کد خبر: ۲۷۶۰۹۶
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷

مصرف بی‌رویه انرژی در تهران باعث 99 درصد آلودگی هوا می‌شود

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران 99 درصد از آلودگی هوای تهران را به دلیل مصرف بی‌رویه انرژی از سوی شهروندان دانست و گفت: ما وضعیت سوخت را بهبود بخشیدیم؛ اما خودروهای فرسوده در شهر و وجود واحدهای صنعتی در تهران، همچنان باعث آلودگی پایتخت می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی محمد شاعری در مراسم شب‌گردی درخصوص شرایط اقلیمی کشور بیان کرد: ایران کشوری با مساحت 164 میلیون هکتار است که نزدیک به 90 میلیون هتکار مراتع، 14 میلیون هکتار جنگل و 32 میلیون هکتار منابع بیابانی است، به طور کلی 80 درصد از مساحت کشور شامل مناطق بیابانی می‌شود.

وی ادامه داد: کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد و متوسط میزان بارندگی در آن یک سوم متوسط بارندگی جهانی است. در این شرایط کل کشور تحت تاثیر بیابان‌زایی قرار دارد. بنابراین از لحاظ محیط زیستی شرایط شکننده و بسیار حساسی داریم.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مشکلات محیط زیستی در کشور ناشی از توسعه نامتوازن است، افزود: دوره خشکسالی در کشور ما همواره 7 سال بوده است. این در حالی است که در حال حاضر ما در سیزدهمین سال پیاپی خشکسالی به سر می‌بریم و همچنان میزان بارندگی در کل کشور 10 درصد کاهش داشته و از 350 میلیمتر به 250 میلیمتر تنزل پیدا کرده است. همچنین اکثر کلانشهرهای ما با مساله آلودگی هوا دسته و پنجه نرم می‌کنند که این می‌تواند به دلیل تخریب زیستگاه‌ها و تنوع زیستی باشد.

شاعری درباره وضعیت محیط زیست تهران اظهار کرد: شهر تهران با مساحت 700 کیلومتر مربع و آب و هوای سرد و نیمه خشک، تحت تاثیر گازهای گلخانه‌ای، افزایش درجه حرارت و کاهش میزان بارندگی را تجربه می‌کند.

وی افزود: بنابر آخرین آمار موجود در حال حاضر 35 درصد از صنایع در تهران مستقر هستند و چند میلیون خودرو نیز در این شهر تردد می‌کند. سکونت 14 درصد از جمعیت کشور در تهران و اطراف تهران و مصرف 20 درصد از انرژی کل کشور توسط شهروندان تهرانی موضوع آلودگی هوا را در این شهر تشدید کرده است.

حمایت مردم و رسانه‌ها از مشکلات محیط زیستی پایتخت بکاهیم

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران جلب حمایت مردم و رسانه‌ها را یکی از راه‌های حل مشکلات زیست محیطی تهران دانست و افزود: ستاد محیط زیست و توسعه پایدار وظیفه سیاستگذاری، هماهنگی و انسجام‌بخشیدن به فعالیت‌های سطح شهر تهران را برعهده دارد. ما تلاش می‌کنیم تا با حمایت مردم و رسانه‌ها از مشکلات محیط زیستی پایتخت بکاهیم و در همین راستا نیز نقشه راه محیط زیست را تعیین کرده و به مناطق 22 گانه ابلاغ کردیم و مناطق نیز بر این اساس برنامه‌های مدیریت شهری را نظارت می‌کنند تا از خسارت احتمالی در محیط زیست کاسته شود.

شاعری با بیان اینکه امسال در تهران 71 روز آلودگی هوا داشتیم، گفت: سال گذشته تا این تاریخ تهران شاهد 99 روز آلودگی هوا بوده است.

وی همچنین به موضوع توزیع بنزین یورو4 در تهران اشاره کرد و ادامه داد: از زمان تاسیس پالایشگاه در ایران تا سال 91 بنزین توزیعی از استاندارد یورو 2 برخوردار بود و در اوایل سال 92 و پس از چهار سال تلاش و صرف 14 میلیارد دلار برای تاسیس پالایشگاه‌های شاه‌زند اراک و شهید تندگویان تهران، بنزین استاندارد یورو4 در اختیار شهروندان تهران قرار گرفت.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه تمام توان ما این بود که سهم 80 درصدی سوخت از آلودگی هوای تهران را حذف کنیم، گفت: در حال حاضر 100 هزار خودروی فرسوده در تهران در حال تردد هستند که تنها یک سال از عمر شماره‌گذاری خودروهای دارای استاندارد یورو4 می‌گذرد. البته مصرف بالای انرژی در شهر و حضور 45 واحد صنعتی در اطراف تهران را نباید برای آلودگی شهر نادیده بگیریم.

شاعری 99 درصد از آلودگی هوای تهران را به مصرف بی‌رویه انرژی نسبت داد و گفت: ما وضعیت سوخت را ارتقاء دادیم، اما صنعت فرسوده، تهران را فرا گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه الگوی استاندارد مردم در تهران مبتنی بر شرایط اقلیمی نیست، اظهار کرد: تحت این شرایط وجود 5 سد در تهران کفاف تامین آب شهروندان را نمی‌دهد.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه در بحث ساختمان سازی دریافت پایان کار منوط به رعایت مقررات ملی ساختمان است، گفت: سازندگان موظف هستند تا بخش‌های مربوط به عایق‌بندی و مدیریت مصرف انرژی را اعمال کنند.

به گفته شاعری در بخش حمل و نقل نیز برنامه حمل و نقل پاک و برقی را آغاز کردیم و امسال دو خط اتوبوس برقی و هزار موتورسیکلت هیبریدی را وارد تهران کرده‌ایم. علاوه بر بحث‌های مربوط به عمران در تلاش هستیم تا با طر‌ح‌های عمرانی با کمترین اثرات زیست‌محیطی به مراحل بهره‌برداری برسیم.

22 بهمن‌ماه نخستین نیروگاه زباله‌سوز در کشور افتتاح می‌شود

وی افزود: در حوزه پسماند نیز تا 22 بهمن‌ماه نخستین نیروگاه زباله‌سوز در کشور افتتاح می‌شود و مابقی کارخانه‌های زباله‌سوز نیز طبق برنامه‌ریزی‌های موجود تا پایان برنامه دوم و پنج ساله به پایان می‌رسد.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به موضوع معاینه فنی خودروها به عنوان موضوع مورد مناقشه شهرداری تهران و سایر ارگان‌ها گفت: ما معتقدیم معاینه فنی خودروها باید سالانه باشد، اما طبق مصوبه مجلس، خودروهای نو تا پنج سال از معاینه فنی معافند. البته ما با رایزنی‌هایی که با مجلس داشتیم، به دنبال این هستیم تا خودروهای نو نیز تا سه سال پس از تولید وارد روند معاینه فنی شوند و پس از آن نیز هر دو سال یک بار مورد معاینه فنی قرار بگیرند.

شاعری درخصوص ریزگردهای تهران و آلودگی هوای تهران تا منشاء گرد و غبار بیان کرد: ما حدود 8 هزار هکتار بیابان در تهران داریم که عامل اصلی انتشار ریزگردهای تهران محسوب می‌شوند و برخلاف تصور برخی ریزگردهای تهران منشاء خارجی ندارند و از بیابان‌های اطراف تهران وارد شهر می‌شوند.

تعداد پارک‌های انرژی تا پایان سال به 12 پارک می‌رسد

وی از افتتاح 7 پارک انرژی در تهران تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تنها در منطقه 22 شهرداری تهران دو پارک انرژی راه‌اندازی می‌شود و به این ترتیب تعداد پارک‌های انرژی تا پایان سال به 12 پارک می‌رسد.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درخصوص سلامت آب تهران اظهار کرد: مرجع اعلام آلودگی آب تهران وزارت بهداشت است ما نیز مبتنی بر اعلام وزارت بهداشت، می‌گوییم آب تهران سالم است البته امیدواریم با افزایش بارندگی و کاهش استفاده از سفره‌های زیرزمینی میزان آلودگی آب نیز به حداقل برسد.

به گزارش ایسنا، شاعری در ادامه این مراسم با حضور در حاشیه دریاچه چیتگر درخصوص این دریاچه اظهار کرد: دریاچه چیتگر در پیشانی غربی پایتخت نقش اکولوژیکی مهمی را برای شهر ایفا می‌کند و تمام ریزگردها و ذرات معلقی که از این کوریدور عبور می‌کنند، امکان نشست و رسوب آب آنها را در تالاب شهری فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: اثر دیگری که این پهنه آبی دارد، تعدیل درجه حرارت و افزایش رطوبت نسبی است.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران دریاچه چیتگر را مصداقی از اکوتوریسم شهری عنوان کرد و گفت: این پهنه علاوه بر اینکه مطلوبیت خاص در اقلیم این منطقه ایجاد کرده است، موجب شده تا کارکردهای اکولوژیکی و زیست‌محیطی منطقه بی‌نظیر باشد.

شاعری ادامه داد: دریاچه چیتگر سالی یک بار از طریق رودخانه کن آبگیری می‌شود. همچنین تا پایان سال نیز تصفیه‌خانه‌ای با ظرفیت 400 لیتر در این منطقه احداث خواهد شد تا سوءتفاهم‌های موجود در رابطه با بو و سایر مسائل حاشیه‌ای مربوط به دریاچه نیز برطرف شود.

رییس محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درخصوص پایش دریاچه بیان کرد: این کار به صورت دوره‌ای و منظم توسط دانشگاه شهیدبهشتی در کلیه شاخص‌های فیزیکی، شیمیایی و فیزیکی شیمیایی انجام می‌شود و براساس نظارت‌های ستاد محیط زیست تمامی شاخص‌ها در حد استاندارد هستند و برخلاف تصور برخی، این مشکل زیست‌محیطی در رابطه با مردم ساکن اطراف دریاچه به وجود نیامده است.

وی در رابطه با پایش آنزیم دریاچه چیتگر تصریح کرد: ما به صورت لحظه‌ای لایه‌بندی‌ها را مورد پایش قرار می‌دهیم. همچنین وضعیت اکسیژن محلول در آب را بررسی می‌کنیم و تاکنون نیز همه شاخص‌ها در حد استاندارد بوده است.

شاعری در پایان از انعقاد قرارداد با سازمان شیلات خبر داد و گفت: براساس این قرارداد، سازمان شیلات موظف است تا موضوع تکثیر و شرایط زیست موجودات آبزی در این مکان را مورد پایش قرار دهد. البته در حال حاضر نیز دریاچه تحت کنترل است و سه تا پنج سال طول می‌کشد تا در این منطقه اکوسیستم طبیعی شکل بگیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین