آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، کمبود اعتبار برای اجرای این پروژه ملی باعث شده تا ساخت این پروژه با گذشت حدود پنج سال تنها 30 درصد پیش رفته باشد و با این روند اعتباردهی، به نظر می رسد دست کم باید یک دهه دیگر منتظر اتمام این پروژه حیاتی بوده و نظاره گر مرگ زائران مشهد الرضا (ع) و گردشگران خطه شمالی کشور باشیم.
براساس گفته یک مسوول در استان خراسان شمالی، برای تکمیل این پروژه راهسازی حدود یک هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
افزایش سوانح رانندگی در محور بجنورد - گلستان در سال های اخیر بخصوص در اوج ترافیک نوروزی و تابستانی باعث شده تا این محور پرترافیک استان و کشور 'جاده مرگ' لقب بگیرد.
امروز، چهارشنبه، در این محور سه سانحه مرگبار رانندگی روی داد که در آن بیش از 14 نفر جان خود را از دست داده و بیش از 60 نفر مصدوم شدند که مرگبارترین این حوادث برخورد یک دستگاه کامیون با اتوبوس بود که طبق آخرین گزارش ها جان 12 نفر را گرفت.
رییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی نیز در اعتراض به کندی اجرای این پروژه ملی، از وزارت راه و شهرسازی انتقاد کرد و گفت: براساس مصوبه دور سوم سفر هیات دولت نهم و دهم، زمان اتمام پروژه سال 90 تا 91 تعیین شده بود.
«موسی الرضا ثروتی» به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: این در حالی بود که در شرایط فعلی این پروژه مهم در حوزه راهسازی که با جان مردم سر و کار دارد، صرفا حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی افزود: در سفر سال 91 رهبر معظم انقلاب به استان 700 میلیارد ریال و در بودجه سال جاری هم 500 میلیارد ریال برای اجرای باند دوم محور 145 کیلومتری بجنورد - آزادشهر بودجه منظور شده است.
ثروتی افزود: براساس گزارش اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی تاکنون حدود 10درصد از این اعتبار، یعنی 120 میلیارد ریال، تخصیص یافته است.
وی معتقد است این محور شریانی شمال به شمال شرق کشور، به دلیل حجم بالای ترافیک، در وضعیت کنونی ظرفیت تردد خودروهای عبوری را نداشته و باید با شتاب دادن به اجرای این پروژه، جلو خسارت های ناشی از سوانح رانندگی در این مسیر را گرفت.
رییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی می گوید: در حادثه دلخراش برخورد یک دستگاه کامیون با اتوبوس و نیز دو سانحه واژگونی که منجر به مرگ شماری از هموطنان شد، باید مسوولان مربوط پاسخگو باشند.
دادستان عمومی و انقلاب بجنورد نیز بر این باور است که محور دو خطه بجنورد - آزادشهر به دلیل عرض کم، ظرفیت عبور این حجم زیاد خودروها را نداشته و باید در اجرای طرح چهار خطه کردن این مسیر تسریع شود.
« مسلم محمدیاران » افزود: به دلیل وجود چند گردنه پرخطر در محور بجنورد - آزادشهر محدودیت های سرعتی نیز در این محور اعمال می شود که این خود باعث بالا رفتن خطر احتمالی سوانح رانندگی می شود.
وی کم تعداد بودن توان پرسنلی پلیس راه و عدم نصب تجهیزات حمل و نقل هوشمند به خصوص دوربین های نظارت تصویری را از دیگر علل بالا بودن حجم سوانح رانندگی در این محور دانسته و خواهان تسریع در اجرای طرح چهارخطه شدن این محور شد.
رییس پلیس راه خراسان شمالی گفت: طبق آمار، 60 درصد از سوانح رانندگی محورهای برون شهری این استان در مسیر بجنورد- جنگل گلستان حادث می شود.
سرهنگ «علیرضا حسین زاده» اظهار کرد: ظرفیت این محور دو خطه کشش این حجم از خودروهای عبوری را ندارد و بر همین اساس طرح چهارخطه کردن این مسیر در دستور کار قرار داده شده است.
وی اضافه کرد: برای کاهش سوانح رانندگی در این محور خراسان شمالی باید عملیات چهارخطه کردن این محور که از چند سال قبل در دست اجرا قرار گرفته، با سرعت بیشتری ادامه یابد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: با آغاز پروژه چهار خطه کردن محور بجنورد - جنگل گلستان از چند سال قبل، تاکنون 30 درصد از محور زیر آسفالت قرار گرفته و یا زیرسازی شده است.
«علی اصغر بدیعی مقدم» اظهار کرد: هم اکنون نیز 40 کیلومتر از این محور در دست اجرا است که طبق وعده وزیر راه و شهرسازی این مسافت در سال مالی جاری تکمیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: تکمیل محور چهار خطه بجنورد - آزادشهر به یک هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران، ساخت این پروژه تسریع خواهد شد.
وی افزود: در شرایط کنونی نیز با وجود محدودیت اعتباری، اجرای پروژه به نسبت منابع مالی موجود، با بهره گیری از توان مالی پیمانکاران رشد خوبی داشته و در صورت تامین اعتبار به موقع، این پروژه حداکثر تا یک سال دیگر به اتمام می رسد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: محور بجنورد - آزادشهر از مهمترین محورهای برون شهری و تزانزیتی استان است و نیاز به تسریع در اجرای طرح چهار خطه دارد.
محور بجنورد - آزادشهر در حوزه استحفاظی خراسان شمالی که تا روستای «دشت» در حاشیه جنگل گلستان امتداد دارد، حدود 145 کیلومتر طول دارد که 30 کیلومتر آن چهار خطه شده و زیر بار ترافیکی قرار گرفته است.