آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، اعضای مجلس عوام، دراین باره که آیا دولت انگلیس باید کشور فلسطین را در کنار رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد؟ رای گیری نمادین برگزار کردند.
274 تن از نمایندگانی که دراین رای گیری شرکت کردند، به این طرح، رای مثبت و 12 نفر رای مخالف دادند.
نمایندگان مجلس عوام در جریان این مباحثات که بیش از پنج ساعت به طول انجامید، عنوان کردند که شناسایی کشور فلسطین به صورت نمادین اقدام مهمی بوده و در جهت صلح شمرده می شود.
بسیاری از نمایندگان احزاب کارگر، محافظه کار و لیبرال دمکرات در جریان سخنانشان در این نشست، از به رسمیت شناختن دولت فلسطین حمایت کردند.
'گراهام موریس' عضو مجلس عوام از حزب کارگر که این رای گیری نمادین را سازماندهی کرده بود، در این نشست گفت: تشکیل کشور فلسطین نه فقط حق غیرقابل انکار فلسطینی ها است بلکه به رسمیت شناختن فلسطین، خون جدیدی به رگ های روند صلح تزریق خواهد کرد که به بن بست رسیده است.
موریس گفت: مجلس عوام باور دارد که دولت انگلیس بایستی کشور فلسطین را در کنار رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد.
وی اضافه کرد: این همواره موضع بنده بوده است که شناسایی استقلال فلسطین بایستی اساسی برای مذاکرات صلح و اصلاح در آینده باشد.
گراهام موریس گفت: اگر انگلیس دولت فلسطین را هر چند به شکل نمادین به رسمیت بشناسد، دیگر اعضای اتحادیه اروپا نیز به این سمت کشیده خواهند شد.
وی افزود: رای مثبت پارلمان انگلیس می تواند به عنوان اهرم فشاری به دولت دیوید کامرون باشد.
دراین نشست که علاوه بر دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب محافظه کار، نیک گلک معاون نخست وزیر و رهبر حزب لیبرال دمکرات و 'اد میلیبند' رهبر حزب مخالف کارگر غایب بودند.
'توبیاس ال وود' وزیر مشاور دفتر امور خارجی و مشترک المنافع وزارت خارجه انگلیس در حوزه خاورمیانه، نیز در این جلسه مواضع لندن در قبال رژیم صهیونیستی و فلسطین را یاد آور شد و خواستار از سرگیری گفت وگو ها میان دو طرف گردید.
وی همچنین با اشاره به روابط نزدیک لندن و تل آویو گفت: اسراییل دارای این حق است که از خودش دفاع کند.
سخنگوی دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه گفته بود حتی اگر نمایندگان مجلس عوام این کشور به لایحه ای که دولت را ملزم می کند، فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد رای مثبت دهند، سیاست خارجی لندن درقبال فلسطین تغییر نخواهد کرد.
سخنگوی نخست وزیر انگلیس گفت: من در مورد موضع دولت کاملا صریح بوده ام و این تغییر نخواهد کرد و رای کامرون و وزیران دولت انگلیس در این مورد ممتنع خواهد بود.
به گفته تحلیل گران، نتیجه این رای گیری الزام آور نبوده و دولت این کشور مجبور به تغییر موضع دیپلماتیک خود نخواهد کرد.
این تحلیل گران بر این باورند که هدف از این رای گیری نمادین نمایندگان مجلس عوام به رغم اینکه احتمالا تغییری در مواضع رسمی انگلیس ایجاد نخواهد کرد، مطرح کردن ضرورت به رسمیت شناختن کشور فلسطین در بالاترین سطح است.
به گفته آنان، انگلیس سرزمین های فلسطینی را به عنوان یک کشور قلمداد نمی کند اما می گوید اگر احساس کند به رسمیت شناختن کشور فلسطین به روند صلح بین فلسطینی ها و اسرائیل کمک خواهد کرد، ممکن است چنین کاری انجام دهد.
این تحلیل گران رای مجلس عوام انگلیس را یک پیروزی برای طرفداران فلسطین در این کشور ارزیابی می کنند.
بدنبال حملات ددمنشانه اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه، انگلیس بارها شاهد تظاهرات گسترده مردم این کشور علیه این رژیم متجاوز بود.