کد خبر: ۲۷۴۱۸
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۸۴ - ۱۷:۵۰

متن کامل بيانيه اتحاديه اروپا در نشست شورای حکام

آفتاب‌‌نیوز : انگليس در اين بيانيه که احساس می شد برای اتخاذ ژستی عصبی تهيه شده هم راستا با رسانه های آمريکايی مدعی شد سندی را که ايران به تازگی به آژانس داده مويد تلاش برای ساخت سلاح هسته ای است . اين اتهام نيز انقدر ناشيانه بود که رسانه های آمريکايی از ادامه آن خودداری کردند و البرادعی نيز اساس در سخنرانی خود اهميتی به اين موضوع نداد.

اعضای شورای حکام از اين دو اشتباه بزرگ و بی مبنا اظهار تعجب کردند و به طور مثال بلافاصله نماينده آفريقای جنوبی در شورا اين موارد را نفی و اتفاقا همکاری ايران در اين دو زمينه را دليلی مناسب برای حسن نيت ايران دانست. 

متن کامل بيانيه انگليس که به نمايندگی از اتحاديه اروپا در شورای حکام قرائت و منتشر شد به اين شرح است :

جناب رييس ؛

1- بسيار مفتخرم که از طرف اتحاديه و به نمايندگی از کشورهای(بلغارستان ، رومانی، ترکيه، کرواسی، آلبانی، بوسنی هرزگوين ، جمهوريهای سابق يوگسلاوی ، مونته نگرو ، ليختن اشتاين ، نروژ، اعضای نواحی اقتصادی اروپايی و همچنين مولداوی و اوکراين) صحبت می کنم ،

2- اتحاديه اروپا يادداشت دقيقی از محتوای آخرين گزارش مديرکل آژانس در خصوص انجام توافق های پادمانی NPT در ايران به دست آورده است .

3- ما در گذشته از مديرکل و معاونش به خاطر بی طرفی و حرفه ای بودن بازرسی های آنان در مورد چندين نوبت قصور ايران در يک دوره طولانی برای اعلام مواد و فعاليت های هسته ای بر اساس تعهدات پادمانی تمجيد و قدردانی کرديم.

4- گزارش به ما می گويد که از ماه سپتامبر پيشرفت های صورت گرفته برای حل اين مسائل معقول بوده است. ايران تعدادی از اسناد را تحويل داده و اجازه دسترسی به دو تن را برای مصاحبه به آژانس داده و اين ها اميدها را به روشن شدن نهايی پيشنهاد 1987 بيشتر کرده است.

5- دو نکته مهم مربوط به راستی آزمائی

اول: اتحاديه اروپا از اينکه می بيند ايران اسناد مربوط به قالب گيری و غنی سازی فلز اورانيوم و تبديل آنها به اشکال نيم کره ای در اختيار داشته نگران و مضطرب است. چنين فرايندی جز توليد کلاهک های هسته ای برای چيز ديگری کاربرد ندارد. اين مساله نگرانی را بر می انگيزد که ممکن است ايران دست به فعاليت های هسته ای بزند. اين سند جديد که هجده سال پس از دريافت به آژانس داده شده است، مطابق اطلاعات قبلی که به بازرسان ارائه شده بود نيست (!) وهمين مساله سوالات جديدی را بر می انگيزد. اگر مديرکل اولويتی را در رسيدگی به اين مسائل بدهد از وی تشکر خواهيم کرد و از ايران می خواهيم دسترسی به تمام سايت ها و کسانی که بتوانند کمکی رابنمايند فراهم نمايد.

دوم : اتحاديه اروپا پاراگراف سوم گزارش البرادعی را ياد آور می شود که به نقل از ايران می نويسد اجزای سانتريفوژ در اواسط دهه 90 قبل از اين که به ايران بارگيری شود به وسيله شبکه تهيه اين مواد انبار شده ، و هيچ آثاری از مواد هسته ای در اين اجزاء وجود نداشته است ، آيا اين بدين معنی است که محل اين انبار نمی تواند منبعی برای آلودگی پيدا شده در اجزای سانتريفوژ در ايران باشد؟ يا آيا اين بدين معنی نيست که اجزای سانتريفوژ نمی تواند درحين يا قبل از انبار شدنشان آلوده شده باشند . و بنابراين سرانجام يعنی آلودگی بايد در ايران رخ داده باشد؟

6- بازگرديم به مساله تعليق ، اروپا متاسف از اين حقيقت است که ايران هنوز به درخواست شورای حکام برای تعليق تمام فعاليت های غنی سازی در ايران پاسخ نداده است. تبديل اورانيوم در اوايل اوت سه هفته قبل به پايان رسيد اين مساله برای ايران فرصتی را فراهم می آورد تا همانطور که از سوی شورای حکام درخواست شده است يک تعليق پايدار و کامل را در يو سی اف اصفهان ايجاد کند . اتحاديه اروپا اظهار تاسف می کند از اين که ايران از فرصت شروع گفتگوها که شورای حکام نيز درخواست آن را کرده ، استفاده ننموده است. 

در ادامه بيانيه ای که انگليس به نمايندگی از اتحاديه اروپا قرائت کرد آمده است:

7- دراين رابطه به اعضای شورای حکام ياد آوری می کنيم که ايران به طور غافلگيرانه ای با شروع فعاليت در يو سی اف اصفهان از روند گفتگوها کنار رفت. (!) ايران از اين اقدام تنها برای ايجاد يک تاثير در ارجاع زمانبندی و محتويات اين ارتباطات به شورای امنيت استفاده خواهد کرد، البته از طريق اقداماتی که شورای حکام در قطعنامه 24 سپتامبر آن ها را درخواست کرده بود.

8- اتحاديه اروپا با ابراز تاسف می گويد که با گذشت هر هفته از 24 سپتامبر اميد به تفاهم سخت تر می شود. تنها در رابطه با شفافيت است که ايران گام های مثبتی را از 24 سپتامبربرداشته است - گرچه اين گامها همانطور که ديديم تدابير نيمه کاره ای بيش نبوده است- ليکن با گوش کردن دقيق به نظرات بسياری از اعضای شورای حکام، اتحاديه اروپا دليلی را می بيند و فکر می کند که درب های فرصت امروز نبايد بسته شود.

اما اين فرصتها نبايد در هر شرايطی هم وجود داشته باشد ، انتظار ما اين است که ايران با خودداری از هر گونه حرکت يک جانبه اضافی که منجر به بدتر شدن وضعيت و همکاری مجدد در گفتگوها بر اساس اصولی معقول و توام با حسن نيت می شود ، نگرش مسئولانه ای را بپذيرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین