کد خبر: ۲۶۶۱۳۶
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹

معاون وزیر نیرو: طرح‌های انتقال آب از دریا حتمی است

علیرضا دائمی گفت: بر اساس سیاست نیرو انتقال بین حوضه‌ای آب تنها برای مصرف شرب صورت می‌گیرد چرا که این انتقال تنها در شرایط خاصی امکان‌پذیر است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر این که انتقال بین حوضه‌ای آب تنها برای مصارف شرب و لاغیر صورت گیرد در مورد سیاست وزارت نیرو با توجه به افزایش پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای گفت: در حال حاضر حداقل چهار طرح انتقال آب از دریا در حوضه خلیج فارس و دریای عمان و دو طرح نیز در شمال کشور در دستور کار قرار دارد و تلاش می‌شود که با شکل کاملا اقتصادی این طرح‌ها حتما انجام شود.

علیرضا دائمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس سیاست نیرو انتقال بین حوضه‌ای آب تنها برای مصرف شرب صورت می‌گیرد چرا که این انتقال تنها در شرایط خاصی امکان‌پذیر است.

وی تصریح کرد: یکی از شروط این است که حتما حوضه‌ای که از آن آب منتقل می‌شود دارای منابع کافی باشد و از سوی دیگر این کار تنها برای مصرف شرب صورت گیرد. همچنین حوضه گیرنده آب باید به صورت بهینه آب را مصرف کند و آب در آن محل هدر نرود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر این که انتقال بین حوضه‌ای یک روش بسیار محدود است، گفت: این کار طبعا راهکاری پرهزینه است که هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی دارد. چرا که معمولا حوضه دهنده آب موافق این امر نیست.

دائمی با اشاره به این که انتقال آب از دریا نیز باید حتما با شیرین‌زدایی و نمک‌زدایی همراه باشد که روشی پرهزینه می‌شود، ادامه داد: برای شیرین‌سازی آب دریای خزر حداقل سه هزار تومان برای هر متر مکعب آب باید هزینه شود بنابراین باید مطمئن باشیم که این آب پرهزینه از نظر اقتصادی منطقی است.

وی با اشاره به طرح‌های در دست انتقال آب به ویژه از دریا تاکید کرد: انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس حتما انجام می‌شود، انتقال از دریا شامل طرح‌های مهمی می‌شود که در بلند مدت باید صورت گیرد تا حاشیه‌ی ایمنی ایجاد کند تا وابسته به بارندگی نباشیم و بتوانیم از آب دریا استفاده کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر مشکلات زیست محیطی طرح‌های عمرانی گفت: باید تلاش کنیم که مشکلات زیست محیطی به حداقل رسد.

دائمی در مورد متقاضیان آب انتقالی از دریا گفت: معمولا متقاضیان اصلی این کار صنایع هستند. در مورد انتقال آب از دریا باید هزینه‌های اقتصادی و زیست محیطی سنجیده شود و از سوی دیگر انتقال آب بین حوزه‌ای تبعات اجتماعی بالایی دارد که باید سنجیده شود.

به گزارش ایسنا، با روی کار آمدن حمید چیتچیان در وزارت نیرو جلوی بسیاری از طرح‌های سدسازی با بهانه توجیه نداشتن گرفته شد در حالی که اکنون می‌بینیم وزارت نیرو طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای را توسعه می‌دهد که هزینه و تبعات بالایی دارد.

انتقال آب از دریا کاری است که ایران در حاشیه خلیج فارس دیرتر از بسیاری از کشورها آغاز کرده اما انتقال آب بین حوضه‌ای شرایط خاص خودش را دارد که شاید رشد چشمگیر آن نگرانی‌هایی را در حوضه‌های مختلف آبی با توجه به مشکل مدیریتی موجود در کشور در حوزه آب به عنوان چالش اصلی مطرح می‌شود، به وجود آورده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین