کد خبر: ۲۷۱۳۲۳
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲

پرستوی دریایی سواحل بوشهر به ژاپن رسید

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: یک قطعه پرستوی دریایی پشت دودی که توسط کارشناسان این اداره کل درجزیره نخیلو ( از جزایر پارک ملی دیر، نخیلو ) حلقه گذاری شده بود در سواحل ژاپن در منطقه اکیناوا (Okinawa) بازیابی شد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: 'حسین دلشب ' روز یکشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: این پرنده در گشت دریایی توسط کارشناسان مرکز تحقیقات مهاجرت پرندگان ژاپن در تاریخ 21 مهرامسال بازیابی و به سازمان محیط زیست گزارش شده است.

وی گفت: ایران یکی از کانون های معروف زیست محیطی برای پرندگان در معرض خطر تهدید به دلیل تنوع جغرافیایی و زیستی و دارای اکولوژیک خاص است که هر ساله پذیرای میلیون ها قطعه پرنده است.

دلشب گفت: هنگامی که جوجه پرندگان مهاجر شروع به راه رفتن کنند کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به حلقه گذاری آنها با هدف تعیین سن پرندگان، مسیر مهاجرت و رفتار شناسی این گونه ها اقدام می کنند.

وی افزود: بر اساس قوانین بین المللی درهر کشوری پرندگان حلقه گذاری شده مشاهده شود، مسوولان محیط زیست آنها موظف هستند که اخبار این پرنده و شماره حلقه آنها را در اختیار کشور مبدا قرار دهند.

دلشب خاطرنشان کرد که علامت گذاری حیات وحش از جمله روشهای جمع آوری اطلاعات بیولوژیک گونه ها است.

وی افزود: دراین روش حلقه های فلزی یا رنگی با اندازه مناسب به پای پرنده نصب می شود که بازیابی (یافتن مجدد) پرنده حلقه گذاری شده، اطلاعات ارزشمندی در باره آن از جمله مسیر و مقصد مهاجرت و سن پرنده در اختیار کارشناسان قرار می دهد.

دلشب گفت: در این ارتباط حلقه گذاری پرندگان آبزی جزایر خلیج فارس از سال 1382 توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست بوشهر، هرمزگان و دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اجرا شده که در طول این سال ها مواردی از بازیابی پرندگان علامت دار از سواحل اقیانوس هند گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه آخرین مورد گزارش مربوط به بازیابی یک قطعه پرستوی دریایی پشت دودی از سواحل ژاپن در منطقه اکیناوا است گفت: اطلاعات ثبت شده از حلقه گذاری این پرنده حاکی از آن است که پرنده یادشده درسن جوجگی در تابستان پارسال توسط کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در جزیره نخیلو ( از جزایر پارک ملی دریایی دیر – نخیلو ) حلقه گذاری شده بود. 

مدیرکل محیط زیست بوشهر خاطرنشان کرد که پرندگان سالانه در فصل های تابستان و پاییز به جزایر و مناطق امن زیست محیطی استان بوشهر مهاجرت می کنند.

وی گفت: در این میان مهاجرت پرستوهای دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، پشت تیره و گونه سفید، سلیم خرچنگ خوار و اگرت های ساحلی در فصل تابستان برای تخم گذاری و جوجه آوری به این استان صورت می گیرد.

دلشب افزود: پرندگان یادشده به طور عمده در جزایر منطقه حفاظت شده مند و پارک ملی دریایی دیر، نخیلو فصل تابستان را سپری می کنند.

وی گفت: مهاجرت پرندگان از شمال غربی هندوستان، آفریقا و سایر مناطق خاورمیانه به جزایر و مناطق امن زیست محیطی این استان انجام می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: کُلُنی های تولید مثل این پرنده دربرخی دیگر از جزایر خلیج فارس نیز جوجه آوری می کنند. 

وی گفت: نکته قابل ملاحظه مسیر هشت هزار کیلومتری مهاجرت این پرنده از جزیره نخیلو به سمت شرق و سواحل اکیناوای ژاپن است که تاکنون در مورد مسیر این گونه، گزارش نشده بود.

بنا به اظهار دلشب اداره کل حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با همکاری سازمان های مردم نهاد ایستگاه پرنده نگری و آموزش اکوتوریسم و طبیعت گردی را برای علاقه مندان به طبیعت در دستورکار قرار داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین