آفتابنیوز : آفتاب- زهرا نوروزی: ایرج راد مسئول خانه تاتر، پریسا مقتدی رئیس تاتر شهر به همراه مهندس مسعود معمار مسئول پروژه بازسازی در جلسه مشترکی که درباره این مجموعه با حضور وزیر برگزار شد، شرکت کردند.
ایرج راد مسئول خانه تاتر به تشریح این جلسه پرداخت و به خبرنگار «آفتاب» گفت: «خوشبختانه این دیدار بسیار مثبت بود ما دغدغههای خود را در حضور وزیر محترم ارشاد با مسئول پروژه بازسازی مطرح کردیم. ترس ما این بود که اتفاقی مشابه بازسازی گذشته دراینجا صورت بگیرد که آقای مهندس معمار اعلام کردند بررسیهای لازم انجام شده است.»
همچنین مهندس مسعود معمار مسئول پروژه بازسازی تاتر شهر در گفتوگو با «آفتاب» اعلام کرد: «ما نقشههای این طرح را به هنرمندان ارائه خواهیم کرد تا همه چیز بر پایه تعامل با هنرمندان پیش رود. این بار هدف اول ما تامین امنیت تاتر شهر است.»
بازسازی تاتر شهر یکی از مناقشات عمده هنرمندان با دولت گذشته بود. مناقشهای که حل آن به علی جنتی وزیر ارشاد دولت یازدهم واگذار شده است.
بازسازی گذشته بر مشکلات افزود!
همان طور که گفته شد این اولین بار نیست که تاتر شهر بازسازی و تعمیر میشود. سال 1386 درحالی که طبق رایزنی با وزارت ارشاد وقت بهروز غریب پور هنرمند با سابقه که روزی کشتارگاه را به فرهنگسرای بهمن تبدیل کرده بود، مسئول بازسازی و ایمن سازی تاتر شهر بود؛ این پروژه به شکل ناگهانی از غریبپور گرفته و به تالار رودکی واگذار شد. تیم تازه شش ماه درب مجموعه تاتر شهر را به روی هنرمندان بست اما لحظه بازگشایی مجموعه تاتر شهر هیچ چیز نه تنها بهتر نشده بود بلکه صدای انتقاد و اعتراض هنرمندان را نیز بلندتر کرده بود. دیوارهای سنگی مشابه برخی رستوران ها تنها تغییر عمده تاتر شهر بود. مشکلات فنی مانند نقاط کور سالنها؛ امکانات نور و صداهای خروج اضطراری، هیچ کدام تعمیر و اصلاح نشدند و میراث این مشکلات به دولت یازدهم منتقل شد و بر میز علی جنتی وزیر ارشاد قرار گرفت.
مهندس مسعود معمار به مشکلات بازسازی دروه قبلی اشاره کرده و به خبرنگار «آفتاب» گفت: «دربازسازی گذشته تاتر شهر که در دولت قبلی انجام شده بود باید گفت که ققط به زیبایی سازی های کم دوام توجه شده بود و از مسائل زیربنایی ومهم غفلت شده بود. متاسفانه در بازسازی گذشته دیوارها را تا ارتفاع بالا سنگ کرده اند این اقدام نه از جهت زیبایی با روح مجموعه سازگار بود و نه به لحاظ فنی درست بود زیرا بار اضافه ای به سازه های مجموعه تحمیل کرده بود. دربازسازی فعلی ما تصمیم گرفتیم به مسائل زیر بنایی که امنیت تاتر شهر را تامین می کند،توجه بیشتری داشته باشیم.مسائلی نظیر تعبیه سیستم برق اضطرای و یا سیستم اعلام و اتفاع حریق و ایجاد سیستم آکوستیک، مسائل عمده ای بوده اند که تا به حال فراموش شدهاند. بسیاری از تابلوهای های قدیمی تاتر شهر در معرض آتش سوزی قرارگرفتهاند. ما امنیت تاتر شهر را در اولویت قرار دادهایم و سعی داریم به زیبایی تاترشهر توجه کرده و اصالت را به مجموعه تاتر شهر بازگردانیم. این طرح عمرانی با مشورت ریاست کل اداره هنرهای نمایشی وهنرمندان تعامل و مشورت مستقیم داریم. بحث تعداد سالنهای یکی موارد مهم مشورتی ما با هنرمندان بود. قرار شد دو سالن برای نمایش وسه سالن به تمرین وآموزش اختصاص داده شود. هدف اصلی ما این است که از تردد بیش از حد در این مجموعه کاسته شود اگرچه قرار است که نتیجه نهایی این تصمیمات در جلسه نهایی با آقای راد و هنرمندان به نتیجه برسد. نقشههای بازسازی قرار است به شکل سه بعدی به هنرمندان نشان داده شود. ما بنا داریم تا جشنواره فجر کار بازسازی مجموعه را به سرعت و دقت تمام کنیم و به همین دلیل شاید بیشتر نیروها دو شیفته در این مجموعه کار کنند.»
دغدغهها را با وزیر ارشاد مطرح کردیم
در بازسازی گذشته تاتر شهر نه تنها مشکلات حل نشد بلکه مشکلات زیادی به تاتر شهر اضافه شد. موکتهایی که باعث میشد صدا در سالن نپیچد، برداشته شده بود و به جای آن کفپوشهایی نصب شده بود که صدای رفت و آمد و صدای کفش تماشاگران را بارها بلندتر جلوه میداد. صندلی تالارها ثابت شده بود و دیگر امکان چینش متحرک آنها وجود نداشت. صندلیهای تئاتر شهرنیز با صندلیهای کهنه فرهنگسرای نیاوران تعویض شده بود. مجموعه اتفاقات اینچنینی سبب دلهره و نگرانی هنرمندان از بازسازی مجدد تاتر شهر وتکرار اتفاقات شده است.
ایرج راد مدیر عامل خانه تاتر در ارتباط با دیدار امروز با وزیر ارشاد گفت: «وزیر ارشاد با توجه به بازسازی قبلی تاتر شهر که در دولت گذشته انجام شد امروز از تاتر شهر بازدید کردند که این دیدار بسیار مثبت بود. با توجه به اتفاقات گذشته هنرمندان دغدغههای فراوانی از نوع و شکل بازسازی گذشته داشتند. آقای مرادخانی معاونت محترم هنری از حضور آقای جنتی وزیر ارشاد از بازسازی تاتر شهر خبر دادند به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم این دغدغهها را با وزیر ارشاد مطرح کنیم که خوشبختانه این دیدار انجام شد و دغدغهها مطرح شد. مدیر پروژه بازسازی در حضور آقای وزیر به ما اعلام کردند این بازسازی طرح به شکل کارشناسی بررسی و تحلیل شده است بنابریان جای نگرانی نیست.»
این هنرمند با سابقه تاتر به بخشی از این مشکلات بازسازی دوره قبلی اشاره کرده و گفت: «در بازسازی گذشته نه تنها مشکلات تاتر شهر حل نشد بلکه مشکلاتی نیز به آن اضافه شده بود. سازههایی در ضلع جنوبی تاتر شهر و مسئله مترو آسیبهایی را به این مجموعه وارد کرده بود. در پروژه قبلی در ابتدای کار پیمانکار تعویض و کار به دست گروهی دیگری سپرده شد. نتیجه بازسازی قبلی هنرمندان رضایت خانواده تاتر را فراهم نکرد وحتی آسیبهایی به مجموعه وارد کرد. امیدواریم در باسازی تازه مشکلات عمده اصلی مجموعه تاتر شهر بررسی شود.»
جلسات ادامه دارد
ایرج راد به برنامههای مشورتی هنرمندان با تیم بازسازی تاترشهر اشاره کرده وگفت: «نگرانی ما از تکرار ماجرای گذشته است به همین دلیل مقرر شد جلسهای با حضور هنرمندان و کارشناسان با تیم بازسازی برگزار شود تا نقشههای این بازسازی به شکل سه بعدی ارائه شده و نظرات مطرح شوند. مسئول پروژه بازسازی مجموعه تاتر نیز به ما قول مساعد دادهاند که تا جشنواره فجر این بازسازی کامل به پایان برسد.»
پرونده بازسازی مختومه خواهد شد
بازسازی تاترشهر از سالهای پیش مطرح بوده است سنگ بنای تعمیرات غیر کارشناسی و بازسازی ناتمام مجموعه تئاترشهر از سال 85 گذاشته شده است. سال 1383 تالار «خانه خورشید»، یکی از تالارهای کوچک تئاتر شهر، دچار آتش سوزی شد و بار دیگر ضرورت ایمنسازی تاتر شهر مطرح شد. شاید تعامل و پیگیری وزیر ارشاد دولت یازدهم بتواند پرونده بازسازی قدیمیترین مجموعه تاتری کشور را مختومه کرده و از دغدغه هنرمندان بکاهد.