آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - آيتالله هاشمي رفسنجاني در پیامی به مراسم افتتاح دهمين دوره سمپوزيوم بينالمللي روابط عمومي که با حضور استادان، متخصصان و دانشجویان رشته روابط عمومی و مسؤولان روابط عمومی سازمانها، ارگانها و نهادها در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شده بود، گفت: مطمئناً كساني كه «روابط عمومي» را «هنر هشتم» ناميدهاند، هم از پيچيدگيهاي دنياي فراصنعتي امروز و هم از نقش اطلاعرساني در از بين بردن جهالت به عنوان بنبست فكري انسانها خبر داشتهاند.
به گزارش آفتاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این پیام که توسط آقای رضا سلیمانی، مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام قرائت شد، روابط عمومی را تلفيق تجربيات ميداني زندگي جوامع متمدن و آموزهاي علمي جامعهشناسي خواند و افزود: به ضروريترين نياز هر جامعه و نهادها و سازمانهاي آن، براي برقراري ارتباطي دوسويه با قاطبه مردم، میپردازند که با تركيب عقل و احساس، بهترين ظرف براي رشد آگاهي انسان در روابط فردي و اجتماعي است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در این پیام خاطر نشان کرد: بيترديد اگر در ماهيت دانش، هنر و فلسفه مديريتي روابط عمومي تأمل كنيم، ميبينيم كه همكاري و تعامل، جوهره اصلي آن هستند كه بر پايه همزباني و همدلي، همفكري و همرأيي را براي توسعه حكومتهاي مردمسالار شكل ميدهند.
ایشان بهترين مصداق براي نتيجه آگاهي انسانها و حركت تدريجي همه جوامع را مسير رأي مردم خواند و گفت: حتي ديكتاتورها كه معمولاً با كودتا بر سر كار ميآيند، برخورداري از حمايتهاي مردمي را ادعا ميكنند.
ایشان افزود: در چنين شرايطي، روابط عمومي پديده مباركي است كه آگاهي انسانها را افزايش ميدهد و با سنجش افكار عمومي و انتشار آن در يك محدوده جغرافيايي و حتي دنياي بدون مرز امروز كه نتيجه انفجار اطلاعات است، روشنايي حقيقت را بر تاريكيهاي دروغ ميتاباند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: لذا به نظر ميرسد زمان آن فرا رسيده كه از ظرفيتهاي اين حرفه در ارتباطات بينالمللي و نهادينه كردن «دانستن» به عنوان حق همه انسانها، بهرهبرداري خردمندانهتر و بهنگامي داشته باشيم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که «چون جهان امروز، بيش از هر وقت ديگر، به آگاهي، به عنوان اكسير همدلي نياز دارد»، گفت: در زمانهاي كه خبر از در و ديوار اينترنت و ماهوارهها ميبارد، اگر براي رشد آگاهي انسانها باشد، به همكاريها ميانجامد و اگر با تيغ سانسور براي گسترش جهالت باشد، همان ميشود كه جوامع انساني در زمان بربريت و قرون وسطي شاهد آن بود.
این پیام میافزاید: از طرف ديگر، امروز شاهد تكامل و بلوغ افكار عمومي، ظهور فناوريهاي ارتباطي پيچيده و توسعه شبكههاي اجتماعي هستيم، دستاوردي كه فضاي لازم را براي نقشآفريني دمكراسي و تثبيت اراده مردم مهياتر ميسازد. در چنين فضايي، روابط عمومي كه «شنيدن» را بر «گفتن»، «مدارا» و «تحمل» را بر «طرد»، «نقد» را بر «تملق»، «چندصدايي» را بر «تكصدايي» و «آگاهي» را بر «جهل» ترجيح ميدهد، فضايي ميسازد كه در آن هيچ شخصيت حقيقي و حقوقي را ياراي كتمان حقايق نيست و در آن صورت حقيقت و دانايي، محور همه سياستهاي كلي و قوانين موضوعي ميشود كه دورنماي بالقوه آن را قرآن كريم در نخستين آيات با تأكيد بر «خواندن» و «قلم» ترسيم مينمايد كه «علّم الانسان ما لم يعلم»
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش آگاهی مردم در جامعه گفت: اينجانب كه در كوران مبارزات، اعجاز آگاهي مردم را براي آفرينش خيزشي عمومي عليه استبداد و استعمار ديدهام و در تمام سالهاي پس از پيروزي انقلاب، به تناسب مسئوليتها، شيريني حضور آگاهانه مردم را در گردنههاي صعب چشيدهام، ميدانم كه برگزاري سمپوزيوم بينالمللي روابط عمومي آن هم براي دهمين بار، چه تأثير شگرفي در نهادينه كردن حق مردم براي دانستن دارد.
ایشان نشستهاي علمي با حضور استادان به نام و مسئولان و كارشناسان روابط عموميهاي نهادها و سازمانهاي دولتي و غيردولتي را تلفيقي از تجربيات علمي و عملي دانست و گفت: اميدوارم اين نوع حركتها در كشور ما، به تكريم روابط عمومي به عنوان يك حرفه بالنده، مؤثر و كاربردي منجر شود و از ظرفيتهاي آن در حركت رو به رشد جامعه به سمت ترقي و پيشرفت توأم با حفظ جايگاه والاي مردم به عنوان صاحبان اصلي قدرت بهرهبرداري شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی پیام خویش آورد: براي سمپوزيوم بينالمللي روابط عمومي، آرزوي موفقيت دارم و به سهم خود، تلاشهاي تكتك دستاندركاران «هنر هشتم» را به عنوان ناشران آگاهي ارج مينهم، از برگزاركنندگان اين گردهمايي علمي قدرداني ميكنم و يك دهه پايداري در برگزاري اين رويداد را به فال نيك گرفته و تبريك ميگويم.