کد خبر: ۲۷۴۰۳۲
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۸

در دیدار جنتی با دبیرکل سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی چه گذشت؟

شرایط بین المللی و منطقه‌ای در دنیای امروز به گونه‌ای است که این ضرورت را ایجاد می کند تا کشورهای اسلامی و به طور کل جهان اسلام از نظر رسانه ای با یکدیگر همکاری های بیشتری داشته باشند تا از این طریق بتوانند در برخورد با چالش های پیش روی خود برخورها و تصمیمات مناسبی را اتخاذ کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در دیدار با دبیر کل سازمان همکاری کشورهای اسلامی با تاکید بر این مطلب گفت: امروز جهان اسلام  و منطقه با مشکلات بسیاری از جمله خشونت، افراطی گری و کشتر و کشتار بسیاری از گروهک ها مثل داعش روبروست بنابراین در صدد آمدیم که اجلاس وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی را با شعار همکاری کشورهای اسلامی برای صلح و آرامش در جهان اسلام برگزار کنیم.

به گزارش آفتاب به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی افزود: امیدوارم در این دوره از اجلاس بتوانیم به تصمیمات مشترکی در جهت شعار اجلاس و همکاری های بیشتر میان کشورهای اسلامی برسیم و سازمان کنفرانس اسلامی در جهت اهداف خود قدم های بسیار موثری بردارد.

جنتی افزود: متاسفانه برخی مصوبات اجلاس های گذشته تاکنون عملی نشده است و باید تلاش کنیم با همکاری دبیرخانه سازمان همکاری کشورهای اسلامی این تصمیمات جامه عمل بپوشند.

وزیر فرهنگ بر تحکیم رسانه ای کشورهای اسلامی تاکید کرد و ادامه داد: سه نهاد آیسیسکو، ارسیکا و مجمع الفقه اسلامی زیر نظر سازمان همکاری های اسلامی فعالیت می کنند و درخواست دارم تا با مساعدت های دبیر کل این سازمان مشکلاتی که در حوزه آیسیسکو برای کشور ایران ایجاد شده است بر طرف شود زیرا سازمان های فرهنگی بیشتر باید در همین موضوع فعالیت کنند نه اینکه به سمت مسایل سیاسی روی آورند.

وی گفت: ایران با سازمان آریسکا همکاری های خوبی با هنرمندان دارد و هنرمندان ما در بسیاری از برنامه ها و همایش های فرهنگی و هنری این سازمان شرکت می کنند و امیدوارم بیشتر از بیش در این زمینه همکاری داشته باشیم.

جنتی افزود: مجمع الفقه اسلامی نیز فرصت مناسبی برای طرح نظرات فقهی علمای مذاهب اسلامی برای رسیدن به وحدت در جهان اسلام است و ما انتظار داریم موضوعات فقهی که در این مجمع مطرح می شود؛ به جمهوری اسلامی ایران نیز منتقل شود و ما نیز بتوانیم نظرات فقهی خود را به این مجمع منتقل کنیم.

وی ادامه داد: ضروری است تا در پایگاه اطلاع رسانی سازمان همکاری های اسلامی به معرفی شخصیت های بزرگ اسلامی برجسته و آثار آنها در زمینه های مختلف پرداخته شود زیرا این اقدام نقش موثری در پیشرفت علم، ادب و معارف اسلامی دارد.

در ادامه این نشست دبیر کل سازمان همکاری کشورهای اسلامی با محکوم کردن اقدامات وحشیانه داعش گفت: کشورهای اسلامی باید در تمامی حوزه ها با یکدیگر اتحاد و همکاری داشته باشند.

وی افزود: با برگزاری اجلاس وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی، وحدت اسلامی در جهان اسلامی استحکام می یابد.

وزیر فرهنگ درنشست امضای تفاهم نامه همکاری های فرهنگی با وزیر تاجیکستان تاکید کرد: ضرورت آموزش وحفظ خط و زبان نیاکان در کشور تاجیکستان

ضرورت آموزش وحفظ خط و زبان نیاکان در کشور تاجیکستان

"علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین صبح امروز در نشست امضای تفاهم نامه همکاری­های فرهنگی با کشور تاجیکستان با تاکید بر این مطلب گفت: از دیر زمان بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان علایق عمیقی وجود داشته است و پیوند­های مختلف زبانی، دینی و فرهنگی میان آنها وجود دارد و از ابتدای آغاز استقلال تاجیکستان بین ایران و این کشور قرارداد همکاری­های فرهنگی امضاء شده است.

وی ادامه داد: بر اساس امضای قرارداد همکاری­ میان دو کشور هر 3 سال یکبار برنامه­های مبادلات فرهنگی بین دو کشور نیز امضا می­شود و امروز این قرارداد به مدت سه سال برای سال­های 1394 تا 1397 امضا شد.

وی گفت: از جمله موارد عنوان شده در این قرارداد همکاری در زمینه­های فیلم، نمایشگاه­های فرهنگی، هفته­های فرهنگی، هفته فیلم، مشارکت دو کشور در جشنواره­های ایران و تاجیکستان، همکاری­های علمی، حفظ و مرمت آثار تاریخی و کتاب­های خطی و... است.

جنتی همکاری­ در زمینه­های هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... را از دیگر بخش­های عنوان شده در تفاهم­نامه مبادلات فرهنگی میان ایران و تاجیکستان برشمرد.

وزیر فرهنگ دولت تدبیر و امید با اشاره به غنای زبان فارسی ادامه داد: تبلیغ دین اسلام از سرزمین حجاز و عربستان آغاز شد و در بسیاری از کشورها از جمله لیبی، مصر، سوریه، لبنان، شمال آفریقا، تونس، الجزایر، مغرب و ... گسترش یافت و همزمان با این تبلیغ زبان بسیاری از این کشورها نیز به عربی تغییر یافت ولی با ورود این دین در ایران مردم ما آن را پذیرفتند ولی در حفظ و حراست از زبان خود تلاش کردند.

جنتی با اشاره به رخنه واژه­های غیر فارسی در این زبان افزود: فرهنگستان زبان فارسی در ایران سعی می­کند برای این واژه­ها معادل فارسی جایگزین کند و در مطبوعات نیز تلاش می­شود تا بر درست نویسی زبان فارسی تاکید شود.

وی افزود: مردم کشور ایران به دلیل همزبانی با کشور تاجیکستان از هر نوع همکاری فرهنگی و هنری استقبال می­کنند و با هنرهای این کشور از جمله موسیقی، تئاتر و... این کشور آشنایی دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دانشجویان تاجیکی علاقه مند به خط و زبان فارسی می­توانند با حضور در دانشگاه­های ایران به یادگیری این خط و زبان بپردازند و این اقدام می­تواند یکی از روش­های گسترش همکاری­های فرهنگی و هنری میان دو کشور باشد.

وی با تاکید بر وجود حس برادری و اخوت میان ملت دو کشور، سفر رییس جمهور کشور ایران به تاجیکستان و مذاکرات وی در این کشور را مفید و مثبت ارزیابی کرد و اظهار کرد: این سفر می­تواند نقطه عطفی در گسترش روابط و مناسبات فرهنگی و هنری و تقویت این روابط باشد.

جنتی با اشاره به شورای ارزشیابی هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این شورا آثار هنرمندان کشورمان در حوزه­های مختلف از جمله خوشنویسی، نویسندگی و... بررسی و به آنها درجه هنری در رده­های یک تا سه تعلق می­گیرد که این اقدام در گسترش هنرهای کشور ایران بسیار موثر است.

وی با اشاره به موسیقی برجسته کشور تاجیکستان گفت: دو کشور در زمینه­های موسیقی نیز می­توانند همکاری­های خوبی داشته باشند و اهالی موسیقی کشور تاجیکستان با حضور در جشنواره­های موسیقی ایران می­توانند در معرفی موسیقی خود اقدام کنند.

در ادامه این نشست "آروم بک زاده شادی" وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان گفت: در دانشگاه­های کشور تاجیکستان بخش شرق شناسی وجود دارد و در آن بر خط و زبان نیاکان تاکید زیادی می­شود.

وی افزود: با امضای تفاهم­نامه همکاری­های فرهنگی میان دو کشور ایران و تاجیکستان بر تحکیم مبادلات فرهنگی و گسترش روابط حسنه میان دو کشور افزوده می­شود.

در بخشی از این نشست "حجت­الله ایوبی"  رییس سازمان سینمایی گفت: در کشور تاجیکستان فرهنگ از اولویت­های مسوولان است و کشورهای ایران و تاجیکستان در زمینه های فیلم با یکدیگر همکاری­های زیادی داشته­اند.

وی افزود: ایران در زمینه سینمایی آمادگی هر گونه همکاری دو جانبه با این کشور را دارد تا از این طریق بر گسترش مناسبات و روابط فرهنگی دو کشور افزوده شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین