کد خبر: ۲۶۹۹۷۵
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲

پشت پرده انتشار خبر نامه‌نگاری اوباما به رهبر انقلاب

وال استریت ژورنال، روزنامه‌ای که بخشی از امپراتوری رسانه‌ای رابرت مرداک است، بلافاصله پس از پیروی انتخاباتی جمهوری‌خواهان در دو روز متوالی خبرهایی در مورد تمایل دولت آمریکا به همکاری با ایران در مسائل منطقه‌ای منتشر کرده است. هر دو این خبرها با واکنش تند طرفداران اقدامات تند علیه ایران و همچنین رسانه‌های اسرائیلی مواجه شده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وال استریت ژورنال، روزنامه‌ای که بخشی از امپراتوری رسانه‌ای رابرت مرداک است، بلافاصله پس از پیروی انتخاباتی جمهوری‌خواهان در دو روز متوالی خبرهایی در مورد تمایل دولت آمریکا به همکاری با ایران در مسائل منطقه‌ای منتشر کرده است. هر دو این خبرها با واکنش تند طرفداران اقدامات تند علیه ایران و همچنین رسانه‌های اسرائیلی مواجه شده است.

به گزارش «تابناک»، وال استریت ژورنال ابتدا روز چهارشنبه با ادعای دسترسی به برخی اسناد مدعی شد وزارت دفاع آمریکا در راستای جذب سرمایه‌گذاری همسایگان افغانستان خواستار مستثنی شدن این کشور از تحریم‌ها علیه ایران شده است. به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال،‌ آمریکا هیچ روابط رسمی با تهران ندارد و شرکت‌های این کشور از تجارت با ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا محروم هستند. اما پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) درصدد است تا توجه کشورهای همسایه درغرب افغانستان را برای سرمایه‌گذاری در این کشور جلب کند.

اندرو مک‌کارتی از اعضای موسسه دفاع از دموکراسی که اصلی‌ترین طراح رژیم سخت تحریم‌ها علیه ایران بوده و همچنان اعضای آن پیگیر تعطیلی برنامه هسته‌ای ایران هستند، بلافاصله به گزارش وال استریت ژورنال در باره نیاز آمریکا به ایران در افغانستان واکنش نشان داده است. وی در مقاله‌ای برای نشنال ریویو که از ان به عنوان انجیل نومحافظه‌کاران آمریکا نام برده می‌شود و پرنفوذترین و پرمخاطب‌ترین مجله آنها نیز هست، مدعی شده است که نباید منتظر اول ژانویه و استقرار سناتورهای جدید ماند بلکه از اکنون باید در مقابل رفتار اشتباه اوباما با ایران ایستاد.

همین نشریه، روز پنج‌‌شنبه در خبری دیگر مدعی نامه‌نگاری رئیس جمهور آمریکا با رهبر انقلاب در موضوع مقابله با داعش نیز شد.

انتشار این خبر و آثار آن مورد توجه فارین پالیسی قرار گرفته است. دیوید فرانسیس و یوچی دریزن در این باره نوشته‌اند که کارزار رو به گسترش دولت اوباما علیه داعش و دیگر گروه‌های هدف حملات آمریکا در عراق و سوریه، ایالات متحده را در وضعیت پیچیده‌ای قرار داده است. اوباما از سویی با دولت روسیه در هدف تقویت نظامی دولت عراق هم راستا شده است، از سوی دیگر همراه با دولت سوریه هدف مشترکی به نام داعش دارد؛ آمریکا از هوا داعش را مورد حمله قرار داده است و دولت سوریه روی زمین با داعش درگیر است.

ولی اعلام خبر نامه سری کاخ سفید به رهبر جمهوری اسلامی، یادآور این حقیقت است که پیروزی در جنگ علیه داعش بدون کمک ایران به دست نخواهد آمد و همین حقیقت باعث شده است که دولت اوباما در خفا کارهایی را انجام دهد که با اظهارات رسمی مقامات آمریکایی متفاوت است.

اولین بار، روز پنج‌شنبه بود که وال استریت ژورنال خبر وجود چنین نامه‌ای را منتشر کرد ولی بعدا یک منبع آگاه از محتوای نامه، وجود چنین نامه‌ای را تائید کرد. این منبع اگاه به فارین پالیسی گفته است که در این نامه باراک اوباما به رهبری ایران نوشته که گسترش داعش خطری مشترک برای ایران و آمریکا است و دو کشور در نبردی مشترک درگیر هستند.

این نامه البته به این معنا نیست که دو کشور به طور مستقیم فعالیت‌های نظامی خود را هماهنگ می‌کنند؛ قبلا ایالات متحده چنین اقدامی را رد کرده بود ولی فرد آگاه از محتوای نامه گفته است که اکنون چنین برداشتی تقویت شده است.

انتشار این نامه البته فشار سیاسی بر کاخ سفید را افزایش خواهد داد. اکنون اعضای هر دو حزب آمریکا در کنگره ابراز نگرانی می‌کنند که دولت آمریکا قصد عقب‌نشینی جدی در مذاکرات هسته‌ای را دارد تا توافق بسیار مهم هسته‌ای تا 24 نوامبر به دست آید.

اعلام این خبر همچنین سوالات جدیدی را در مورد آینده سیاست دولت امریکا در قبال ایران پیش خواهد کشید. ماه گذشته، سوزان رایس مشاور امنیت ملی امریکا در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که ایالات متحده در موضوع جنگ با داعش با ایران همکاری نکرده است. وی در این باره گفت: « در باره هیچ جنبه‌ای از جنگ با داعش ما در حال هماهنگی یا مشورت مستقیم با ایرانی‌ها نیستیم. واقعیت این است که در عراق، انها در حال حمایت از عراقی‌ها در مقابل داعش هستند، ولی ما در حال همکاری نیستیم، ما به روشی مستقل و متفاوت مشغول کار هستیم».

نامه اوباما نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها قصد دارند در موضوع مقابله داعش حداقل یک گام قابل توجه به سوی مشورت با ایران بردارند ولی برنادت میهان سخنگوی کاخ سفید همچنان اصرار دارد که تغییری در مواضع آمریکا اتفاق نیفتاده و همچنان سخنان خانم رایس موضع رسمی امریکا است.

پیش از این نیز، جاش ارنست دیگر، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده بود که ایالات متحده با ایران همکاری نظامی نخواهد کرد و اطلاعاتی را نیز به اشتراک نخواهد گذاشت.

این در حالی است که مقامات نظامی آمریکایی مستقر در عراق پذیرفته‌اند که اطلاعات از طریق نیروهای عراقی بین دو طرف رد و بدل می‌شود.

در همین حال انتشار خبر این نامه سری، با واکنش تند رسانه‌های اسرائیلی همراه شده است.چند ساعت پس از انتشار خبر وال استریت ژورنال، روزنامه اسرائیلی هاآرتص، در عنوان خبر خود در این باره، نامه‌نگاری اوباما دور از چشم مقامات اسرائیلی را مورد توجه قرار داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین