کد خبر: ۲۶۸۷۹۴
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶

ظریفیان: در پرونده بورسیه‌ها راستی‌آزمایی دولت ثابت شد

یک عضو انجمن اسلامی دانشگاه‌ها با بیان اینکه پیگیری پرونده بورسیه‌های غیرقانونی خواست افکار عمومی و بهانه‌ای برای راستی‌آزمایی دولت بود، اظهار کرد: باید از دولت به خاطر پیگیری این پرونده تقدیر کرد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: غلامرضا ظریفیان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برای اولین بار رییس سازمان دانشجویی وزارت علوم گزارشی در ارتباط با بورسیه‌های سال‌های قبل ارائه کرد که در آن هیچ صحبتی درباره 3 هزار بورسیه نشد اظهار کرد: در آن مقطع اعلام شد که در برخی بورسیه‌ها تخلفاتی انجام گرفته است.

وی در ادامه افزود: اما به این دلیل که این مساله در میان افکار عمومی و در میان دانشگاهیان اهمیت داشت به سرعت این مساله توسط جامعه و دانشگاهیان پیگیری شد. 30 سال پیش جامعه اشتیاقی نداشت که فرزندانش به دانشگاه بروند اما امروز مردم نسبت به ورود به تحصیلات تکمیلی حساس‌اند. از سوی طبیعی است که امتیاز در عرصه نهاد علم باید به نخبگان و کسانی تعلق بگیرد که تحصیلات آن‌ها بالاتر از تحصیلات سطح متوسط جامعه است. بنابراین بورسیه‌ها به مساله عمومی تبدیل شد و به دلیل جاذبه آن، رسانه‌ها و صاحبان اندیشه به آن پرداختند.

معاون دانشجویی وزیر علوم دولت اصلاحات با بیان اینکه رییس جمهور تعهد کرده بود که تلاش کند دولت را بدون تبلیغات و هیاهو به مناسبات اصولی خود بازگرداند، خاطرنشان کرد: بنابراین دولت وارد مساله بورسیه‌ها شد و سعی کرد راستی‌آزمایی خود را به اثبات برساند. از همان ابتدا هیچ یک از مسئولان آموزش عالی مدعی نبودند کل بورسیه‌ها اشکال دارد زیرا بخشی از افرادی که بورس شده‌اند واجد شرایط لازم برای دریافت بورس بودند.

ظریفیان در ادامه افزود: اما دولت قبل برخی نام‌های بورسیه را تغییر داد. در حال حاضر میانگین معدل فوق لیسانس 17.5 و میانگین معدل لیسانس 16 است. بنابراین بورسیه‌ها را باید به کسانی داد که معدلی بالاتر از سطح میانگین دارند اما دولت قبل آیین‌نامه ها را تغییر داد و بدین وسیله افرادی که معدلی پایین‌تر از معدل میانگین داشتند توانستند بورسیه دریافت کنند. این اقدام دولت غیرقانونی نبود اما به آن نقدی جدی وارد است زیرا آموزش عالی باید به دنبال افزایش کیفیت باشد نه اینکه به کیفیت بی توجه باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه در تعدادی از بورسیه‌ها نیز تخلفات بَیّن صورت گرفته خاطرنشان کرد: این دسته حائز شرایط حداقلی برای دریافت بورسیه نبودند. بنابراین جامعه نسبت به این بورسیه‌های غیرقانونی واکنش نشان داد. در مساله بورسیه‌های غیرقانونی امنیت علمی جامعه به خطر افتاده و اعتماد نخبگان کاهش یافته است. در این شرایط ممکن است تحصیل‌کردگان از کشور خارج شوند و کشور از سرمایه انسانی تهی شود.

این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در ارزیابی خود از عملکرد دولت از پیگیری بورسیه های غیرقانونی گفت: دولت براساس تعهدات خود به این مساله ورود کرد و در راستی آزمایی نیز موفق شد و البته انصاف را نیز رعایت کرد. به نظر من در مجموع اقدام مثبتی توسط دولت انجام شد. نظر من این است که افکار عمومی نگاه مثبتی به عملکرد دولت دارند هرچند برخی از مدعیان پاک دستی در مطبوعات از تعبیر موش برای بورسیه‌های غیرقانونی استفاده کرده‌اند ولی سوال اینجاست که آیا 800 تخلف کم است؟

وی افزود: در پاسخ این عده باید گفت که در دوران حکومت امام علی(ع) وقتی افراد به امام مراجعه می‌کردند امام(ع) از آن‌ها می‌پرسید که آیا آن‌ها کار شخصی دارند یا کار مرتبط با حکومت؟ امام(ع) از منابع عمومی برای کارهای شخصی استفاده نمی‌کرد.

ظریفیان در پایان افزود: در پیگیری پرونده بورسیه‌های غیرقانونی باید همه جوانب کار دیده شود و این مساله سیاسی نشود. این پیگیری گامی بسیار موثر در سالم سازی جامعه است و کمک می‌کند که اعتماد عمومی به عنوان مهم ترین سرمایه کشور تقویت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین