کد خبر: ۲۶۹۲۳۶
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۸

دلایل سوئد برای به رسمیت شناختن فلسطین

وزیر خارجه سوئد در تشریح دلایل این کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تاکید کرد که توقف مذاکرات سازش میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی تحت تاثیر طر‌ح‌های شهرک سازی جدید "اسرائیل" در اراضی اشغالی فلسطین که دستیابی به توافق در زمینه تشکیل دو کشور را با مانع جدی مواجه کرده است، از جمله مهمترین دلایل اتخاذ این تصمیم بود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر خارجه سوئد در تشریح دلایل این کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تاکید کرد که توقف مذاکرات سازش میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی تحت تاثیر طر‌ح‌های شهرک سازی جدید "اسرائیل" در اراضی اشغالی فلسطین که دستیابی به توافق در زمینه تشکیل دو کشور را با مانع جدی مواجه کرده است، از جمله مهمترین دلایل اتخاذ این تصمیم بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، "مارگوت والستروم" خاطرنشان کرد که همگان دیدند که رژیم صهیونیستی چطور غزه را در معرض تجاوز بی‌رحمانه و خانمان سوز قرار داد و از همین رو، دولت سوئد قصد دارد با به رسمیت شناختن کشور فلسطین به شکل گیری آینده بهتر در منطقه کمک کند.

والستروم طی مقاله‌ای تصریح کرده است: ما می‌خواهیم با تغییر موازنه نابرابر میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی به آنها برای زندگی در داخل مرزهای رسمی جداگانه شان کمک کنیم و در این راستا، قدس را به عنوان پایتخت دو کشور قبول داریم و لزومی برای مبادله اراضی نمی‌بینیم.

وی در ادامه مقاله خود آورده است: ما با این تصمیم می‌خواهیم جلوی کشته شدن کودکان غزه‌ای و تکرار حوادث جنگ اخیر غزه برای کودکان شش ساله‌ای را که طی سه سال اخیر شاهد سه جنگ بزرگ بوده‌اند، بگیریم و شرایط زندگی مسالمت آمیز و امن آنها در کشور دموکراتیک فلسطین را فراهم کنیم.

وزیر خارجه سوئد همچنین با اشاره به این موضع دولت سوئد که شرایط و معیارهای حقوقی بین‌المللی برای به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین فراهم شده است، تاکید کرد: درست است که تشکیلات خودگردان کنترل کاملی بر هیچ کدام از دو منطقه کرانه باختری و غزه ندارد، اما پس از توافق آشتی ملی میان جنبش‌های فتح و حماس و روی کار آمدن دولت وفاق ملی، وضعیت آن بهتر شده است و در این شرایط، به رسمیت نشناختن فلسطین به خاطر اشغالگری رژیم صهیونیستی مغایر اصول حقوق بین‌الملل است.

والستروم با اشاره به اینکه قبل از سوئد 130 کشور جهان، فلسطین را به رسمیت شناخته بودند، خاطر نشان کرد که استکهلم قبل از این نیز در سال 1992 کشور کرواسی و در سال 2008 کوزوو را با وجود عدم کنترل کامل آنها بر اراضی شان به رسمیت شناخته بود.

وی تصریح کرده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال 2009 آمادگی خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را اعلام کرده بودند و به نظر می‌رسد که اکنون فرصت مناسبی برای عملی شدن این موضع است و دولت سوئد در سایه شرایط دشوار منطقه هیچ دلیلی برای تاخیر در این زمینه نمی‌بیند و امیدوار است که طرف‌های دیگر نیز این راه را ادامه بدهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین