آفتابنیوز : 
نيل كرنوهان امروز در لندن با اشاره به نشست فرداي شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت:ما به اين نتيجه رسيدهايم كه به دليل احتمال مخالفت جدي چين و روسيه، بهتر است مساله ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت را در اين مرحله متوقف كنيم زيرا در غير اين صورت ايران برداشت غلطي از نقش ما خواهد كرد.
وي افزود: ما به عنوان يكي از كشورهاي مذاكرهكننده و رئيس اتحاديه اروپا بايد به دلايل مخالفت اين كشورها با اين مساله هر چه كه باشد احترام بگذاريم، زيرا ما هميشه معتقد به حل مساله ايران از طريق ديپلماسي بوده و مايليم ديپلماسي بر اساس حداكثر اجماع و توافق بين المللي صورت گيرد.
كرنوهان گفت:ما در آژانس بينالمللي انرژي هستهاي به دنبال رويارويي و برخورد با ساير اعضا نيستيم و معتقديم هر گونه جبهه گيري در برابر ساير اعضا، كاملا غير عاقلانه خواهد بود و نتيجه عكس خواهد داشت و در نهايت به ايران اجازه خواهد داد تا بتواند ميان جامعه بين الملل تفرقه ايجاد كند و اين به صلاح هيچ كس نيست.
وي گفت: بنابراين انگليس تصميم ندارد فردا در آژانس تلاشي براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت كند ولي با وجود پيشنهاد اخير روسيه به ايران كه ايران رسما آن را رد كرده ولي كماكان در حال بررسي آن است ما سعي مي كنيم از اين به عنوان فرصتي جديد براي برگرداندن ايران به پاي ميز مذاكره استفاده كنيم.
وي گفت:در اين راستا اميداواريم بتوانيم ايران را تشويق به همكاري به آژانس بر سر مسايل مهم باقيمانده كرده و آن را قانع كنيم كه فعاليت خود در نطنز را از سر نگيرند كه در غير اين صورت، با واكنش شديد و جدي همراه خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس گفت:با وجود تمامي اين مسايل ما معتقديم كه هنوز هر چند كم، ولي احتمال آن وجود دارد كه بتوانيم مساله ايران را از طريق ديپلماسي حل كنيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا دولت انگليس تلاش دارد مساله انرژي هستهاي ايران را فقط از طريق ديپلماتيك حل كند و اينكه تا حد امكان از ارجاع ايران به شوراي امنيت جلو گيري كند، به سخنان اخير جك استرا وزير امو خارجه انگليس مبني بر اينكه هيچ كس مايل به ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت نيست ، اشاره كرد و گفت :«ما در صورت عدم همكاري ايران كماكان از ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل حمايت ميكنيم ولي در عين حال خواستار آن هستيم كه اين مساله را از طريق ديپلماتيك حل كنيم.
وي تصريح كرد در حال حاضر ايران با فرصت جديدي روبرو شده است تا بتواند از ارجاع خود به شوراي امنيت سازمان ملل جلوگيري كند كه لازمه آن افزايش همكاري آن با آژانس، ايجاد شفافيت بيشتر در خصوص مسايلي از قبيل موضوع عبدالقدير خان، پدر بمب اتمي پاكستان، ادامه توقف فعاليت نطنز و بررسي جدي پيشنهاد اخير روسيه مي باشد.
منابع رسمي ايران تاكيد كرده اند روسيه تاكنون هيچ طرح رسمي درباره مساله هسته اي به ايران ارائه نكرده است.