کد خبر: ۲۷۰۶۱۱
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴

دستگیری به‌خاطر رمان «1984»؟!

به نوشته گاردین، «1984» که یکی از تاثیرگذارترین رمان‌های قرن بیستم به حساب می‌آید، با موضوع ضدآرمانشهری‌اش از جمله کتاب‌های ممنوعه در دانشگاه‌های مصری است و دولت جدید مصر روی خوشی به آثار ادبیات غرب نشان نمی‌دهد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه گاردین اعلام کرد، دانشجوی مصری به جرم به همراه داشتن رمان معروف «1984» شاهکار «جورج اورول» دستگیر شد، این در حالی است که پلیس این کشور می‌گوید این دانشجو را به جرم فیلم گرفتن از نیروهای ویژه‌اش دستگیر کرده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس خبر این روزنامه، به همراه داشتن نسخه‌ای از رمان «1984» جورج اورول موجب دستگیری دانشجوی مصری از سوی پلیس این کشور شد. این در حالی است که نیروهای پلیس مدعی هستند «محمد ت.» به جرم فیلم گرفتن از آن‌ها متهم است و آن‌ها از کتابی که او به همراه داشته، مطلع نبوده‌اند.

به نوشته گاردین، «1984» که یکی از تاثیرگذارترین رمان‌های قرن بیستم به حساب می‌آید، با موضوع ضدآرمانشهری‌اش از جمله کتاب‌های ممنوعه در دانشگاه‌های مصری است و دولت جدید مصر روی خوشی به آثار ادبیات غرب نشان نمی‌دهد.

اولین نسخه از کتاب «1984» در دو جلد قرمز و سبز در تیراژ 25 هزار نسخه در سال 1949 به چاپ رسید که نسخه‌ قرمزرنگ آن بسیار کمیاب است. این رمان تاکنون دوبار در هالیوود مورد اقتباس سینمایی قرار گرفته است که معروف‌ترین آن در سال 1956 به کارگردانی «مایکل ردفورد» ساخته شد که در جشنواره‌ی فیلم استانبول جایزه‌ بهترین فیلم را کسب کرد و در جشنواره‌ وایادولید اسپانیا جایزه‌ بهترین بازیگر مرد را برای «جان هارت» به همراه آورد.

جورج اورول سال 1903 با نام اصلی «اریک بلر» در بوتیهاری هند که در نزدیکی مرز نپال واقع است، متولد شد. این داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی با دو کتاب پرفروشش و نیز با نقدهای پرشماری که بر کتاب‌ها می‌نوشت، یکی از بهترین وقایع‌نگاران فرهنگ و ادب انگلیسی قرن بیستم محسوب می‌شود.

اورول تنها چند سال اول زندگی‌ را در این خانه سپری کرد و در دوران کودکی همراه خانواده‌اش به انگلستان رفت. وی از سال ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۷ در کشور برمه در خدمت نیروهای پلیس بود. زندگی در محیطی طبقاتی در هند و انگلیس باعث نگاه ویژه او به پدیده فقر شد؛ موضوعی که مهمترین عنصر آثار او را تشکیل می‌دهد. اورول نیز همچون بسیاری از نویسندگان و روشنفکران اروپایی هم‌عصر خود، در دهه ۱۹۳۰ به اسپانیا رفت تا علیه ارتش فاشیست ژنرال فرانکو مبارزه کند. او در این جنگ مجروح شد و هرگز کاملاً بهبود نیافت و همین جراحت در سال 1950 او را به کام مرگ کشاند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین