کد خبر: ۲۷۵۲۳۷
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶

توضیحاتی درباره دلایل افزایش بودجه نهاد ریاست‌جمهوری

تعداد نیروی انسانی نهاد ریاست جمهوری در دولت‌ قبل از 1627 نفر به 3 هزار و 923 نفر افزایش پیدا کرده بود. هم اکنون هم که تعدیل نیروی انسانی صورت پذیرفته، تعداد کارکنان نهاد به 3 هزار و 173 نفر رسیده است. برای پرداخت بخشی از حقوق این پرسنل، در گذشته از روش‌های غیرشفاف و بعضا غیرقانونی استفاده می‌شد که در لایحه بودجه سال 1394 تلاش شد ضمن شفاف‌سازی، از ردیف‌های قانونی استفاده گردد. به همین منظور، 450 میلیارد ریال پادار شده است تا پرداخت‌ها به صورت قانونی انجام شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس اقتصادی: در پی انتشار مطلبی در سایت تابناک با عنوان «نهاد ریاست‌جمهوری بودجه خود را برای هزینه در انتخابات بالا برد»، روابط‌عمومی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری به بیان توضیحاتی درباره دلایل افزایش بودجه نهاد ریاست‌جمهور پرداخته و تاکید کرده است که «برخی از تعهدات دولت قبل بالغ بر یکصد میلیارد تومان که بخشی از آن منجر به صدور رای دادگاه و محکومیت پرداخت از سوی نهاد ریاست‌جمهوری شده است» یکی از دلایل این افزایش بودجه بوده است.

به گزارش آفتاب، توضیحات معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه آمده است:

افزایش بودجه نهاد ریاست جمهوری ناشی از سه عامل است:

- برخی از تعهدات دولت قبل بالغ بر یکصد میلیارد تومان که بخشی از آن منجر به صدور رای دادگاه و محکومیت پرداخت از سوی نهاد ریاست جمهوری شده است.

- قانونمند‌نمودن پرداخت حقوق برخی حقوق کارکنان نهاد: تعداد نیروی انسانی نهاد ریاست جمهوری در دولت قبل از 1627 نفر به 3923 نفر افزایش پیدا کرده بود. هم‌اکنون هم که تعدیل نیروی انسانی صورت پذیرفته تعداد کارکنان نهاد به 3173 نفر رسیده است.

برای پرداخت بخشی از حقوق این پرسنل در گذشته از روش‌های غیرشفاف و بعضا غیرقانونی استفاده می‌شد که در لایحه بودجه سال 1394 تلاش شد ضمن شفاف‌سازی، از ردیف‌های قانونی استفاده کرده به همین منظور 450 میلیارد ریال پادار شده است تا پرداخت‌ها به صورت قانونی انجام شود.

_ براساس جدول شماره هفت لایحه بودجه سال 1394، تعداد 22 ردیف مستقل ذیل نهاد ریاست جمهوری بودجه خود را دریافت می‌کنند که از جمله فرهنگ‌ستان‌های علوم، زبان، علوم پزشکی، مناطق آزاد تجاری، صنعتی قشم و... لذا در هرگونه مقایسه بین اعتبارات دستگاه‌های اجرایی، باید صرفا اعتبارات خود دستگاه‌ها را با هم مقایسه نمود نه اعتبارات دستگاه‌های ذیل آن را . به علاوه هرگونه مقایسه باید بین اعتبارات همسان و همگون صورت گیرد. این در حالی است که در مقایسه انجام شده به نادرست از مقایسه جمع کل اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و اختصاصی سال 1394 با اعتبارات صرفا هزینه‌ای سال 1393 مقایسه شده است که اساسا از بنیان این مقایسه غلط و نادرست است.

آنچه که به‌طور شفاف در متن جدول شماره هفت ماده واحده و جداول کلان منابع و مصارف لایحه بودجه سال 1394 برآورده شده است گویای این واقعیت است که اعتبار هزینه‌ای ردیف 101000ردیف بودجه هزینه‌ای نهاد ریاست جمهوری در سال 1393 معادل 550 میلیارد ریال است که در سال 94 به 660 میلیارد ریال افزایش یافته است، یعنی حدود 20 درصد افزایش دارد نه 82 درصد.

2_ در ارتباط با کاهش اعتبارات پژوهشی، نکات زیر به اطلاع می‌رسد:

_ اعتبارات هزینه‌ای فصل توسعه علوم و فناوری در لایحه بودجه سال 1394 نسبت به سال 1393 بیش از 41 درصد افزایش یافت و سهم آن از 1.6 درصد در کل اعتبارات ملی استانی به دو درصد افزایش یافت. از طرف دیگر اعتبارات برنامه پژوهش‌های کاربردی نیز حدود 12 درصد افزایش یافت. همچنین اعتبارات پژوهشی شرکت‌های دولتی نیز حدود هشت درصد افزایش یافت.

3_ در خصوص ادعای کاهش یارانه نقدی نان و یارانه انرژی باید گفت که هیچ‌کدام از موارد ادعا شده کاهش پیدا نکرده، بلکه محل تامین آن تغییر یافته است. پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها، جمعا نیازمند 42000 میلیارد تومان منابع می‌باشد که در بند «ب» تبصره 21 لایحه بودجه سال 1394 منظور شده است. بنابراین فقط محل تامین آن از بودجه عمومی به منابع بند «ب» تبصره 21 تغییر یافته است.

4_ چنانچه در سال جاری به رغم این‌که رشد اعتبارات هزینه‌ای حدود 11 درصد بوده است، ولی دولت سعی کرد اعتبارات آموزش و پرورش را بالغ بر 20 درصد رشد دهد. همچنین در حوزه علم و فناوری ضمن توجه به همه زمینه‌ها، اعتبارات تامین سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی را بالغ بر 60 درصد رشد داده است. در زمینه‌هایی مانند امور اشتغال نیز 1000 میلیارد تومان برای اشتغال جوانان اختصاص یافته است و برای تامین مسکن زوج‌های جوان و زنان سرپرست خانوار نیز اعتبار مورد نیاز برای این اقلام و نیز اصلاح و بازسازی بافت‌های فرسوده در حد 1300 میلیارد تومان پادار گردید. برای فصل فرهنگ و هنر نیز در لایحه بودجه سال 1394، اعتبارات عمرانی 43.3 درصد رشد داده شد و اعتبارات هزینه‌ای مورد نیاز نیز پادار شده است. چنانچه در همین شرایط سخت، اعتبار مورد نیاز پرداخت بدهی دولت به صندوق اعتباری نویسندگان و هنرمندان نیز پادار شده است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین