آفتابنیوز : آفتاب: مسئول شکنجههای مخوف سازمان سیا زنی ۴۹ ساله است که نامش فاش نشده است. همکارانش او را فردی باهوش توصیف میکنند که از ارتکاب اشتباه نمیهراسد و اطلاعاتش درباره القاعده بیشتر از هر کارمند دیگر سازمان سیا است.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، یک مامور اطلاعاتی سابق سازمان سیا درباره زنی که مسئول برنامههای شکنجههای مخوف در این سازمان شناخته شده، میگوید: «در اصل او باید در دادگاه محاکمه و مجازات میشد و به خاطر اعمالی که مرتکب شده به زندان میافتاد.»
سازمان سیا نام این زن را فاش نمیکند و فقط گفته میشود که وی ۴۹ سال دارد و از اشتباهی که احتمال دارد مرتکب شود نیز هراسی ندارد. اشتباه بزرگ او پیش از واقعه تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود. وی با شکنجه از اعضای القاعده اعترافات دروغین گرفت اما به رغم آن در سازمان سیا رشد کرد.
اکنون او به عنوان مسئول مخوفترین شکنجههای سازمان سیا شناخته میشود و درباره فعالیتهایش در گزارش تحقیق کمیتهی اطلاعاتی سنا پیرامون استفاده از شکنجه در سازمان سیا توضیح داده میشود.
جزئیات فعالیت این کارمند ارشد سازمان سیا و "نقش برجستهاش" پیشتر در گزارش ماتئو کول (Matthew Cole) گزارشگر شبکه تلویزیونی"ان. بی. سی." افشا شده بود. به گفته این گزارشگر او همان فردی است که مانع انتقال اطلاعات مربوط به حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در نیویورک به پلیس فدرال آمریکا "اف بی آی" شده است.
این مامور اطلاعاتی در سال ۲۰۰۰ میلادی یعنی یک سال قبل از حملات ۱۱ سپتامبر از سفر تروریستها به آمریکا مطلع بوده اما این اطلاعات را انتقال نداده و برای خود محفوط نگهداشته است. در حالیکه همین اطلاعات میتوانست جان هزاران انسان را از مرگ نجات دهد. اما او به خاطر این سهلانگاری نه تنها محاکمه و مجازات نشد، بلکه تا معاونت اداری آن بخش از سازمان سیا که مسئولیت شکار بن لادن و مبارزه علیه شبهنظامیان در سطح دنیا را برعهده داشت، ارتقاء پیدا کرد.
وی چندین بار خالد شیخ محمد، مغز متفکر و برنامه ریز حملات ۱۱ سپتامبر را در زندان مخفی سازمان سیا در لهستان ملاقات کرد. در این زندان شکنجههای مخوفی اعمال میشد. در سال ۲۰۰۴ او برای کسب مشروعیت قانونی شکنجههای سازمان سیا اعلام کرد که اطلاعات گرفته شده از خالد شیخ محمد سبب نجات جان صدها و حتی هزاران نفر از مرگ شده است.
خالد المصری یک شهروند آلمانی لبنانی تبارهم جزو قربانیان این زن شکنجهگر سازمان سیا بود. المصری در سال ۲۰۰۳ در مرز مقدونیه بازداشت و به افغانستان برده شد و ماهها مورد آزار و شکنجه قرار گرفت. در آنزمان با وجود اینکه سازمان سیا اطلاع پیدا کرد که المصری به خاطر شباهت نامش به اشتباه ربوده شده و عضو سازمان القاعده نیست وی را از زندان آزاد نکرد و این شهروند آلمان به مدت ۵ ماه زندانی بود.
مهمترین پرسش این است که به رغم اشتباهاتی که این فرد در سازمان سیا مرتکب شده، او چگونه توانسته است در سازمان ارتقا شغلی پیدا کند؟
جان ماگوئ (John Maguire) کارمند سابق سازمان سیا در توصیف همکارش به شبکه "ان. بی. سی." گفته است وی آدمی بسیار باهوش است و از هر کس دیگری در سازمان سیا درباره القاعده بیشتر اطلاعات جمعآوری کرده و از ارتکاب اشتباه نیز نمیهراسد.