آفتابنیوز : آفتاب: مهرداد حاجیحسینی معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفتوگو با ایسنا، از پایان سرشماری حیات وحش استان مرکزی خبر داد و اظهار کرد: سرشماری حیات وحش استان در طول سال برای سه دسته از حیونات انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سرشماریها شامل سرشماری پستانداران، پرندگان خشکزی و پرندگان آبزی و کنار آبزی به انجام میرسد، گفت: در سرشماری اخیر پستانداران 10 منطقه حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و مناطق شکار ممنوع استان مورد شمارش قرار گرفتند.
حاجیحسینی پستاندارانی که مورد سرشماری قرار گرفتند را شامل گونههای شاخص استان همچون قوچ و میش، کل وبز، آهو، گراز، گرگ، روباه، شغال و خرگوش و کفتار عنوان کرد.
وی سرشماری حیات وحش را علاوه بر ایجاد آماری از تعداد حیوانات، بیانکننده تهدیدات حیوانات نیز دانست و گفت: طی سرشماریهایی که در طول سال انجام میشود انواع تهدیدات حیات وحش مشخص و برای رفع آنها برنامهریزی صورت میگیرد.
معاون محیط طبیعی استان اضافه کرد: مهمترین عاملی که حیات وحش استان را مورد تهدید قرار داده است، تخریب زیستگاه است که به واسطه توسعه اراضی کشاورزی و افزایش فعالیتها در این حوزه که باعث مصرف بیشتر آب، کاهش منابع آبی حیوانات و برهم خوردن آرامش آنها میشود و همچنین رشد فعالیتهای معدنی، جادهکشیها و بوتهکنی که پوشش گیاهی مناطق را از بین میبرد انجام شده است.
وی همچنین شکار غیرمجاز و چرای بیرویه دام که باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و محدود شدن منابع غذایی حیوانات میشود را به عنوان بخش دیگری از تهدیدات حیات وحش عنوان کرد و افزود: خشکسالیهای اخیر احداث راههای فرعی در روستاها و تلفات جادهای خود تهدیدی جدی برای حیات وحش استان محسوب میشود.
استان مرکزی دارای 335 گونه جانوری شامل 305 گونه پرنده، 53 گونه پستاندار، 54 گونه خزنده، چهارگونه دوزیست و 19 گونه ماهی است و همچنین هزار و 336 گونه گیاهی را در خود جای داده است.