آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، مسعود سلطانی فر پنجشنبه شب درنشست کار گروه میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری سیستان وبلوچستان درسرسرای اجتماعات استانداری اظهارداشت: با وجودی که ایران ازجمله کشورهای پرجاذبه با اماکن و ابنیه ها و محوطه های مختلف باستانی، تاریخی وفرهنگی است و باید حداقل سه درصد درآمد بخش گردشگری جهان را داشته باشد اما متاسفانه در سال 92 تنها شش میلیارد دلار در آمد داشته است.
وی بیان کرد: مشکلات مختلف، تحریم ها وغیره موجب شده تا از این ظرفیت بسیار ارزشمند، کمتر بهره برداری کنیم.
وی با بیان اینکه پارسال دربخش زیرساخت های میراث فرهنگی کمتر از 400 میلیارد تومان هزینه شده است، اظهارداشت: بخش گردشگری کشور ازحالت رکود خارج شده ودرحال رونق است، بطوریکه دومین قطارگردشگری متشکل از گردشگران 14 ملیت وارد ایران شد واین خود نوید دهنده امنیت داخلی دراین کشور است.
معاون رییس جمهوری گفت: رویکرد خوب دولت وتاکید رییس جمهوری به بخش گردشگری باعث رونق این بخش شده وبسیاری ازگردشگران خارجی که به کشورهایی مانند مصر، سوریه، عراق، ترکیه وبرخی کشورهای دیگر منطقه سفر می کردند اکنون به سبب نبود امنیت دراین کشورها به ایران وترکیه سفر می کنند.
وی افزود:ایران ازنظر ارزانی هزینه های سفر گردشگری دررتبه نخست منطقه قرار دارد و این مهم مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است، البته برخی مشکلات مانند تحریم ها ونداشتن پرواز ازتهران به بسیاری ازپایتخت های کشور های جهان موجب شده تا گردشگران ازسفر به ایران محروم شوند.
سلطانی فر اظهارداشت: کشور ایران هم برای مردم اروپا که تمایل به کویرگردی وبوم گردی دارند وهم برای گردشگران مسلمان وعرب که تمایل به سفر به مناطق سرسبز وجنگل ودریا دارند بسیار مناسب وجذاب است وزمینه لازم برای سفر تمامی گردشگران جهانی فراهم شده است.
وی گردشگری سلامت راازدیگر زمینه های فراهم شده درایران عنوان کرد و گفت : به برکت انقلاب اسلامی وتلاش های انجام شده بسیاری ازاعمال جراحی و درمان های سخت وخدمات بهداشتی درمانی درایران انجام می شود وبه همین سبب بسیاری ازاتباع کشورهای عربی واسیای میانه راغب به سفر درمانی یا گردشگری سلامت به ایران هستند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: جاذبه های مذهبی، توریسم حلال، وجود سه هزار کیلومتر نوار ساحلی جنوب، هزاران اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی از دیگر زمینه های توسعه گردشگری در کشور است بطوریکه مناطق بکر و کم نظیری مانند کوههای مینیاتوری، شن های طلایی، دریای فیروزه ای و رقص دلفین ها بدون دخالت انسان که تنها سه یا چهار نقطه در دنیا از آن بهره مند هستند، در ایران از جمله سیستان و بلوچستان وجود دارد.
این مقام مسوول اظهار داشت: یکی از برنامه های پیش بینی شده برای افق 1404 توسعه هتل های چهار و پنج ستاره است زیرا از هزار و 100 هتل موجود حدود 30 تا 40 هتل دارای رده چهار و پنج ستاره هستند و باید این رقم سه برابر شود و سالانه 20 تا 25 هتل چهار و پنج ستاره ساخته شود.
معاون رییس جمهور گفت: علاقه مندان به ساخت هتل سه، چهار و پنج ستاره در سیستان و بلوچستان از تسهبلات مورد نیاز بهره مند می شوند بطوریکه ساخت 30 درصد طرح بر عهده سرمایه گذار و 70 درصد باقی مانده تسهیلات پرداخت می شود.
وی افزود: اکنون 900 پروژه با 19 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجراست که بطور میانگین از 40 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردارند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تبریک ثبت جهانی شهر سوخته گفت: شهر سوخته به عنوان هفدهمین اثر تاریخی و فرهنگی ایران در سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید.
سلطانی فر افزود: اگر جنگ وسایر مشکلات کشور نبود درچند سال گذشته باید شمار آثار ثبتی به دو برابر می رسید این درحالی است که سازمان یونسکو از سال 2007 اعلام کرد سالانه یک اثر از هر کشور ثبت جهانی می شود.
وی اضافه کرد: اکنون حدود 15پرونده ازایران برای ثبت جهانی آماده است و در لیست انتظار قرار دارد، در حال تلاش و پیگیری هستیم که بتوانیم از سهمیه سایر کشورها و راه های دیگر برای افزایش شمار آثار ثبتی استفاده کنیم تا سالهای عقب مانده جبران شود.
وی بیان کرد: ایران ازنظر ثبت آثار رتبه هفتم وهشتم جهان را دارد این در حالی است که با وجود داشتن یک میلیون بنا، سایت واثر تاریخی وفرهنگی بیش از 31 هزار مورد آن ثبت ملی شده است.
وی افزود:ایران یک 'کشور موزه' است زیرا در تمامی نقاط این خاک ارزشمند مکانها، بناها وسایتها وآثار بی نظیر و کم نظیر وجود دارد، این گنجینه ارزشمند سال به سال ارزشمند تر می شود و در فرایند توسعه فرهنگی و توسعه اقتصادی تاثیر مهمی برای کشور خواهد داشت.
سلطانی فر اظهارداشت:اثر جهانی شهر سوخته محدود به این استان وکشور نیست اکنون که در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده متعلق به تمام مردم دنیاست و باید شان و جایگاه خود را پیدا کند.
وی افزود: بعد ازماه محرم و صفر جشن ملی ثبت جهانی شهر سوخته در تهران برگزار خواهد شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گفت: اکنون افزون بر دو میلیون نفر درتولید صنایع دستی در کشور فعالیت دارند وبعضا آثاری تولید می کنند که دردنیا بی نظیر یا کم نظیر است وبرخی ازآنها نیزامکان تهیه مجددشان نیست به عنوان مثال فرشهایی بافته شده که امکان بافت جفت دیگر آن وجود ندارد.
وی پیش بینی کرد صادرات فرش امسال یه یک میلیارد دلار برسد.
به گزارش ایرنا، دراین نشست سید سجادی و شیرازی دو نفر از باستاشناسان برجسته کشور درمورد شهر سوخته وپژوهش ها وکاوش های انجام شده در آن مطالبی بیان کردند.