آفتابنیوز : 
نمايندگی ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی اعلام کرد که اکنون منتظر اعلام آمادگی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس برای آغاز مجدد گفتگوهاست و گرچه هرچند به نظر می رسد محور مذاکرات را پيشنهاد روسيه برای غنی سازی اورانيوم در آن کشور تشکيل دهد، ولی مقامات ايرانی صريحا در مورد امکان پذيرش اين طرح اظهار نظری نکرده اند.
موافقت اتحاديه اروپا با دادن فرصت بيشتر به ايران برای حل اختلاف هسته ای خود با اين اتحاديه از طريق مذاکره باعث شد شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی، ارجاع پرونده اتمی ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد را در دستور کار نشست جاری خود قرار ندهد.
بدين ترتيب، مذاکرات اين نشست در مورد ايران بر پيشنهاد منتسب به روسيه متمرکز شده است که بر اساس آن، ايران می تواند مرحله تبديل سنگ معدن اورانيوم (معروف به کيک زرد) به گاز هگزافلوئوريد اورانيوم را در خاک خود انجام دهد اما مرحله تزريق اين گاز به دستگاههای سانتريفوژ که به غنی شدن اين عنصر راديواکتيو می انجامد در روسيه صورت خواهد گرفت.
هدف از چنين طرحی اين است که ايران نتواند به اورانيوم غنی شده که می تواند در ساخت سلاح هسته ای به کار رود دسترسی مستقيم بيابد.
پيتر جنکينز، نماينده بريتانيا در آژانس بين المللی انرژی اتمی که در نشست شورای حکام به نمايندگی از اتحاديه اروپا سخن می گفت ضمن درخواست از ايران برای از سرگيری مذاکرات با اين اتحاديه و بحث درباره پيشنهاد روسيه به ايران هشدار داد از هرگونه اقدام يکجانبه در جهت افزايش فعاليت های هسته ای خودداری کند.
وی همچنين از کشف اسناد مرتبط با ساخت سلاح اتمی در ايران ابراز نگرانی عميق کرد و در افتتاحيه نشست آژانس تأکيد ورزيد که ايران نبايد از خودداری آژانس از ارجاع پرونده اين کشور به شورای امنيت در شرايط کنونی دچار سوءتفاهم شود و تصور کند که اين "پنجره فرصت" تحت هر شرايطی باز خواهد ماند.
گفته می شود که اسناد مورد اشاره نماينده بريتانيا در آژانس اخيراً به دست بازرسان آژانس در ايران افتاده اما ايران اعلام کرده که اين طرحها را به صورت ناخواسته از طريق شبکه قاچاق مواد و فناوری اتمی که تحت نظر عبدالقديرخان، فيزيکدان مطرود پاکستانی فعاليت می کند دريافت کرده است.
رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی تصريح کرد که بازرسان آژانس در بازرسی از تأسيسات هسته ای ايران تخلفی مشاهده نکرده اند
شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی در نشست پيشين خود در ماه سپتامبر سال جاری قطعنامه ای با اکثريت آرا به تصويب رساند و ايران را نسبت به پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای اتمی متخلف شناخت.
اين قطعنامه همچنين ايران را ملزم کرد که فعاليت تأسيسات فراوری اورانيوم در اصفهان را که مراحل تبديل سنگ معدن اورانيوم به گاز هگزافلوئوريد اورانيوم در آن صورت می گيرد متوقف کند.
اما با اينکه ايران اين قطعنامه را رد کرده و حاضر به اجرای آن نشده، شورای حکام فعلاً از اينکه اين کشور را به عنوان متخلف به شورای امنيت سازمان ملل معرفی کند منصرف شده است.
در نشست جاری شورای حکام، محمد برادعی رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی گزارشی از تازه ترين يافته های بازرسان آژانس در مورد فعاليت هسته ای ايران داد که در آن از تلاش برای تشخيص ماهيت و دامنه اين فعاليت سخن گفته شده و اقدام ايران در ارائه برخی مدارک به بازرسان و اجازه مصاحبه آنان با اشخاص مرتبط با برنامه هسته ای خود و همچنين بازديد از تأسيسات هسته ای اش مورد قدردانی قرارگرفته است.
آقای برادعی در عين حال از ايران خواست تا بدون تأخير به پرسشهای باقيمانده آژانس در مورد برنامه غنی سازی اورانيوم پاسخ دهد و اطلاعات شفافتری از فعاليت اتمی خود در اختيار آژانس بگذارد.
وی تصريح کرد که بازرسان آژانس در بازرسی از تأسيسات هسته ای ايران و نظارت بر فعاليت تأسيسات اصفهان تخلفی مشاهده نکرده اند و ابراز اميدواری کرد که تلاش همه جانبه برای ازسرگيری مذاکرات هسته ای ايران و اروپا ادامه يابد و در نتيجه اين مذاکرات، هم رفع نگرانی بين المللی در مورد اهداف هسته ای ايران و هم تحقق خواست ايران برای برخورداری از فناوری صلح آميز هسته ای مورد توجه قرار گيرد.