آفتابنیوز : آفتاب: 'محمد میرزایی'روز شنبه؛ افزود: بسیاری از مردم به ویژه جوانان درباره اچ آی وی (ویروس ایدز) اطلاعات کمی داشته و باورهای نادرستی دارند به گونه ای که تنها 16 درصد افراد 15 تا 24 ساله هر سه راه انتقال این بیماری را می دانند لذا به منظور پیشگیری از انتشار بیماری باید سطح اگاهی عمومی افراد در معرض خطر را افزایش داد.
وی با اشاره به راه های انتقال این بیماری گفت: اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و فرآورده های خونی سه راه مهم انتقال بیماری ایدز است.
وی با بیان اینکه تاکنون 658 بیمار مبتلا به ایدز در همدان شناسایی شده است گفت: بیش از 57 درصد از موارد ابتلا در گروه سنی 34-20 سال یعنی جمعیت جوان رخ داده و شایع ترین علت ابتلا به این بیماری نیز استفاده از سرنگ و سوزن مشترک در بین مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی می باشد.
وی افزود: البته بر اساس شواهد اپیدمیولوژیک در کشور موج سوم این بیماری در حال شکل گیری بوده و آن انتقال عفونت از طریق تماس جنسی به جای اعتیاد تزریقی است.
وی همچنین استفاده نکردن از سرنگ و سرسوزن مشترک برای هرنوع تزریق بخصوص در مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی و استفاده از سرنگ یکبار مصرف، پایبندی به اصول اخلاقی خانواده و خویشتن داری در تجرد، استفاده نکردن مشترک از وسایل شخصی مثل تیغ، ناخن گیر، مسواک، خلال دندان، باردار نشدن زنان آلوده به اچ آی وی به منظور پیشگیری از انتقال ویروس به نوزاد از مهمترین راه های پیشگیری از انتقال ایدز است.
میرزایی ادامه داد: اچ آی وی یا همان بیماری ایدز بیشتر از آن که یک بیماری عفونی باشد یک آسیب اجتماعی است که دارای ابعاد اقتصادی و فرهنگی وسیعی است و بدون توجه به تمامی عوامل موثر بر گروه های پرخطر پیشگیری از این بیماری موفق نخواند بود.
میرزایی گفت: برای پیشگیری از این بیماری در حال حاضر واکسنی وجود نداشته و درمان قطعی نیز به دلیل تغییر دایمی آنتی ژن سطحی ویروس و وجود دوران عفونت مخفی امکان پذیر نیست، اگر چه امروزه با دارو های ضد ویروسی می توان طول عمر بیماران را تا حد قابل توجهی افزایش داد.
وی عنوان کرد: همچنین مراقبت، درمان و کنترل این بیماری زمانی امکان پذیر خواهد بود که تمامی بخش های مرتبط جامعه از جمله سازمان های دولتی، بخش های غیردولتی و مردم وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
وی ادامه داد: هم اکنون دو کلینیک مثلثی در شهرستان های همدان و ملایر به منظور ارایه خدمات مورد نیاز بیماران مبتلا به ایدز در استان همدان فعال و آماده ارایه خدمات مورد نیاز به این بیماران است.
به گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: در حال حاضر در همه شهرستان های تابعه استان همدان مراکزی تحت عنوان مرکز یا پایگاه مشاوره بیماری های رفتاری با حضور پزشک و کارشناسان مجرب و آموزش دیده به صورت محرمانه و در نهایت رازداری خدمات آموزشی و مشاوره رایگان را به مراجعین ارایه می کنند و در صورت لزوم در همان مراکز به صورت محرمانه، داوطلبانه و رایگان نمونه از نظر تشخیص اچ ای وی تهیه می شود.
میرزایی افزود: مرکز مشاوره بیماری های رفتاری واقع در ابتدای خیابان تختی به عنوان مرکز رفرانس آماده ارایه خدمات آموزشی، مشاوره ، مراقبت و درمان به متقاضیان می باشد و شهروندان می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن رایگان 09686 و یا 32521411 تماس حاصل کنند.
هشتم تا 14 آذر ماه هفته ملی ایدز نامگذاری شده است.