کد خبر: ۲۷۹۷۴۸
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴

پرسش‌های بی‌پاسخ درباره حملات پاریس

نیروی پلیس و دستگاه‌های اطلاعاتی فرانسه در روزها و هفته‌های آینده، جزئیات حمله‌های تروریستی پاریس را به دقت بررسی خواهند کرد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش بی بی سی، فقط با نگاه دقیق به همه جزئیات ممکن است بفهمند که آیا سرنخی از تمایلات افراطی و اهداف جنایت‌کارانه این آدم‌کشان بوده که متوجه‌اش نشدند یا نه.
 
آن‌چه در پی می‌آید برخی از پرسش‌هایی است که باید در این مسیر پاسخ داده شود.
 
چرا پلیس و دستگاه‌های اطلاعاتی نتوانستند آدم‌کش‌ها را ردگیری کنند؟ در حالی‌که دو نفرشان را می‌شناختند. دو نفری که احتمالا با افراط‌گرایان در بریتانیا و یمن هم ارتباط داشتند.
 
گزارش شده که پلیس شش ماه پیش تصمیم می‌گیرد دیگر ردیابی‌شان نکند. چرا چنین تصمیمی گرفته شده؟
 
آیا ممکن است سرنخ‌هایی مهم در جریان مبادله اطلاعات بین مقام‌های مسئول فرانسوی و دیگر سازمان‌های بین‌المللی از دست رفته باشد؟
 
حمله‌ها واقعا چقدر سازمان‌یافته بوده؟ سطح هماهنگی و برنامه‌ریزی دقیقا چقدر بوده؟ آیا حمله تروریستی "خانگی" بوده با الهام و آموزش از خارج کشور؟ یا این‌که در شبکه‌ای گسترده‌تر طرح‌ریزی شده و کلید خورده بوده؟
 
ادعای خود حمله‌کننده‌ها را هم باید با تردید نگاه کرد، دست‌کم تا زمانی‌که جزئیات بیشتر از طرح‌ریزی حمله‌ها و آموزش و سفرهای هر یک از حمله‌کننده‌ها روشن شود.
 
آدم‌کش‌ها اسلحه‌شان را از کجا آورده بودند؟ چطور توانسته بودند مهمات‌شان را بدون این‌که کسی مشکوک شود انبار کنند؟ آیا ممکن است کس یا کسان دیگری بوده‌اند که کمک کرده‌اند و همچنان آزادند؟ این‌طور که پیداست خرید و حمل اسلحه از چشم پلیس دور مانده است.
 
نقش حيات بومدین چه بوده؟ وزیر خارجه ترکیه گفته بیوه آن جهادی که فروشگاه را اشغال کرده بود روز دوم ژانویه به ترکیه پرواز کرده بوده، یعنی چندین روز پیش از کشتار شارلی ابدو. او حالا ظاهرا حالا در سوریه است.
 
حقیقت این است که فعلا چیز زیادی از نقش او نمی‌دانیم، اما برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که در برنامه‌ریزی حمله‌ها کمک کرده بوده.
 
در روزهای گذشته تصویرهایی درآمده که ظاهرا او را در حال آموزش‌های تروریستی نشان می‌دهد.
 
پرسش اساسی دیگر این‌ است که چرا این همه مسلمانان فرانسوی پشت میله‌های زندان‌اند؟
 
البته آمار دقیقی در این باره وجود ندارد، چون ظاهرا نظارت رسمی بر ارقام و اعداد وجود ندارد. اما بنا به برخی گزارش‌ها، حدود ۷۰ درصد زندانی‌های فرانسه مسلمان‌اند.
 
کسی نیست که نداند زندان‌های فرانسه خود از منابع اصلی افراطی‌کردن افرادند. آیا مقام‌های مسئول برای مقابله با این ماجرا کاری کرده‌اند؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین