم فرهنگ دوست شیراز حضور داشتند، استاندار فارس ضمن خیر مقدم به حضار به مصادف شدن روز حافظ و عید غدیر خم اشاره کرد و سخنانی در باب علی شناسی حافظ گفت.
سپس آیت الله ایمانی، امام جمعه فارس به سخنرانی در باب حافظ پرداخت و از همه جانبه بودن اشعار او که در برگیرنده اشعار عاشقانه تا خداشناسی و مطالب عرفانی و کشف و شهود است گفت و با اشاره به تمجید شعرا و مشاهیر بزرگ شرقی و غربی از حافظ، ترجمه اشعار او را موجب بسط و گسترش و ترویج فرهنگ و هویت ایرانی،اسلامی و انسانی دانست.
وی در آخر غزلی با مطلع: «طالع اگر مدد دهد، دامنش آورم به کف / گر بکشم زهی طرب، ور بکُشد زهی شرف» خواند و متذکر شد که این تنها غزل حافظ است که با حرف «ف» پایان می یابد.
در ادامه این مراسم از خدمات پروفسور جان اسکارچیا، شرق شناس ایتالیایی که دیوان حافظ را به زبان ایتالیایی ترجمه کرده است تقدیر شد و بدلیل عدم حضور او از همسر ایشان برای سخنرانی و تقدیم لوح تقدیر دعوت به عمل آمد.
خانم ماریا اسکارچیا که مدتهاست در زمینه ایران پژوهی و شیعه پژوهی فعالیت دارد،سخنرانی کوتاهی به زبان فارسی کرد و در آخر با گفتن جمله زیبای«فارسی من شکسته شده است،اما احساسم به ایران و شیعه همیشه باقیست»سخنرانی خود را پایان داد و مورد تشویق حضار قرار گرفت.سپس لوح تقدیری توسط اسحاق جهانگیری به وی تقدیم شد.
در ادامه این مراسم معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه «من حافظ شناس نیستم، من مهندسی خوانده ام و کارم مدیریت است و فقط برای عرض ارادت و احترام آمده ام»، سخنرانی نسبتا طولانی خود را در باب حافظ شروع کرد و در این بین گریزی به زادگاهش کرمان زد و نیز از چند مقوله اساسی در اندیشه حافظ که سر لوحه کار دولت تدبیر و امید است از جمله تقدم عدالت بر عبادت در حکمرانی، درک فرصت ها و نوع دوستی و نگاه اعتدالی به زندگی اجتماعی و حتی دین، سخن گفت.
اسحاق جهانگیری در آخر سخنرانی اش قول تکمیل پروژه موزه مشاهیر را که مدت هاست روی زمین مانده در سه سال آینده داد.
و اما در آخر گروه موسیقی سنتی به خوانندگی شهرام ناظری روی صحنه آمد. شهرام ناظری ضمن خیر مقدم به حضار در سخنانی انتقادی گفت: در شرایطی که کسی اهمیتی برای ادب و فرهنگ و هنر قائل نیست، امیدوارم که این مراسم فتح بابی برای قدرشناسی هنر باشد.
او با بیان این که فرهنگ و هنر ناموس و هویت ماست افزود: شیراز باید پایگاه فرهنگ و هنر باشد و مسئولان نباید از اینکه در کنسرت های ما حضور می یابند بترسند. این میزها به کسی وفا نمی کند، از ترس میزتان فرهنگ را رها مکنید و پای فرهنگتان بایستید!
شوالیه موسیقی ایران در ادامه گفت: فرهنگ مان را باید حفظ و قوی کنیم، نه اینکه خودمان سر آن را ببریم. بنایی ساخته بودند و در سفر پیشینم به شیراز از من نظر خواستند و من گفتم بهتر بود نامی که برای آن گذاشته اید، حافظ می بود و مسئولان گفتند اگر حافظ بگذاریم به ما بودجه نمی دهند!
ناظری در آخر با اشاره به تاثیرگذاری عمیق فرهنگی ایرانی گفت: ما هواپیما نمی توانیم بسازیم و صادر کنیم ولی فرهنگی غنی داریم و باید آن را صادر کنیم.
وی سپس با تشویق پرشور حضار شروع به خواندن آوازی در دستگاه شور کرد و بعد از آن تصنیفی با شعر حافظ سپس تصنیفی در دستگاه بیات ترک و در آخر هم تصنیف معروف اندک اندک را خواند.