کد خبر: ۲۷۹۸۵۰
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳

چرا حسین انتظامی معاون مطبوعاتی شد؟

حسین انتظامی در واگذاری مسئولیت‌های غیرحاکمیتی دولت به نمایندگان صنوف رسانه‌ها تاکید کرد و انتخاب خود را در سمت معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای همین سیاست رسانه‌ای دولت برشمرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دکتر حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد‌، یکی از شعارها و برنامه‌های دولت روحانی را توجه به رسانه‌ها دانست و افزود: معمولا از این شعارها بسیار اعلام می‌شود، ولی مهم این است که در عمل کدام دولت به این اتفاق تن بدهد.

او با تاکید بر گسترش آزادی‌های مطبوعات در چارچوب قانون خاطرنشان کرد: دولت باید کمک کند که آزادی‌ها در چارچوب قانون مطبوعات به رسمیت شناخته شود‌؛ این آزادی نه تنها باید به رسمیت شناخته شود، که باید از آن استقبال شود.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در عین حال خاطرنشان کرد: یکی از تعریف‌های آزادی مسولانه این است که آزادی تا موقعی محترم شمرده شود که مغایر با منافع ملی و جمعی نباشد. در رسانه‌های مطرح دنیا هم وقتی می‌گویند آزادی وجود دارد‌، در عین حال این آزادی در استانداردهای مشخص و در چارچوب قوانین‌شان است. اگر شما به رسانه‌های مطرح دنیا نگاه کنید، می‌بینید که برای خودشان اصولی دارند که به آن پایبند هستند و این اصول فهرست شده است.

انتظامی در ادامه به برخی از اصول رسانه‌های دنیا اشاره کرد و گفت: در راستای این اصول برای مثال دریافت هدیه از سوی خبرنگاران اگر بیشتر از یک مبلغ معینی باشد مغیر با استقلال حرفه‌ای است. یا برای مثال اگر حوزه خبری از خبرنگاران دعوت کند و بگوید ما پول هتل و سفر شما را می‌دهیم، چنین رسانه‌هایی رد می‌کنند چرا که معتقدند با این کار نگاهشان عوض می‌شود.

او در ادامه به اهمیت بخث رعایت حقوق کودکان در رسانه‌ها اشاره کرد و یادآور شد که در رسانه‌های دنیا اگر عکسی از کودکی منتشر می‌شود، حتما باید از خانواده او اجازه بگیرند. یا اینکه نشان دادن کودکی که آرایش کرده است مغایر با اصول حرفه‌ای‌ رسانه است.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد که در شبکه جام‌جم حاضر شده بود‌، در ادامه صحبت‌هایش به چارچوب‌های رسانه‌های دنیا در حوزه پرداختن به حوادث و بلایای طبیعی اشاره کرد و گفت: در این راستا اگر پرداختن به اخبار و حوادث و بلایای طبیعی از حدی بیشتر باشد، حتما سانسور خبری می‌شود تا در جامعه التهاب ایجاد نشود. حتی از نمایش صحنه‌های فجیع که مغایر با بهداشت روانی جامعه است جلوگیری می‌کنند. کسب اخبار از طریق روش‌های غیر حرفه‌ای از دیگر چارچوب‌هایی است که در رسانه‌های دنیا رعایت می‌شود و مغایر با اصول آنها خواهد بود.

در این راستا یکی از نشریات زرد به رغم اینکه 150 سال قدمت داشت‌، به دلیل کسب اخبار از طریق روش‌های غیرحرفه‌ای مجبور به تعطیلی شد. این میثاق‌ها در رسانه‌های دنیا جدی گرفته می‌شود و ما هم باید آنها را جدی بگیریم.

انتظامی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی فکر می‌کنند اگر رسانه‌ها به چارچوب‌های منافع ملی توجه کنند، کار ناپسندی است؛ در حالیکه در رسانه‌های دنیا این امر جدی گرفته می‌شود.

او در ادامه به نقش رسانه‌ها در جنگ آمریکا و عراق اشاره کرد و یادآور شد: در این جنگ به خبرنگاران آمریکایی اعلام شد که تمامی خبرها باید از چارچوب‌های پنتاگون منتشر شوند. این امر برای آنها پذیرفته شده است، چرا که می‌دانند در زمان جنگ منافع ملی را پنتاگون تشخیص می‌دهد. حتی به خاطر دارند خبرنگاری از یکی از شبکه‌های آمریکایی قبل از سقوط صدام برنامه‌ زنده‌ای پخش کرد که در آن گفت آنقدر هم که ما فکر می‌کنیم ارتش صدام آسیب‌پذیر نیست. اعلام این خبر از سوی این خبرنگار در انتها به اخراجش از شبکه آمریکایی منجر شد و او در برنامه بعدی مجبور به عذرخواهی شد.

انتظامی یادآور شد که در قانون مطبوعات ما هم در ماده 6 طی 12 بند رعایت چارچوب‌های منافع ملی لحاظ شده است.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به این پرسش که استقبال از بیستمین نمایشگاه مطبوعات چگونه بوده است، گفت: از آنجا که رسانه‌ها خودشان با افکار عمومی مرتب در ارتباط هستند‌، چندان هم به نمایشگاه نیاز ندارند‌. شاید همین رویه باعث شده که دوستان مطبوعاتی ما چندان هم موافق با برگزاری نمایشگاه نیستند.

وی در ادامه به اتفاقات مثبتی که در خلال برگزاری نمایشگاه مطبوعات امسال رخ داد‌، اشاره کرد و گفت: یکی از این اتفاق‌های مثبت این بود که فاز اول برگزاری نمایشگاه توسط صنوف امسال کلید خورد. شعار دولت این است که باید به نفع صنوف کنار کشید و مهم این است که چه کسی به این شعارها عمل کند، چرا که این شعارها را همه می‌دهند. وقتی می‌گوییم کار را باید به مردم واگذار کنیم، باید بدانیم که نماینده مردم صنوف هستند. صنوف هستند که پیشنهاد می‌دهند و به اجرا کمک می‌کنند و در نهایت تولید کارآمدی می‌شود.

انتظامی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که فکر می‌کنید دلیل انتخاب من به عنوان معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه بود؟ او در پاسخ به پرسش بالا توضیح داد: من شش دوره متوالی نماینده مطبوعاتی‌ها در هیات نظارت بر مطبوعات بودم و دولت هم معتقد است نماینده خود مطبوعاتی‌ها را باید بر سر کار بگذارد.

انتظامی در عین حال توضیح داد: البته منظور ما از واگذاری به هیچ وجه واگذاری وظایف حاکمیتی نیست، ولی در حوزه نمایشگاه می‌توان این مسئولیت‌ها را به صنوف واگذار کرد و در این راستا در نمایشگاه امسال برنامه‌ریزی‌ها به شورای هماهنگی تشکل‌های مطبوعات واگذار شد که البته اتفاقات خوبی هم افتاد. امیدواریم در نمایشگاه بعدی جاها عوض شود و ما دیگر مجری نباشیم. تحقق این امر به بلوغ فکری کمک می‌کند.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به شعار «آزادی مسوولانه» در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در این زمینه توضیح داد: آزادی مسولانه اگرچه سیاست دولت است، اما پیشنهاد همین جمع (شامل نمایندگان مطبوعات) بود و من خوشحالم که خود مطبوعات قائل به این شعار بودند خود مطبوعات معتقدند که در قبال این آزادی باید مسئول و پایبند باشند.

او با بیان اینکه دولت خود را پاسخگو می‌داند به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و توضیح داد: پنج سال قبل قانون دسترسی آزاد به اطلاعات تصویب شد ولی ابلاغ نشد تا اجرا شود یکی از توجهات جدی دولت این است که این قانون بیست و چهار ماده‌ای را اجرا کند. روح حاکم بر این قانون این است که آنچه برای مردم حق یا تکلیف ایجاد می‌کند‌، دولت و دستگاه ها موظف هستند آن را منتشر کنند. این قانون سنگ بنای پاسخگویی را فراهم می‌کند. علاوه بر پاسخگویی ایجاد شفافیت می‌کند. قانون دسترسی آزاد به اطلاعات هیچگاه جدی گرفته نشد اما در دولت آقای روحانی قرار است اجرایی شود.

او توضیح داد: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات سه آیین‌نامه دارد که یک آیین نامه آن، آیین‌نامه کل قانون است که یک ماه قبل تصویب شد. دو آیین نامه دیگر در حال تدوین است و در این راستا تاکنون دو جلسه تشکیل شده است.

انتظامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فرایند الکترونیک درخواست مجوز برای دریافت رسانه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در چند ماه گذشته فرایند درخواست مجوز الکترونیکی شده است حتی در جهت شفافیت علاوه بر کد رهگیری،‌ نوبت‌ها روی سایت قرار گرفته است.

او گفت: یکی از سیاست‌های رسانه‌ای دولت این است که علاوه بر صنوف به نفع بخش خصوصی باید کناره گیری کند. عدالت رسانه‌ای ایجاب می‌کند که اگر کسی در بخش خصوصی رسانه‌ای دارد این رسانه نباید در رقابت با رسانه دولتی قرار گیرد. لذا به رسانه‌های دولتی از ابتدای سال 93 رایانه نمی‌دهیم و این مبلغ به بخش خصوصی داده خواهد شد.

به گزارش ایسنا، انتظامی در پایان گفت:دولت اعلام کرده است که من دیگر رسانه جدید (رسانه‌هایی مانند روزنامه و نشریه) نمی‌گیرم و برای همین تعداد هم باید فکری کرد و تا جای ممکن آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین